$
משפט

החברה הקבלנית א.ע התיכון לנכסים והשקעות מבקשת הסדר נושים: חובות של 80 מיליון שקל

החברה מציעה הסדר במסגרתו הנושים הרגילים יקבלו 20%-30% בלבד מהחוב כלפיהם. בעלי החברה ערב לחלק מחובותיה ומבקש לקבל הפטר במסגרת ההסדר, מבלי שמציע תרומת בעלים ממשית

ענת רואה 20:0509.05.20

החברה הקבלנית א.ע התיכון לנכסים והשקעות בע"מ נקלעה לחובות בהיקף של מעל 80 מיליון שקל, והגישה בימים האחרונים בקשה דחופה לכינוס אסיפות נושים לשם הבאת הסדר חוב לאישור.

 

על פי ההצעה, הנושים הרגילים יספגו תספורת ויוותרו על מימוש הערבות האישית של הבעלים. הבעלים עצמו, עבד אבו קוש (48), לא מציע בשלב זה תרומה ממשית מכיסו לטובת ההסדר, אלא בעיקר מציע שימשיך לעבוד בחברה "בשכר מופחת".

 

הבקשה הוגשה באמצעות עו"ד רונן נאוי ועו"ד שי ישינובסקי לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, והשופט יעקב פרסקי קבע שדיון בה יתקיים ביום שני הקרוב. השופט הורה למסור עותק מהבקשה לכל הנושים שהיקף החוב כלפיהם הוא 50,000 שקל ומעלה. עם זאת בהחלטה נכתב שלאור העובדה כי אנו עדיין מצויים במצב חירום, לאולם יורשו להיכנס רק 10 אנשים. אך הנושים יוכלו להגיב בכתב עד מחר (יום א) בערב.

 

מדובר בחברה שנוסדה ב-1999 ומעסיקה 140 עובדים, ממוקמת באזור הדרום ונהנית מסיווג הקבלנים הגבוה ג-5. לפי הבקשה על קהל לקוחותיה של החברה נמנים גופים מוסדיים רבים ובהם משרדי ממשלה, עיריות, מועצות וחברות כלכליות.

 

(ארכיון) (ארכיון) צילום: שאול גולן

 

בין הפרויקטים הפתוחים של החברה, פרויקט בהיקף 20 מיליון שקל של משרד השיכון שעדיין לא התחיל ואמור להתחיל עוד חודשיים; פרויקט בהיקף 6 מיליון שקל ברהט שאמור להסתיים בקרוב, פרויקטים של בניית גשרים בבאר שבע, פרויקט מגורים של משרד השיכון בהיקף 55 מיליון שקל באופקים החדשה שנמצא בעיצומו; פרויקט ביד מרדכי ועוד.

 

לפי הבקשה, בתחילת 2019 בשל גידול מואץ בפעילות א.ע התיכון לנכסים והשקעות, ללא הגדלה מתאימה של המימון הבנקאי, החברה נקלעה לקשיים תזרימיים. בהתאם, נטען כי החברה הגיעה להסדרים פרטניים עם ספקיה לפרעון מלוא חובם אולם ההסדר הקשה על פעילות החברה. לאחרונה בשל משבר הקורונה החמיר מצבה של החברה.

 

מהנתונים שמוצגים בבקשה עולה כי מחזור החברה בשנים האחרונות עמד על 119 מיליון שקל לשנת 2016 ו-146 מיליון שקל ב-2017. בשנת 2018 חלה ירידה קלה במחזור המכירות ל-144 מיליון שקל והרווחים הצטמצמו ל1.5 מיליון שקל. ב-2019 בעקבות המחנק התזרימי הסתיימה שנה זו לראשונה בהפסד.

 

החברה טוענת כי היא מצויה בעיצומה של תקופת ביצועי פרויקטים רווחיים שהושקעו בהם עלויות נכבדות. הצעת ההסדר, נטען, תאפשר לשמור על פרנסת העובדים.

 

החברה חייבת כ-31 מיליון שקל לבנקים, 1.5 מיליון שקל לנושים בדין קדימה (בעיקר עובדים) ו-52 מיליון שקל חובות לנושים רגילים.

 

לפי הצעת הסדר הנושים, הנושים המובטחים והעובדים יקבלו את מלוא החוב כלפיהם. נושים רגילים שיש להם ערבות אישית יקבלו 30%. נושים רגילים ללא ערבות אישית יאלצו להסתפק ב20% מהחוב כלפיהם. התשלום יבוצע לכל היותר בתוך 5 שנים בתשלומים רבעוניים שווים.

 

הבעלים של החברה שנתן ערבויות בהיקף של מיליוני שקלים מציע בהסדר כי יעמיד עצמו לרשות החברה וימשיך לעבוד בה בשכר מופחת, וכי אמו שמשכירה את משרדי החברה לחברה תמחל על חוב שכירות בהיקף 200 אלף שקל.

x