$
משפט

בלעדי לכלכליסט

עובדים בסטארט-אפ אינפיבונד מבקשים למנות נאמן לחברה: "לא קיבלנו שכר חודשיים"

טוענים: בגלל מגיפת הקורונה, שמשביתה את המשק בארץ ובעולם, הסיכוי שיימצא פתרון לקשיי החברה הוא אפסי. ביהמ"ש הוציא צו זמני . המנכ"ל הודיע לפני חודש כי החברה נקלעה לבעיית מזומנים

עובדי חברת הסטארט-אפ אינפיבונד, העוסק בתחום הבינה המלאכותית, הגישו לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה דחופה למנות נאמן זמני לחברה. השופט איתן אורנשטיין הוציא צו איסור ביצוע פעולות על רכוש החברה והורה לה להגיב עד ה-22 במארס.

 

העובדים טוענים באמצעות עו"ד ליזה חדש כי לא קיבלו שכר מינואר. "העובדים המתינו זמן רב על מנת שהחברה תוכל למצוא פתרון, אך הפתרון לא נראה באופק שכן מגפת הקורונה אשר פקדה את העולם כולו, דה פקטו משביתה את המשק בארץ ובמרבית העולם והסיכוי כי יימצא פיתרון בזמן הקרוב הינו אפסי", נטען בבקשה לבית המשפט.

 

 

 

העובדים מבקשים להוציא לחברה צו פתיחת הליכים ללא קיום דיון. לטענתם, לא קיבלו משכורות זה חודשיים אך הם לא מפוטרים ולכן לא יכולים לקבל דמי אבטלה. "העובדים לא קיבלו משכורות עבור חודשים ינואר ופברואר 2020 וגם חודש מארס לא צפוי להיות משולם. הם לא יודעים מה יילד יום והאם יוכלו למצוא מקום עבודה חלופי בתקופה הקרובה בשל המשבר העולמי והם מבקשים לקבל את גמלת המוסד לביטוח לאומי", טוענת עו"ד חרש.

 

 

יורם קראוס, מייסד ומנכ"ל אינפיבונד יורם קראוס, מייסד ומנכ"ל אינפיבונד צילום: עוזי פורת

 

העובדים טוענים כי חובות החברה כלפיהם מוערכים במאות אלפי שקלים. כפי שפורסם ב"כלכליסט", מייסד אינפיבונד יורם קראוס ריכז בתחילת פברואר את עובדי החברה והודיע להם כי החברה נקלעה לבעיית מזומנים.

 

 

אינפיבונד הוקמה ב-2014 ולפי דיווחים שונים שוויה כ-1.25 מיליארד דולר. הרעיון המקורי של אינפיבונד היה יצירת דמות וירטואלית שמאפשרת להנציח את המשתמש ברשתות החברתיות אחרי מותו. מאז עבר המוצר כמה גלגולים. כיום מופיע באתר החברה התיאור: "אינפיבונד מגדירה מחדש את עתיד הבינה המלאכותית על ידי הטמעה של ממד האישיות בתקשורת בין אדם למכונה".

x