$
משפט

רשמת ההוצאה לפועל פטרה ניצולת שואה בת 94 מחובות של 1.4 מיליון שקל

הרשמת ציטטה פסיקה הקובעת: "חברה מתוקנת - רואה בהושטת קרש הצלה לחייבים ובגאולתם מהשתעבדות מתמשכת לחובות אין קץ ערך חשוב"

ליטל דוברוביצקי 12:2019.02.20

רשמת ההוצאה לפועל בנתניה ורד רביב הורתה בתחילת החודש על מתן הפטר מחובות לפי חוק ההוצאה לפועל לחייבת ניצולת שואה בת 94 שסך חובותיה עומדים על 1.4 מיליון שקל. 

 

החלטתה של הרשמת ניתנה במסגרת בקשת ההפטר שהגישה החייבת שהינה ילידת 1926, אלמנה, ניצולת שואה, נכה, המתפרנסת מרנטה, מקצבת אזרח ותיק וכן מקצבת סיעוד המועברת ישירות לידי המטפלת. האשה הוכרזה כחייבת מוגבלת באמצעים עוד בשנת 2005. מחקירת היכולת שלה עלה כי היא מתגוררת עם בתה בדירת עמידר. 

(אילוסטרציה) (אילוסטרציה) צילום: שאטרסטוק

 

מתיק הוצאה לפועל עולה כי ניצולת השואה החייבת נקלעה למצוקה כלכלית. בין השאר לאחר שנתנה ערבות אישית לעסק שנוהל על ידי קרובת משפחה. הקשישה הוכרזה בשנת 2005  כחייבת מוגבלת באמצעים, וניתן לה צו חיוב בתשלומים בסך של 300 שקל בחודש , שבו היא נשאה במשך שנים.

 

הרשמת רביב הדגישה בהחלטתה, כי על פי דברי ההסבר להצעת חוק ההוצאה לפועל (הפטר לחייב מוגבל באמצעים) 2015, במידה ולא יינתן הפטר לחייבים שאין ידם משגת לשלם את חובם, לא יתאפשר להם לצאת ממעגל החובות לדרך חדשה.

 

"כך גם במקרה דנן - גובה התשלום החודשי שמשלמת החייבת לפי צו התשלומים שניתן לה, לא יביא לפירעון מלא של חובותיה, אלא יביא להנצחת החובות ולהותרתה כחייבת מוגבלת באמצעים משך שנים רבות. זאת ועוד, לנושים לא תצמח תועלת כלכלית משמעותית ולא יצליחו לגבות את חובם".

 

לאור האמור, קבעה הרשמת רביב כי נסיבותיה של החייבת, כפי שעולות מבקשתה ומחקירת היכולת שנערכה לה מצדיקות מתן צו הפטר. אולם, מאחר והחייבת עשתה שימוש בשיקים ואינה רשאית לעשות כן במסגרת הליך ההפטר וניהול התיק המאוחד בעניינה חייבה הרשמת את החייבת לשאת, בין היתר, בסכום השיקים.

 

הרשמת סיימה וציטטה אחד מפסקי הדין שם נקבע כי "חברה מתוקנת - רואה בהושטת קרש הצלה לחייבים ובגאולתם מהשתעבדות מתמשכת לחובות אין קץ ערך חשוב".

x