$
דעות

הזמן של לבנון אוזל

המשק הלבנוני לא יקרוס בימים הקרובים, אך כל יום שעובר מקרב את הסכנה. אלחרירי קלט את המסר של המפגינים. אם שאר המנהיגים לא יפנימו, סיכוייו של המשק הלבנוני לשרוד את המשבר קלושים

דורון פסקין 08:5730.10.19

פחות משבועיים לאחר פרוץ המחאה בלבנון, התפטר אתמול ראש הממשלה סעד אלחרירי. התפטרותו של אלחרירי, הטעונה אישור של הנשיא מישל עאון, טורפת את הקלפים - בעיקר של המחנה השיעי בראשות חיזבאללה. מזכ"ל הארגון חסן נסראללה הדגיש במהלך המחאה כי הוא מעוניין שהממשלה הנוכחית תמשיך בתפקידה.

 

 

 

לנסראללה היה נוח להתעלם מהמחאה שהופנתה גם כלפיו ולהתמקד בביקורת כלפי הממשלה. עתה, הצעד של אלחרירי ייצר לחץ נוסף על פוליטיקאים להגיש את התפטרותם, ובראשם הנשיא הנתמך על ידי חיזבאללה ויו"ר הפרלמנט נביה ברי, מנהיג ארגון אמל השיעי. התפטרות אלחרירי מהווה גם רוח גבית נוספת למפגינים, לאחר שבימים האחרונים הייתה תחושה כי מספר המפגינים ברחובות פוחת במקצת וחלקם התעייפו.

 

סעד אלחרירי סעד אלחרירי צילום: רוטירס

 

אין רבים בלבנון ומחוצה לה שמזילים דמעה על לכתו של אלחרירי, שירד בשנים האחרונות מנכסיו הפוליטיים והכלכליים. הפוליטיקה הלבנונית מלאת הפתעות ומוקדם עדיין לסתום את הגולל על אלחרירי, אולם המפגינים שיצאו לרחובות כבר מחפשים מנהיג מסוג אחר.

 

הלחץ כאמור עובר עתה למחנה השיעי. הפגנות התמיכה שארגן לעצמו נסראללה והעימותים היזומים מעידים כי חיזבאללה וכנראה גם הפטרונים בטהראן מתחילים לאבד את הסבלנות.

 

אבל בעוד נסראללה ושאר השחקנים בזירה יכולים לנסות למרוח זמן בניסיון למצוא מוצא, לכלכלה הלבנונית אין את הזמן הזה. קריאתו של נגיד הבנק המרכזי ריאד סלאמה למצוא פתרון פוליטי מהיר חייבת להילקח במלוא הרצינות. הוא הבטיח שהמשק הלבנוני לא יקרוס בימים הקרובים, אך כל יום שעובר מקרב את הסכנה. אלחרירי קלט את המסר של המפגינים. אם שאר המנהיגים לא יפנימו, סיכוייו של המשק הלבנוני לשרוד את המשבר קלושים.

 

הכותב מנהל חברת קונקורד המזה"ת

בטל שלח
    לכל התגובות
    x