$
משפט

עמוס לוזון, בעל השליטה בא. דורי בבימ"ש: "החברה לא מעניינת אותי, אני עושה טובה לנושים"

חברת הבניה א. דורי בניה ביקשה לאחרונה הקפאת הליכים. לוזן הגיע היום לדיון בביהמ"ש ואמר: "מה ששתרמנו לדורי בניה, אף אחד לא תרם ולא יתרום. נגאלתי מיסורי, מהזרמת מיליוני שקלים"

עמוס לוזון, בעל השליטה בחברת הבניה א. דורי בניה שביקשה לאחרונה הקפאת הליכים הגיע היום לדיון בבית המשפט המחוזי בתל אביב באשר לגורלה של החברה.

 

 

 

לוזן אמר לשופטת איריס לושי-עבודי: "במשך קרוב לארבע שנים אני מטפל בחברה דורי בניה. מעולם לא קיבלתי שקל שכר, לא ארוחת צהריים. מה שמשפחת לוזון תרמו לדורי בניה אף אחד לא תרם ולא יתרום... האווירה פה קצת התבלבלה. אני עושה טובה לנושים שהצעתי את ההסדר הזה. אלמלא המלצת עו"ד ברטוב (אמיר ברטוב, בא כוח החברה - ל.ד) החברה הולכת לפירוק, נגאלתי מיסורי, מהזרמת מיליוני שקלים. נגאלתי מזה שכול רבעון אני מזרים כספים. כולם מוזמנים לשאול שאלות. אני צח וטהור כשלג. אני רק תרמתי. רק נתתי, הקדשתי מזמני היקר. יש לי עסקים לפני דורי ויש לי עסקים אחרי דורי. דורי לא מעניינת אותי. עשיתי עסקה, השקעתי ממרצי מכוחי ומאוני".

 

בשלב זה השופטת טרם החליטה אם להוציא צו הקפאת הליכים לחברה והחלטתה צפויה להינתן בקרוב.

 

 

עמוס לוזון עמוס לוזון צילום: עמית שעל

 

עו"ד מור נרדיה, בא כוח מרכנתיל דיסקונט שהוא נושה של החברה, טען בדיון כי יש למנות בעל תפקיד לחברה. עו"ד יצחק יונגר, המייצג רוכשים של דירות, אמר כי גישת החברה היא גישה "זחוחה".

 

בקשה להקפאת הליכים

 

לפני כשבועיים נחשף בכלכליסט כי חברת א. דורי בניה פנתה בבקשה להקפאת הליכים נגדה, כשמהבקשה עולה כי לחברה חובות של 200 מיליון שקל לנושים מובטחים ולנושים רגילים ועוד 640 מיליון שקל היקף התביעות המשפטיות המתנהלות נגד החברה.

 

החברה טענה כי התביעות המשפטיות צפויות להסתיים בעלות שתאמד בעשרות מיליוני שקלים ולא מאות מיליוני שקלים. הבקשה הוגשה בהתאם לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי שנכנס לתוקף ב-15 בספטמבר במסגרתה התבקש בית המשפט לקדם את מסלול השיקום והקפאת ההליכים.

 

במסגרת בקשת הקפאת ההליכים טענה החברה כי עד לפני מספר שנים היתה החברה אחת מקבלני הביצוע הגדולים בישראל שבנתה והקימה עשרות פרויקטים מורכבים וגדולים והעסיקה מאות עובדים ועבדה בהיקפי מאזן של מיליארדי שקלים.

 

עד 2016 החברה היתה ציבורית ומניותיה נסחרו בבורסה בתל אביב בשווי של מאות מיליוני שקלים והיא בנתה מגדלי יוקרה (מגדל צמרת, מגדל YOO, מגדל השופטים, מגדל האופרה, מגדרי ב.ס.ר בצמרת ועוד).

 

לפי הבקשה, ב-2016 בעת שרכש את השליטה בקבוצה, החברה כבר היתה במצב כלכלי לא טוב, ולוזון החליט שלא לנתק את דורי בניה מבעלת השליטה בה והקבוצה המשיכה להוביל שורת מהלכים נרחבת לשם שיפור מצבה הפיננסי של החברה. אלא שלפי הנטען, החברה סבלה מירידה חדה בפעילות ופגיעה קשה במוניטין שלה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x