$
משפט

פרסום ראשון

המפרק של עמותת ידיד מבקש לפטר את 50 עובדיה

שלב נוסף בדרך לסיום דרכה של העמותה הפועלת למיצוי זכויות סוציאליות בקרב השכבות החלשות בחברה: המפרק הזמני שמונה בתחילת החודש הגיע למסקנה כי תזרים המזומנים הצפוי נמוך ומוטל בספק, וכי "נכון יהיה להוציא לכל עובדי העמותה מכתב פיטורין"

המפרק הזמני של עמותת ידיד, עו"ד רון חמד, ביקש אתמול (ג') מבית המשפט המחוזי בירושלים לאשר לו לפטר את 50 עובדי עמותת ידיד, הפועלת לצמצום פערים ולמיצוי זכויות, בעיקר בקרב השכבות החלשות. בנוסף לקשיים הכספיים בהם היא מצויה, בחודש שעבר התפטרה מנכ"לית העמותה רקפת מוסק, אשר מונתה לתפקידה חודש וחצי קודם לכן בלבד.

 

במסגרת הבקשה שהגיש ציין כי "לנגד עיניו של המפרק הזמני עמדה הוראת בית המשפט לנהל מו"מ עם גורמים המתעניינים בקליטת פעילות העמותה ועובדיה וכן להיות בקשר עם תורמים לעמותה". המפרק מציין כי בחן האם ניתן לייצר תזרים אשר יאפשר הפעלה, ולו חלקית, של העמותה בתקופה הקרובה, על מנת לדאוג לתשלום שכרם של עובדי העמותה.

 

 

המנכ"ל לשעבר של העמותה, רן מלמד המנכ"ל לשעבר של העמותה, רן מלמד

 

"למרבה הצער המפרק הזמני הגיע למסקנה כי תזרים המזומנים הצפוי הינו דל ומוטל בספק. לאחר בחינת השיקולים השונים, הגיע המפרק

עו"ד רון חמד עו"ד רון חמד

הזמני למסקנה כי נכון יהיה להוציא לכל עובדי העמותה מכתב פיטורין. במסגרת זו שקל המפרק הזמני את טענת בא כוח עובדי העמותה כי ללא מכתב פיטורין עובדי העמותה עלולים לעמוד בפני קושי בקבלת דמי אבטלה. ברגע זה נראה שהסיכויים להשגת מקור מימון לשם הבראתה של העמותה במסגרת ההתאגדות הנוכחית אינם גבוהים. ואלם, ככול שיושג מקור מימון כזה, יפעל המפרק הזמני לחידוש יחסי עובד מעביד עם עובדי העמותה שיהיו מעוניינים בכך", נטען.

 

יחד עם זאת מוסיף המפרק הזמני כי בכוונתו "להוסיף ולפעול ללא לאות לשימור פעילות העמותה, וזאת בין אם על ידי שיקומה ובין אם על ידי העברת הפעילות לגורמים ראויים אחרים אשר יוכלו לעמוד במשימה. ממש בעת האחרונה אחד מחברי הוועד המנהל היוצא דיווח למפרק הזמני כי הושגה תרומה המוקצית למימון שכירות משרדים, תפעול מערכות המחשוב ושימור תיקי הפונים".

 

המנכ"ל נידון למאסר

 

כזכור, בית המשפט המחוזי בירושלים מינה בתחילת החודש מפרק זמני לעמותת "ידיד-מרכזי זכויות בקהילה". עמותת ידיד נוסדה בשנת 1997 במטרה לצמצם פערים חברתיים וכלכליים בחברה הישראלית. עיקר פעילותה נוגע לסיוע בפניות אזרחים ותושבים למימוש זכויותיהם בתחומי המגורים, התעסוקה ומוסדות ממשלתיים, יוזמות חקיקה ועוד. חלק מעובדי העמותה מיוצגים על ידי עוה"ד חיות גרינברג ואורון קרן.

 

ידיד ספגה לאחרונה פגיעה קשה, תפעולית ותדמיתית: בחודש יוני נידון רן מלמד, שהיה המנכ"ל המשותף של העמותה והדמות הדומיננטית בה בשני העשורים האחרונים, לעונש מאסר של 10 חודשים. זאת, לאחר שהורשע על ידי בית משפט השלום בפתח תקווה בנהיגה בפסילה, באופן סדרתי, כשרישיון הנהיגה שלו לא חודש מזה 30 שנה.

 

המפרק עו"ד רון חמד מסר בתגובה:  "מאז שמוניתי למפרק זמני ועד לרגע זה ממש אני פועל ללא לאות למציאת פתרון למשבר, שיאפשר את המשך העשייה האדירה ורבת השנים של עמותת ידיד עבור אוכלוסיות מוחלשות, ולצמצום העוני ופערים חברתיים וכלכליים. ההחלטה על פיטוריהם של עובדי העמותה נעשתה בלב כבד ובשל אילוץ תזרימי עכשווי, ועל מנת שלא להחזיק את העובדים תלויים בין שמים וארץ. אני מאמין בכל לבי בסיכויי הצלחת המהלכים לשימור הפעילות, וקליטה מחדש של עובדי העמותה. מדי יום אני מקבל פניות מגורמים שונים המעוניינים לסייע לעמותה, וקורא לכל מי שיכול לתרום ולסייע שיירתם למאמץ על מנת לאפשר את המשך הסיוע לאלפי הפונים לעמותת ידיד מדי שנה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x