$
משפט

עיריית אילת לבג"ץ: "מבקשים אישור לירות בעורבים התוקפניים"

העירייה טוענת כי אילת נמצאת תחת מתקפה של עורבים הודיים "הפוגעים בתיירות ובכלכלה ומסכנים את התושבים"; ראש העירייה: "תושבי אילת אינם הפקר"; המשרד להגנת הסביבה: "פועלים להסדיר את הנושא"

תושבי אילת מרגישים שהם חיים בסרט של היצ'קוק בעקבות מתקפת ציפורים תוקפניות. עיריית אילת עתרה ביום חמישי לבג"ץ בבקשה להורות לממשלה להילחם בציפורים מסוג עורב הודי, שלדבריה גורמים נזקים לתיירות ולחקלאים ופוגעים בביטחון התושבים.

 

העירייה מבקשת מבית המשפט העליון להורות לשר להגנת הסביבה ולשר החקלאות להסביר מדוע לא יפעילו סמכותם ויתקינו תקנות שיאפשרו שימוש בירי על מנת להשמיד את הציפור התוקפנית. העירייה טוענת, באמצעות עורכי הדין עפר בר־און ויובל שרמן ממשרד שביט בר־און גלאון צין ויתקון ושות', כי "סרטו הנודע של היצ'קוק הפך למציאות קיימת באילת. מזה זמן רב סובלים תושבי אילת והמבקרים בה, ובעיקר ילדים, מנחת מקורם של עורבים מזן חזק, אלים ואגרסיבי במיוחד הקרוי העורב ההודי, המצוי בארץ לפי שעה רק בתחומי העיר אילת". בעירייה טוענים כי הדרך היעילה היחידה למיגור התופעה היא ירי מבוקר. "חרף זאת, אין פועלים באופן סביר ומספק להסדרה חוקית של הפתרון האמור, ובכך מונעים טיפול יעיל בבעיה ובסכנה הממשית היומיומית לשלום הציבור בעיר אילת".

 

עורב הודי עורב הודי צילום: שאטרסטוק

 

 

"תושבי אילת אינם הפקר", ציין ראש העירייה מאיר יצחק־הלוי והוסיף: "לא נסכים לעמוד חסרי אונים למול מין פולש ומזיק שאינו טבעי בסביבתנו ופוגע פיזית בתושבי העיר ובטבע הייחודי לה".

 

 

מאיר יצחק הלוי, ראש עיריית אילת מאיר יצחק הלוי, ראש עיריית אילת צילום: עמית שעל

 

העירייה טוענת כי העורבים הפולשניים גורמים לנזקים רבים וכי "מדובר באיום על שלומם וביטחונם של תושבי העיר והמבקרים בה, שכן העורב ההודי תוקף בין היתר בני אדם ואף גורם לפציעתם". כמו כן, טוענת העירייה כי יש פגיעה בענף התיירות, במערכת האקולוגית ובמגוון הביולוגי המקומי. "העורב ההודי פוגע בבעלי חיים אחרים ופוגע ביבולים חקלאיים שונים לרבות יבולי אבטיחים, מלונים ותמרים, הגדלים באזור ומסב נזק לחממות, נושא מחלות כמו סלמונלה וכולרה וגורם מטרדי רעש ולכלוך לתושבים בכל רחבי העיר".

 

בעירייה טוענים כי יש גידול של 450% במספר פריטי העורב ההודי מאז הופסק הירי המבוקר בשנת 2014 וכיום הגיע מספרם ל־1,200.

 

לדברי אסף אדמון, מנהל היחידה האזורית לאיכות הסביבה אילת וחבל אילות, בהיעדר יכולת להשתמש בירי מבוקר, המין הפולש והמזיק רק הולך ומתרבה. העירייה מציינת כי עד שנת 2014 בוצע ירי מבוקר שהשיג תוצאות טובות בדילול אוכלוסיית העורב המזיק, אולם בשנת 2014 התקבלה הוראה מהמשטרה להפסיק את הירי המבוקר. "אין מדובר בקוריוז או בבעיה חולפת. בהיעדר אמצעי יעיל להתמודדות עם המפגע, עיריית אילת נאלצת מעת לעת לאסור על יציאת תלמידים מגנים ובתי ספר בשל נוכחות פריטי עורבים תוקפניים בחצרי מוסד החינוך או בקרבתו, מחשש לשלום הילדים", נטען בעתירה.

 

העירייה טוענת כי היא פועלת באמצעים שונים להתמודדות עם בעיית העורב ההודי בעיר. "אולם, עד עתה לא נמצאה שיטה יעילה למיגור התופעה ולהתמודדות עם העורבים ההודים הבוגרים התוקפים בני אדם, מלבד ביצוע ירי". בג"ץ הורה למשיבים להגיב עד נובמבר.

 

מהמשרד להגנת הסביבה נמסר: "בעבר ניתן היתר לגורם מטעם העירייה לירות בעורבים. פעולה זו בוטלה על ידי משטרת ישראל מהחשש לפגיעה בחיי אדם. אנו פועלים להסדיר את הטיפול בעורבים כך שיהיה איזון מיטבי בין ביטחון הציבור ובין הצורך למגר את תופעת המטרדים שנגרמים כתוצאה מהעורב ההודי. טיוטת תקנות נמצאת בשלבי ליבון מקצועי לצורך התקדמות".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x