$
תיירות

סודות החופשה

הבחירה הקשה - מה לקחת לטיסה לחו"ל, טרולי או מזוודה?

מהם השיקולים שצריך לקחת בחשבון כדי לבחור האם לשלוח את המזוודה לבטן המטוס או לעלות עם טרולי לתא הנוסעים? מצד אחד נוחות אך ויתור על פריטים, מצד שני עלויות גבוהות אך אורזים מה שרוצים ויש גם מקום לקניות

ניצן סדן 08:0210.08.19
בכל הקשור לטיסות, השאיפה הבסיסית של כולם היא חוויה נינוחה ככל האפשר ובעיקר נטולת בעיות. אולם, דווקא המזוודה היא זו שלעתים קרובות מסבכת את העניינים.

כך שרבים מאיתנו מוצאים עצמם מתלבטים לפני החופשה האם להיסחב עם מזוודה או להסתפק בטרולי שאפשר לעלות למטוס? מזוודה לרוב מחייבת להגיע מוקדם יותר לשדה התעופה, לשלם עוד כסף וטומנת בחובה את הסיכון שבכלל תישלח ליעד אחר. מצד שני, טרולי טומן בחובו אי נוחות ואולי אפילו פריקת כתף מהניסיונות למצוא לו מקום בתא מעל המושב, כשהאלטרנטיבה היא לוותר על מעט המקום שיש לרגליים לטובתו.

 

באתר CNN החליטו לבדוק את היתרונות והחסרונות של שתי האפשרויות.

 

טרולי שעולה למטוס

 

יתרונות: בימינו קל יותר לדחוס כל מה שצריך בתיקים קטנים יותר, ואין כבר צורך להסתובב עם תיבות עור או אפילו מזוודות מסורבלות כפי שהיה נהוג בעבר – הרי כל הספרים, המוזיקה ואפילו הארנק שלנו נכנסים כולם במכשיר אלקטרוני אחד. מאז שרוברט פלנט שינה את פני התעשייה ב-1987 כשהמציא את המזוודות על הגלגלים, כל נושא הכבודה מתפתח במהירות ביחד עם התקופה. בכל מקרה, הודות לגלובליזציה אפשר לקנות היום כל מה שצריך בכל מקום, כך שלא צריך להיסחב עם דברים מיותרים רק למקרה הצורך.

טרולי זה קל ונוח טרולי זה קל ונוח צילום שאטרסטוק

 

בנוסף, אנשים טסים היום יותר מאי פעם, השמיים מלאים במטוסים ושדות התעופה עמוסים עד אפס מקום, כך שאין סיבה להעמיס עוד על המטוס ולבזבז דלק יקר. קל יותר להסתובב עם טרולי בלבד גם לאחר הירידה מהמטוס כשמנסים להידחס לרכבת התחתית בדרך למלון. יתרה מכך, עם תיק שעולה איתכם למטוס אין חשש שהוא יילך לאיבוד ושתתקעו בלי תחתונים להחלפה. עדיין, היתרון הגדול ביותר בא לידי ביטוי בחיסכון בזמן. אפשר להגיע לשדה התעופה מאוחר יותר כי לא צריך לעמוד בתור להפקדת המזוודה, וטוב מכך לאחר הנחיתה כל מה שצריך לעשות זה להוריד את התיק מתא האחסון ולצאת החוצה כדי להתחיל בחופשה, מבלי להמתין בחרדה למזוודה.

 

חסרונות: בחירה בטרולי שעולה למטוס מחייבת ארגון מדוקדק יותר, כולל בדיקה מוקדמת של הדרישות של חברת התעופה מבחינת גודל התיק. כך למשל, במרבית חברות התעופה האמריקאיות הגודל המקסימלי המותר הוא 56 על 36 על 23 סנטימטרים, כולל הגלגלים והידית ואפילו הכיס החיצוני. עם זאת, קחו בחשבון, שהחוקים הללו נוטים להשתנות – ריאנאייר לדוגמה שינתה אותם פעמיים במהלך 2018. במרבית הטיסות הבינלאומיות יש גם הגבלת משקל על התיק, בדרך כלל מדובר על סביב ה-7 קילו, אך אם אתם נוסעים עם הלפטופ קרוב לוודאי שלא יישאר לכם עוד הרבה משקל עודף לבגדים ושאר דברים חיוניים.

 

כמו כן, צריך לקבל החלטות לא פשוטות במהלך האריזה, כולל ויתור על פריטים שעלולים להיתפס כנחוצים, כך שכל מהלך האריזה נהיה מתסכל ולחוץ. צריך לזכור שאסור להעלות למטוס בקבוקי נוזלים כמו שמפו, סבון ואפילו קרם הגנה. עם זאת, קרוב לוודאי שאת הדברים האלה תוכלו לקנות ביעד. בעלי המזוודות נוטים גם להתלונן שבעלי הטרולי מעכבים את העלייה והירידה מהמטוס כי הם חוסמים את המעברים בניסיונות שלהם לאחסן ולהוציא את הטרולי מהתא.

 

מזוודה שנשלחת לתא המטען

 

יתרונות: היתרון המובן מאליו הוא שאפשר לארוז מה שרוצים. לא צריך להתפשר ולהסתפק במינימום ואפשר לארוז גם את נעלי ההתעמלות וגם את נעלי העקב במקרה שתרצו לצאת בערב. בנוסף לכך, לא תצטרכו להסתפק בדוגמיות השמפו שהמלון מציע.

 

במזוודה מעמיסים מה שרוצים במזוודה מעמיסים מה שרוצים צילום: שאטרסטוק

 

אם אתם טסים עם מזוודה שהפקדתם בבטן המטוס אין שום מניעה מלארוז את מותג השמפו האהוב עליכם. כמו כן, ברגע שמפקידים את המזוודה אתם חופשיים ולא צריכים להסתובב ברחבי הדיוטי פרי עם תיק כבד ודחוס עליכם. והכי חשוב - כשטסים עם מזוודה, גם אם היא לא מלאה בדרך הלוך, יש לכם מספיק מקום בשביל הקניות בחו"ל.

 

חסרונות: לרוב עולה יותר להפקיד מזוודה מאשר לעלות עם טרולי. כפי שציינו, נסיעה עם מזוודה אורכת יותר זמן, החל מההמתנה לצ'ק אין ועד להמתנה מורטת העצבים להופעת המזוודה במסוע, שלא לדבר על הסבירות המוחשית שהמזוודה כלל לא הגיעה ליעדה. עם זאת, חלק מחברות התעופה, ביניהן דלתא, מתחייבות כיום לצמצם את זמן ההמתנה למזוודה ל-20 דקות בלבד. בזמן הזה אתם יכולים אפילו להספיק לעבור בשירותים ברך למסוע. אם המזוודה לא מגיעה בזמן הנקוב תהיו זכאיים לפיצוי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x