$
משפט

בכירי כי"ל לשעבר ישיבו מכיסם בונוסים בהיקף של 3 מיליון שקל

הסכום ישולם במסגרת הסדר פשרה על סך 6.6 מיליון שקל בתביעה נגזרת, וברובו צפויים לשאת 5 בכירים לשעבר ובהם היו"ר, ניר גלעד, המנכ"ל סטפן בורגס והמשנה למנכ"ל אשר גרינבאום. בשאר סכום הפשרה, שאושרה היום על ידי ביהמ"ש, תישא חברת הביטוח של הדירקטורים. גובה הבונוסים שמשיבים הבכירים נחשף בעקבות דרישת היועמ"ש

תומר גנון 22:2718.07.19

פשרת הבונוסים בתביעה הנגזרת בכי"ל: בכירי החברה לשעבר ישלמו מכיסם כ-3 מיליון שקל במסגרת ההסדר. כך עולה מדיון שנערך הבוקר בבית המשפט המחוזי בת"א, בעקבות חוות דעת של היועץ המשפט לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, לחשוף את הסכומים המדויקים שמשיבים בכירים במסגרת הסדרי פשרה בתביעות להשבת תגמול.

 

הסכום הכולל של הפשרה עומד על 6.6 מיליון שקל, כאשר מיליון דולר מתוכם ישולמו על ידי חברת הביטוח של הדירקטורים. השופט מגן אלטוביה נתן היום תוקף של פסק דין לפשרה.

 

בעיקר הסכום שישיבו הבכירים מכיסם, כ-40% מסכום הפשרה הכוללת, צפויים לשאת 5 מתוך 18 נושאי המשרה שנתבעו: יו"ר כי"ל לשעבר, ניר גלעד, המכהן כיום כיו"ר חברת הביטוח מגדל; מנכ"ל כי"ל לשעבר, סטפן בורגס; המשנה למנכ"ל אשר גרינבאום ושני דירקטורים נוספים. בשאר הסכום תישא כאמור חברת הביטוח של הדירקטורים.

 

התובע, רונן שיירי, יקבל 375 אלף שקל; עורכי דינו, רונן עדיני ואפי שאשא, יקבלו 1.5 מיליון שקל, בתוספת החזר הוצאות של 100 אלף שקל. הכספים הם מתוך סכום הפשרה הסופי, כך שבפועל לקופת כיל יושבו כ-4.6 מיליון שקל.

 

התביעה הנגזרת נגד בכירי כי"ל הוגשה בשנת 2016, ובמסגרתה ביקש שיירי מביהמ"ש להורות להם להשיב לקופת החברה 21.3 מיליון שקל - תגמול שקיבלו בין השנים 2014-2015. בתביעה נטען כי נוסחת הבונוסים התבססה על התאמות שבוצעו שלא כדין כדי לעמוד ביעד הרווח הנקי. בין היתר הסתמכו בדירקטוריון על אירועים חד פעמיים, כגון שביתת עובדי החברה, להתאמה בין הרווח הנקי לנוסחת התגמול.

 

לאחר הגשת הבקשה לתביעת הנגזרת כינסה החברה ועדה בלתי תלויה בראשות השופט בדימוס עודד מודריק שבחנה את הנושא של ההתאמות ותשלום הבונוסים. הוועדה בחרה להמליץ לחברה להתנגד לתביעת הנגזרת מנימוקים שונים.

 

 

ניר גלעד ניר גלעד צילום: עומר מסינגר

 

 

לפני כחודשיים הודיעו הצדדיים על הסכם פשרה, שבמסגרתו ישולמו 6.6 מיליון שקל. עם זאת בהסכם הפשרה לא נחשף באיזה חלק מהסכום תישא חברת הביטוח של הדירקטורים, ואיזה חלק ישיבו נושאי המשרה מכיסם.

 

"יש מקום כי בית המשפט יורה לצדדים לפרט במסגרת הבהרה את מקור התשלום העתיד להתקבל בחברה", נכתב בחוות הדעת, "וזאת באופן שתוצג החלוקה בין החלק המושב על ידי נושאי המשרה שבמסגרת תוכנית הבונוסים של החברה, אל מול החלק שמושלם על ידי החברה המבטחת כפיצוי".

 

באמצעות המשנה לפרקליטת מחוז ת"א (אזרחי) ליאב וינבאום מסביר היועמ"ש מדוע הוא מתעקש על חשיפת הסכום שיגיע מכיסם של נושאי המשרה, על אף שאין לו כל התנגדות לסכום הסופי. "החצנת נתון זה אינה חסרת משמעות, שכן מדובר באיתות חשוב לשוק ההון על כלל מרכיביו, בדבר אלמנט ההרתעה של נושאי משרה ובעלי שליטה מלקבל תשלומים באופן שאינו עולה בקנה אחד עם הדין".

 

את כי"ל ייצגה עו"ד מאיה צברי ממשרד גורניצקי ושות'; את נושאי המשרה ייצגו עוה"ד צבי אגמון אורי סורק ודנה חן ממשרד אגמון; ואת הדירקטורים ייצגו עו"ד זאב שרף ותומר ויזל.

 

נציין כי בעבר, במסגרת תביעה אחרת להשבת שכר ובונוסים שקיבלו בכירי החברה לישראל באופן ישיר מבעל השליטה עידן עופר, הסכומים שהם שהשיבו נחשפו בהסדר. בסך הכל השיבו נושאי המשרה כ-80% (45 מיליון שקלים): ניר גלעד 25 מיליון שקלים; סמנכ"ל הכספים לשעבר פז אבישר כ-9.5 מיליון שקלים; מאיה אלשיך קפלן, שהייתה סמנכ"לית, יועצת משפטית ומזכירת החברה כ-5.6 מיליון שקל; ערן שריג, ששימש כסמנכ"ל לפיתוח עסקים ואסטרטגיה, כ-4.7 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x