$
משפט

חדש בחיפה: לימודי משפטים על תנאי

רפורמה בלימודי משפטים באוני' חיפה מציעה לסטודנטים שלא עמדו ברף הפסיכומטרי מסלול שבו ציוני סמסטר א' יכריעו אם ימשיכו לסיום התואר

משה גורלי 06:4614.07.19

הפקולטה למשפטים באוניברסיטת חיפה אימצה רפורמה משמעותית הנוגעת לקבלת סטודנטים ללימודים בפקולטה: רף הקבלה הנדרש לכניסה לפקולטה יעלה, ובמקביל ייפתח מסלול קבלה המבוסס על בחינות התאמה ייחודיות.

 

 

 

עד עתה התקבלו ללימודים סטודנטים בעלי ציון פסיכומטרי של 660 ומעלה, עתה מבקשת הפקולטה למשפטים ציון סכם - המורכב מציון פסיכומטרי ובגרות - של 680 ומעלה כדי להתקבל לפקולטה ישירות. בנוסף, למקומות שיישארו פנויים עקב העלאת הרף, יתקבלו סטודנטים לסמסטר ניסיוני ולימודים על תנאי.

 

אוניברסיטת חיפה אוניברסיטת חיפה צילום: דוברות אוניברסיטת חיפה

 

דקאן הפקולטה פרופ' אורן גזל־אייל, שמוביל את המהלך, מסביר: "מבדיקות סטטיסטיות שערכנו, התברר שהמבחן הפסיכומטרי כמעט שלא מנבא הצלחה בלימודים. מנגד, אותן בדיקות מלמדות שהצלחה בלימודים בסמסטר הראשון היא המנבא הטוב ביותר להצלחה בלימודים בכללותם".

 

תובנה זו הובילה להקמת מסלול קבלה חלופי: מועמדים שציון הסכם שלהם נמוך מ־680 מוזמנים ל"מבחן התאמה" - הרצאה של שעה בנושא משפטי ומבחן הבנה שנסמך על החומר ששמעו, למשל הרצאה על פסק דין מרכזי ושאלות שנגזרות ממנו. מי שיעבור בהצלחה את המבחן, יתקבל ללימודים, ואילו מי שייכשל - יידחה. מועמדים שיהיה לגביהם ספק יתקבלו למסלול בשם אופק - קבלה על תנאי לסמסטר ראשון, שאותו עליהם לסיים בציון ממוצע של 83 כדי שיוכלו להמשיך בלימודים.

 

 

דקאן הפקולטה למשפטים פרופ' אורן גזל־אייל דקאן הפקולטה למשפטים פרופ' אורן גזל־אייל צילום: לילי פייביש שור

 

לפי גזל־אייל, התוצאה תהיה הקטנת מספר המתקבלים מ־120 במחזור ל־100 ואולי פחות, ולתנאי קבלה שמחשיבים פחות את מדדי הפסיכומטרי וציוני בחינות הבגרות, וחותרים למדדים עשירים יותר שבוחנים ביצוע מטלות מעולם התוכן המשפטי. "השנה", הוא אומר, "קיבלנו כפיילוט 24 סטודנטים במסלול אופק. בשנה הקרובה אנחנו מעריכים שנגיע לכ־60 תלמידים שיקבלו הזדמנות להוכיח את יכולתם ללמוד משפטים במסלול זה".

 

אחת הביקורות המושמעות נגד הסתמכות גבוהה ובלעדית על ציוני בגרות ופסיכומטרי היא שהם נותנים יתרון לסטודנטים ממעמד סוציו־אקונומי גבוה. לדברי גזל־אייל, פתיחת המסלול החדש “תאפשר לסטודנטים רבים ומגוונים להתגבר על החסמים שעמדו בפניהם באופן מסורתי בשלב הקבלה ללימודי משפטים במוסד מהשורה הראשונה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x