$
משפט

בעקבות פרשת הסלמונלה: יצרנית הטחינה "הנסיך" תובעת 18 מיליון שקל ממגדל

היצרנית תובעת את חברת הביטוח, ששילמה לה עד כה 750 אלף שקל, עקב נזקים שנגרמו לה כתוצאה מפרשת הימצאות חיידקי סלמונלה בטחינה ב-2016, לאחר שנאלצה בין היתר, להשבית את המפעל לארבעה חודשים - ושלטענתה מכוסים בפוליסת ביטוח מגדל

יצרנית הטחינה הידועה "הנסיך", הגישה היום לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה בסך 18 מיליון שקל נגד חברת הביטוח מגדל, בטענה לנזקים שנגרמו לה כתוצאה מפרשת הימצאות חיידקי סלמונלה ב-2016 ושלטענתה מכוסים בפוליסות ביטוח שערכה אצל החברה. 

 

  

עד כה שולמו על ידי חברת הביטוח 750 אלף שקל בפועל מתוך מיליון שקל, בניכוי 250 אלף שקל השתתפות עצמית של היצרנית.

 

בתביעה נטען כי טחינת הנסיך פעלה לפי חובתה לפתור את התקלה ובכלל זה הפסיקה את פעילות הייצור במפעל לכלל קווי הייצור והמילוי, והחלה בתהליך פירוק וניקיון לציוד המשמש לייצור טחינה. 

 

יצויין שבפרשה הוגשו 9 בקשות לייצוגית נגד התובעת בסך 6 מיליארד שקל, שנדחו בפברואר השנה בקביעה שמדובר בתביעת סרק.

 

טחינה הנסיך טחינה הנסיך צילום: אוהד צויגנברג

 

 

בסוף יולי 2016 התקבלה הודעה על הימצאות חיידקי סלמונלה במלאי טחינה אשר שווק על ידי המפעל, ובאוגוסט 2016 הוציא משרד הבריאות הודעות לציבור בנוגע לגילוי סלמונלה במוצרי טחינת הנסיך. בהודעה מיום 11.8.16 צויין בהודעה כי ביום 10.8.16 בוצעה ביקורת במפעל טחינת הנסיך על ידי מפקחים מטעם משרד הבריאות, וזאת בעקבות חשד להימצאות סלמונלה שהתגלתה במפעל.

 

עוד נטען כי ממצאי הבדיקה הראשונים העלו כי מדובר בתקלה שהתגלתה בקו מילוי המיועד לתעשייה בלבד, וכי כ-200 טון טחינה גולמית מעוכבים במפעל ומיועדים להשמדה.

 

בתביעה נטען כי טחינת הנסיך הודיעה לציבור הצרכנים על חשש להימצאות חיידקי סלמונלה במוצריה, ובמקביל החלה באיסוף המוצרים החשודים מהלקוחות בתיאום עם משרד הבריאות ופעלה להשמיד את כל המוצרים שנקבע על ידי משרד הבריאות כי יש להשמידם.

 

בהתאם להוראות משרד הבריאות המפעל הושבת והחזרתו לפעילות היתה באופן הדרגתי עד לסיום הבירור שנערך על ידי משרד הבריאות וקבלת רישיון ייצור חדש.

 

עוד נטען כי בהתאם להוראות משרד הבריאות הושבתה פעילות הייצור במפעל, למשך כמעט ארבעה חודשים, במהלכם נערכו בדיקות מקיפות ובוצעו כל הפעולות הדרושות למניעת הישנות התופעה.

 

בתביעה נטען כי בעקבות המקרה נגרמו לתובעת נזקים והפסדים בסכומי-עתק ובין השאר - השמדת מלאי, הוצאות תפעול מוגדלות, אובדן רווחים, הוצאות משפט והתגוננות, ועוד כהנא וכהנא נזקים הנובעים מהאירוע אשר מגיעים לכדי סך של למעלה מ-18 מיליון שקל.

 

על פי התביעה, מגדל ביטחה את המפעל והפעילות בו לפי מפרט ביטוחים מיוחד במסגרת מערך ביטוחי מקיף ונרחב המבטיח כיסוי למגוון רחב של אירועים וסיכונים כפי שאירע במקרה זה, ובכלל זה ביטוח אש מורחב הכולל בין השאר כיסוי ל"כל הסיכונים", לרבות מקרה של קלקול סחורה או זיהום מוצרים שיוצרו במפעל, ביטוח חבות המוצר, ביטוח אחריות מקצועית, ביטוח שבר מכני הכולל הרחבה מיוחדת למקרה של קלקול סחורה, ביטוח אובדן תוצאתי ועוד.

 

התביעה הוגשה באמצעות עו"ד שלום סביון ועידן עקיבא ממשרד חיים קליר ושות'. כתב הגנה טרם הוגש.

 

טרם נמסרה תגובה מחברת הביטוח מגדל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x