$
משפט

אוחנה נכנס רשמית למשרד המשפטים: "לא מגיע בדחפור ולא בטנק"

בטקס קבלת הפנים אמר פרקליט המדינה לשר החדש כי "תיווכח שטענות לתפירת תיקים אינן נכונות", אך גם בירך על כניסתו לתפקיד של שר מהקהילה הגאה: "זכית להיות פורץ תקרת הזכוכית". היועמ"ש הזכיר: "בהיעדר שלטון חוק, כל אחד מאזרחי המדינה יהיה חשוף לפגיעה"

טובה צימוקי ויעל פרידסון, ynet 17:3123.06.19
טקס קבלת הפנים לשר המשפטים הנכנס, אמיר אוחנה, התקיים היום (ראשון) במשרד המשפטים בירושלים. בטקס השתתפו בין היתר היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ופרקליט המדינה שי ניצן. עוד השתתפו בטקס הוריו של אוחנה ובן זוגו. אוחנה אמר בנאומו: "אינני מגיע לכאן לא בדחפור ולא בטנק, אני מגיע בידיים חשופות, בלב פתוח ובנפש חפצה".

 

אוחנה הוסיף: "אנו מבקשים כולנו לחזק את מערכת המשפט. אני סבור שהדרך לעשות זאת היא להרחיק אותה ככל הניתן מנושאים השנויים במחלוקת בחברה הישראלית. ישנם תחומים בהם מוטב שבית המשפט העליון ימשוך ידו מהתערבות בהם, גם אם התנהגות הכנסת, הממשלה וראש הממשלה נראית בעיני השופטים כלא נאותה ולא ראויה. מוטב להניח התנהגות כזאת למשפט דעת הקהל וציבור הבוחרים בהליך הדמוקרטי".

  

השר החדש אמר בסיום דבריו בהתרגשות: "בנימה אישית, נולדתי וגדלתי בבאר שבע, לאסתר ומאיר שמעון אוחנה שנמצאים איתנו כאן. אני רוצה לנצל את ההזדמנות כדי להודות להם, על שלא חסכו מאמצים כדי להעניק לי ולאחיי את החינוך הטוב ביותר שיכלו ועשו הכל באהבה, בחכמה, בטוב לב ובדרך ארץ. נמצאים איתי כאן גם בני המשפחה שהקמתי יחד עם אלון, בן זוגי ושותפי לחיים, אהוב ליבי שבטוב וברע ארצה להזדקן איתו יחד. וגם אלה ודוד, ילדינו האהובים שבאו לעולם - לא בלי אתגרים - עד כדי כך רצינו אתכם ושמחנו שבאתם, ואתם המשפחה שלי".

  

שי ניצן, אמי פלמור, אביחי מנדלבליט ואמיר אוחנה בטקס במשרד המשפטים היום שי ניצן, אמי פלמור, אביחי מנדלבליט ואמיר אוחנה בטקס במשרד המשפטים היום צילום: אוהד צויגנברג

 

היועמ"ש מנדלבליט איחל הצלחה לשר החדש ואמר בנאומו: "זהו משרד שאנשיו רודפים ומבקשים טוב, משרתי הציבור במלוא מובן המילה, מסורים לעבודתם ולשליחותם. הדבר נכון גם ליחידות המצויות תחת האחריות המקצועית של היועמ"ש - פרקליטות המדינה שאנשיה עומלים ללא הרף על הגנה על שלטון החוק, זכויות האדם והאינטרס הציבורי. בהיעדרו של שלטון חוק כל אחד מאזרחי המדינה יהיה חשוף לפגיעה".

 

מנכ"לית משרד המשפטים אמי פלמור בירכה גם היא את אוחנה ואף התייחסה להיותו השר ההומו המוצהר הראשון: "מבחינתנו זו פעם ראשונה שמתמחה ממשרד המשפטים מגיע להיות שר המשפטים, ופעם ראשונה שקצין חקירות וסניגור מגיע להיות שר וזו פרספקטיבה מיוחדת. אנחנו גאים מאד שאתה השר הראשון שעשה את כל הקריירה מחוץ לארון".

 

 

ניצן: "תיווכח במהרה שדברים שרואים מכאן לא רואים משם"

 

גם פרקליט המדינה שי ניצן התייחס לכך ואמר: "השר אוחנה הוא הראשון מקהילת הלהט"ב שזוכה להתמנות בישראל לתפקיד שר. אל יקל הדבר בעינינו ובעיניכם. אך לפני מספר שנים לא ניתן היה לדמיין זאת. אנחנו זוכים לראות היסטוריה, לא פחות. זכית להיות פורץ תקרת הזכוכית. מדובר בצעד משמעותי ביותר במגמה העולה והמבורכת שהולכת ומתגברת בזכותם של הקהילה הלהט"בית. כאדם שבא מרקע דתי הדבר מצדיק ברכת 'שהחיינו והגיענו לזמן הזה".

 

ניצן גם התייחס לטענות, בין היתר של אוחנה עצמו, על שיקולים לא עניינים של הפרקליטות: "בניגוד לטענות כאלה ואחרות בהן אין כל ממש, מבעד לדלת בה תיכנס ממתינים לך בשיתוף פעולה מלא עובדי המשרד, פרקליטים, מנהלים ועוד עובדים המודעים היטב לתפקידם וחובתם. כולנו משרתי ציבור במלוא מובן המילה. אנו פועלים לעשות כן בין בימים בהם מכהן במשרד שר או שרה בממשלת ימין או שמאל, והכל בכפוף לדין.

 

 

"אין ספק כי תיווכח במהירות רבה בנכונות האמרה - 'דברים שרואים מכאן לא רואים משם', כפי שאמרה קודמתך לתפקיד בפומבי זמן קצר לאחר שהחלה לכהן כשרת משפטים. יתחוור לך ללא צל של ספק, שגם אם יהיו טעויות במירוץ העשייה, דברים לא נעשים פה בזדון. לפניך חבורת אנשים מבקשי אמת ושוחרי צדק. אני מבטיח לך נאמנה כי טענות בדבר תפירת תיקים ושקילת שיקולים זרים אינן נכונות ותיווכח בכך תוך זמן קצר".

 

 

אמיר אוחנה בטקס היום אמיר אוחנה בטקס היום צילום: אוהד צויגנברג

 

השר ההומו המוצהר הראשון שעורר סערה מיד עם כניסתו

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע על מינויו של אוחנה בתחילת החודש, אף שח"כ בצלאל סמוטריץ' מאיחוד מפלגות הימין דרש לכהן בתפקיד - שממנו פוטרה קודם איילת שקד. יממה לאחר המינוי התייצב אוחנה, השר ההומו המוצהר הראשון למצעד הגאווה בירושלים. השר התקבל בקריאות "בוז" ונאלץ לעזוב את האירוע.

  

אחר כניסתו לתפקיד, עורר השר אוחנה סערה כשאמר בריאיון לחברת החדשות כי לא צריך לכבד את כל ההחלטות של בג"ץ. "השיקול העליון צריך להיות שמירה על חיי האזרחים", הדגיש אוחנה. נשיאת העליון אסתר חיות הגיבה בצעד חריג לדברי אוחנה, ואמרה יום לאחר שידור הריאיון עמו: "בעיניי, יש לראות בחומרה את העובדה ששר משפטים במדינת ישראל, ביום השבעתו לתפקיד, בוחר לשתף אותנו בהשקפת עולם משפטית חסרת תקדים וחסרת אחריות שלפיה לא את כל פסקי הדין הניתנים על ידי בית משפט חייבים לכבד".

  

גם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הצטרף אז לביקורת על אוחנה. "במדינת ישראל, כמדינה יהודית ודמוקרטית המושתתת על עיקרון שלטון החוק, החובה לציית לפסיקת בתי המשפט היא בגדר מושכלת יסוד, המשמשת ערובה להגנה על זכותו של כל אזרח במדינה", אמר מנדלבליט.

  

אוחנה בן ה-43 נבחר לראשונה בכנסת ה-20. הוא נכנס לרשימת הליכוד על תקן נציג מחוז תל אביב ומוקם במקום ה-32. בכנסת ה-21, שפוזרה שלושה חודשים לאחר הבחירות, הוא הוצב במקום ה-19.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x