$
משפט

בכירי עורכי הדין בישראל בכינוס חירום: "זוהי שעת חירום, שלטון החוק בסכנה"

עשרות עורכי דין מהשורה הראשונה של הפרקליטים בישראל התכנסו במשרד גולדפרב זליגמן. המטרה: לתכנן קמפיין להגנה על עצמאות מערכת המשפט - בדרך להשבתה של מערכת המשפט

ליטל דוברוביצקי 18:3720.05.19

נלחמים על הבית: כפי שחשף "כלכליסט", קמפיין עורכי הדין להגנה על מערכת המשפט יצא לדרך. במשרד גולדפרב זליגמן בתל אביב התכנסו עשרות עורכי דין, חלקם מבכירי עורכי הדין בישראל. המטרה: לגבש קמפיין לא מתפשר של הגנה על מערכת המשפט. "עולם המשפט לא ראה התכנסות כזאת", אמר ד"ר דוד תדמור המשתתף בכנס. "מדובר בשעת חירום, מאיימים לפגוע בשלטון החוק". 

 

כינוס עורכי הדין, הערב כינוס עורכי הדין, הערב צילום אוראל כהן

 

 

עורכי הדין נדב ויסמן ועמית בכר בכינוס החירום עורכי הדין נדב ויסמן ועמית בכר בכינוס החירום צילום אוראל כהן

 

 

יו"ר לשכת עורכי הדין אבי חימי במפגש הערב יו"ר לשכת עורכי הדין אבי חימי במפגש הערב צילום אוראל כהן

  

מדובר בהתארגנות חסרת תקדים של ציבור רחב של עורכי דין מהשורה הראשונה, שחשים כי המהלכים האחרונים של הממשלה, ובכלל זה הרחבת פסקת ההתגברות הצפויה וחוק החסינות, עלולים להוביל לפגיעה אנושה בדמוקרטיה הישראלית.

 

המשתתפים במחאה מדגישים כי היא אינה פוליטית, ולא צבועה בצבעים מפלגתיים כלשהם. יוזם כינוס החירום הוא עו"ד צביקה בר נתן, שותף וראש מחלקת ליטיגציה מסחרית ובינלאומית במשרד גולדפרב-זליגמן.

 

בין עורכי הדין שהגיעו לכינוס: רלי לשם (מיתר ליקוורניק), דורי קלגסבלד, עו"ד איתן מעוז, אלי זהר (גולדפרב זליגמן), אלקס הרטמן (ש. הורביץ), עמית פינס, עמית בכר,  נדב ויסמן (התובע במשפטו של החייל אלאור אזריה), גיא גיסין, האני טנוס, אהרון מיכאלי (גולדפרב זליגמן), רונן עדיני, יורי נחושתן, יצחק אבירם, אמיר שרף, ד"ר דוד תדמור, שירה דונביץ, אהוד סול (הרצוג פוקס נאמן), וברק טל (יגאל ארנון).

 

עורכי דין נוספים המשתתפים בכינוס: יוסי בנקל (שבלת), ברוריה לקנר, גיורא ארדינסט, נגה רובינשטיין, אביתר קנולר, יצחק אבירם, שחר בן מאיר, רון ברקמן , ודוד פורר (גרוס) המתמודד על מחוז תל אביב בלשכת עורכי הדין ועוד רבים.

 

עוד הגיעו לכנס עו"ד ציון אמיר המתמודד לראשות לשכת עורכי הדין, ועו"ד דורון ברזילי, לשעבר ראש הלשכה.

 

עו"ד רלי לשם: "התכנסות היסטורית"

 

עו״ד עמית בכר המתמודד לראשות מחוז תל אביב בלשכה בשיתוף עם נדב ויסמן אמר כי "מדובר במאבק חשוב מאין כמותו, והחשיבות תימדד לא ביוזמה אלא בעיקר בהתמדה ובהקמת ועד פעולה, ושיתוף פעולה עם גורמי אזרחיים נוספים הפועלים כיום במאבק להצלת הדמוקרטיה".

 

עו"ד בר נתן, יוזם המהלך הנוכחי, הסביר לפני כמה ימים מה עומד מאחורי המהלך: ״אנחנו במאבק על ליבת הערכים של כולנו. אם לא נגן בתוקף על מערכת שלטון החוק ועל ערכי היסוד שלנו כדמוקרטיה ליברלית איש לא יעשה זאת. לא מדובר פה על ימין ושמאל, ולחלוטין לא מדובר במאבק של אוהדי השלטון הנוכחי או מתנגדיו".

 

לדבריו, "אנו מכירים בלגיטימיות של השלטון, אך שוללים בתוקף את הלגיטימיות של מעשים ופעולות שנועדו למוטט את שלטון החוק, וזאת מתוך צרכים אישיים ופופוליסטיים. ככל שזה תלוי בנו – הדבר לא יקרה ולא ניתן לכך יד".

 

עו"ד לשם אמר כי "זו התכנסות היסטורית. אני רואה אנשים שלוקח חודש לפגוש בהם. לצערנו, הרשות המבצעת מבקשת לדרוס את הרשות השופטת. זו רשות שאין לה פה. מי ששלטון החוק יקר לו צריך להגן על המערכת".

 

עו"ד זהר אמר כי "יש פה קריאה חזקה מאוד. הרעיון שאפשר להוציא אותנו להורג ולא יהיה לנו לאן לערער זה מסר חזק מכול ההתייפייפות. אני חי בתחושה שזה קרב על הבית והקרב הזה חשוב לילדיי ונכדיי".

 

עו"ד רוזובסקי הוסיף: "לכולנו יש תחושה שיש כוונה לעלות עם D9 על בית המשפט העליון".

 

עו"ד דונביץ אמרה כי "אנחנו מייצגים פה הרבה מאוד אנשים בישראל שרוצים שנעשה מעשה. אנחנו לא פועלים רק למען ציבור עורכי הדין".

 

 

עו"ד ציון אמיר: "נפעם מההתגייסות של כולם"

 

עו"ד אבי חימי, יו"ר לשכת עורכי הדין, אמר בכינוס כי "ללשכה יש תפקיד מהותי בשמירה על מערכת המשפט.למי שאמר שלא עושים כלום, אני אומר דברים ברורים: זה הזמן לאחדות. לשכת עורכי הדין לא תיתן יד לפגיעה במערכת המשפט".

 

עו"ד ציון אמיר, המתמודד מול חימי על ראשות הלשכה, אמר כי הוא "חש בתחושת החירום. כולנו עשינו מאמץ להגיע לכאן. אני עומד נפעם מול ההתגייסות של כולם. זו תולדה בין היתר של לשכה ששתקה במשך שנים ולא מילאה את תפקידה. מי שרוצה להגן על שלטון החוק צריך להתבטא ולעשות מעשה".

 

דבריו של עו"ד אמיר עוררו כעס מצד הנוכחים, שמחו: "לא הגענו לכנס בחירות".

 

משתתף אחר בכנס, עו"ד גיא גיסין, הסביר כי "מדובר בזעקה אותנטית ורחבה של משפטנים מכל קצווי החברה הישראלית שרואים את המתרחש ולא יכולים להחריש. מה שמתרחש זו חקיקה פרסונלית שמובלת על ידי פוליטיקאים חשודים בפלילים, שכל מטרתה לחלץ מאן דהוא מאימת הדין, משיקולי שררה ושמירת הכסא. זה תהליך ארדואניזציה שסותר את עקרונות החירות, הצדק והשוויון שעליהם קמה המדינה".

 

לדברי גיסין, הקמפיין המתוכנן יהיה "ממושך והדרגתי. הפעולות שנשקלות כוללות הקמת משמר פיזי של עשרות עורכי דין סביב בית המשפט העליון תחת הססמא: 'תצטרכו לעבור אותנו!'. מדובר במהלך הממשיך את מודעת גילוי הדעת שפרסמו בעיתונות עשרות עורכי דין מהמשרדים המובילים בישראל במרץ האחרון לפני הבחירות לכנסת".

 

ביקורת כלפי המחאה: "כוחנות ואיומי השבתה הם לא הדרך"

 

אופי ההתארגנות של עורכי הדין זכה גם לביקורת. כך למשל, ראשי סיעת "אמונה במשפט" עורכי הדין יצחק נטוביץ ויוסי ויצמן טענו בפוסט בפייסבוק כי "כשם ששינויים במערכת המשפט יכולים להתבצע רק בהידברות וחוכמת מעשה, כך התמודדות עם יוזמות חקיקה למיניהן, לא יכולה להתבצע בכוחנות של איומי השבתה. סוגיית הפרדת הרשויות מורכבת ומסובכת. היא זקוקה למוח, לא לכוח".

  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x