$
משפט

משפט שדה: ללא נשק, חימי

המועמד לראשות לשכת עורכי הדין אבי חימי קיווה להפיק רווח כפול מהאירוע של הלשכה, אבל הקהל לא הגיע. נבות תל צור חזר על התזה שלו שלפיה אנשי ציבור לא מקבלים זכות שווה להתגונן במשפט פלילי

משה גורלי 08:0119.05.19

1. לא בגלל הכסף: אבי חימי קידם את מועמדותו, נבות תל צור סנגר על לקוחו

 

"כשאני שומע ברדיו על איזו פרשה שהתפוצצה, אני מסתכל כל הזמן בנייד למה לא מתקשרים. וזה לא בגלל הכסף אלא בגלל הרצון להצליח", סיפר המועמד לראשות הלשכה עו"ד אבי חימי במפגש שהתקיים ביום רביעי האחרון בבית ציוני אמריקה בתל אביב, ושבו חילקו בכירי המקצוע טיפים להצלחה לעורכי דין צעירים. את האירוע ארגן מחוז תל אביב, וחימי אמור היה להפיק ממנו רווח כפול: גם חשיפה פוליטית כמתמודד על ראשות הלשכה, תפקיד שהוא ממלא כעת באופן זמני, וגם הופעה כבכיר ומצליח לצד כרישי המקצוע, ובהם רם כספי, צבי אגמון, צבי פירון, מאיר מזרחי יוסי מנדלסון, חנינא ברנדס ועוד.

 

 

גם עו"ד נבות תל צור, מסנגורי ראש הממשלה בנימין נתניהו, ניסה לחמוק מהאקטואליה והלקוח, אבל הלחץ של המנחה, מאור צור מחדשות 13, נשא פרי. "מה היה כשהשליח הגיע למשרד שלך עם הדיסק־און־קי?" שאל, ותל צור השיב: "אנחנו לא עושים תרגילים, אנחנו עובדים לפי אמות מידה מקצועיות. אף שמדובר באנשי ציבור, אף אחד לא נמצא מעל החוק ואף אחד לא נמצא מתחת לחוק. אנשי ציבור בכירים שמוצאים עצמם בחקירות פליליות מופלים לרעה. אין להם סל הזכויות הרגיל שיש לאזרח. הם נדרשים לאמות מידה בלתי אנושיות בהתנהגותם כחשודים או נאשמים. יכול להיות שאפשר להצדיק את זה מבחינה חברתית - מי שבחר בקריירה ציבורית מוותר על חזקת החפות, זכות השתיקה, זכות ההיוועצות.

 

"הליכי השימוע של ראש הממשלה מתנהלים כחוק, וחבל שההיבט הציבורי מערפל עיקר וטפל. החריקות הן סביב שלושת אלה: מועד השימוע, הסדרת הייצוג והעברת החומרים. למה דיסק? אפשר היה לשלוח לי משאית עם קלסרים, כמו שזורקים כתב תביעה מהמרפסת בהוצאה לפועל, אבל זה כבר נושא לפאנל אחר".

 

אבי חימי, נבות תל צור אבי חימי, נבות תל צור צילומים: יאיר שגיא

 

את הנאום הזה, כל פעם בווריאציה אחרת, נושא תל צור בכל הזדמנות. למשל, בינואר 2012, במסגרת הסדרה "שישי משפטי בקתדרה" במוזיאון ארץ ישראל, אמר תל צור: "עקרונות המשפט הפלילי להגנת נאשם לא עומדים לאיש הציבור. כשנפתחת חקירה נגדו — זכות הציבור לדעת היא תירוץ לגל הדלפות נגדו. בניגוד למה שנדמה, איש הציבור שברירי יותר. ציבורית, הוא לא יכול לשמור על זכות השתיקה כמו נחקר רגיל. גם זכות ההיוועצות עם עורך דין כורסמה בפסק דין של העליון שקבע כי הזכות ידועה לשרים בגלל מעמדם, ולכן פגיעה בה לא תישקל לטובתם".

 

שם הגן תל צור על ראש ממשלה אחר, אהוד אולמרט. "העדות המוקדמת של (משה) טלנסקי, למשל, לפני שבכלל הוגש כתב אישום, אושרה על ידי בית המשפט רק מפני שמדובר בראש ממשלה", אמר אז תל צור.

  

2. כוונות טובות: כל מה שמבדיל אותו מאפי נוה הומחש בנאומו של חימי

 

חימי הקדים לטיפים לעורכי הדין נאום פוליטי. "למי שמתכנן לעלות על בית המשפט עם די־9, אני אומר בקול רם וצלול – חלקי לא עמכם". את רעיון הדי־9 העלה ח"כ מוטי יוגב ממפלגתה של איילת שקד, בעלת בריתו של ראש לשכת עורכי הדין הקודם אפי נוה.

 

חימי כדרכו סירב להתייחס לפרשות קודמו. אין ספק שהוא קורץ מחומרים אחרים לגמרי. לטוב ולרע. הוא חף מערמומיות, תחבולנות, תחכום ובעיקר מהלשון החלקה, המהירה והצולפת של נוה. איש פשוט יותר, איש של עבודה קשה וכנראה של כוונות טובות יותר.

 

לאירוע הוא הגיע עם המועמד שרץ לצדו לראשות מחוז תל אביב, עו"ד דוד פורר ממשרד גרוס. גם פורר הוא סוג של ההפך מחימי — ליטיגטור אזרחי־מסחרי שהגיע משירות המדינה לפירמה גדולה. מועמדותו היא מקרה ראשון זה שנים רבות שבו נכנס לפוליטיקה הלשכתית בכיר מהמשרדים הגדולים. לפי פורר, לא בטוח שבמשרד מברכים על זה.

פורר הוא גם שותף מנהל בגרוס, לצדה של עו"ד איה יופה, שבפורום דאן אנד ברדסטריט לפני שלושה חודשים לא ממש פרגנה ללשכה: "עבורי הלשכה היא רק בן דוד רחוק, ועכשיו הוא ממש מביך ומטיל כתם על המשפחה. אסור לקיים את המוסד הזה רק כדי שאותם גורמים שמחליטים כן לרוץ לתפקידים בלשכה, ישתמשו בו לקידום אישי".

  

3. ציון אמיר מוביל: סקר על המירוץ ללשכה נתן לאמיר 21%, לפני חימי עם 16%

 

האירוע לא ממש התרומם. מספר הבכירים שעל הבמה לא היה קטן בהרבה ממספר הנוכחים באולם. קטעי הסטנד־אפ של רם כספי וששי גז היו מסמר הערב, וחימי נגע ללב כשסיפר: "בהתחלה, כשהיו לי קליינט או שניים, הייתי הולך לבקר אותם כל יום במעצר. להשיג עוד לקוחות". זה הצליח: בכלא הכיר את “הרב המכשף” יונה ג’רבי, שההגנה עליו הביאה אותו לכותרות.

 

ממש ביציאה מהאירוע הבהבה הודעת סמס: "סקר: ציון אמיר מוביל במירוץ לראשות לשכת עורכי הדין". את הסקר הזמינה רשימת “לשכה וולונטרית” שמתמודדת בבחירות למועצה הארצית וקוראת למעשה לפירוק הלשכה. הסקר נתן לאמיר 21% תמיכה, לפני חימי עם 16% ועו"ד אביחי ורדי עם 6%.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x