$
משפט

נחשף בכלכליסט

"בלאק קיוב חשפה בגרמניה נכסים מוסתרים של אליעזר פישמן בעשרות מיליוני יורו"

נאמן נכסיו של פישמן, עו"ד יוסי בנקל, מבקש מביהמ"ש לחייב אותו למסור מיהם האנשים שהחזיקו את הנכסים בשמו וכן מי הן שתי החברות שעל שמן רשומים הנכסים; לדבריו, "פישמן החזיק ומחזיק, באמצעות מארג ישויות משפטיות סבוך ומורכב, והכל בניגוד לחובתו להעביר נכסים אלה לקופת הכינוס"

גולן חזני 16:4429.04.19

הנאמן לנכסי אליעזר פישמן, עו"ד יוסי בנקל, טוען כי איש העסקים, שהאימפריה העסקית שלו התמוטטה בעקבות חובות בסך 4 מיליארד שקל, הסתיר ומסתיר נכסים בהיקף עשרות מיליוני יורו ברחבי גרמניה - זאת למרות חובתו להעביר אותם לקופת הכינוס.

 

 

 

בנקל הגיש לבית המשפט המחוזי בקשה לחייב את פישמן לגלות את כל הידוע לו אודות חמישה אנשים, שלדברי הנאמן החזיקו עבורו את הנכסים בגרמניה, וכן אודות שתי חברות שעל שמן רשומים הנכסים. הוא הוסיף שמדובר בנכסים שלא ידע עליהם בעבר בשל הסתרתם, וכי נמצאו בעקבות חקירה מאומצת שבה שכר את שירותיה של חברת המודיעין העסקי הבינלאומית בלאק קיוב

 

הנאמן, עו"ד יוסי בנקל הנאמן, עו"ד יוסי בנקל צילום: עמית שעל

 

האנשים בהם מדובר הם עו"ד מרקוס ריסה; שלמה כץ, אחיינו של פישמן, שגם נחקר ע"י בנקל; אוליבר קריידר; ויליבאד דיקאושיץ; ומירלה הלבט, צעירה ממוצא רומני. הסיפור נחשף ב"כלכליסט" בראשית ינואר השנה, לאחר שבנקל הגיש מסמכים לביהמ"ש בבריטניה. 

 

"פישמן החזיק ומחזיק, באמצעות מארג ישויות משפטיות סבוך ומורכב, הנשלט על ידי נאמנים, שלוחים ובאי כוח, הפועלים עבורו בנכסים וזכויות בשווי של לפחות עשרות מיליוני יורו ברחבי אירופה, בעיקר בגרמניה, והכל בניגוד לחובתו להעביר נכסים אלה לקופת הכינוס", טען בנקל.

 

בנקל: עו"ד ריסה הקים את רשת ההסתרה

ריסה הוא עורך דין גרמני שמושבו בעיר קמניץ בגרמניה, שלטענת בנקל בנה רשת סבוכה של ישויות שבבעלותן נכסי נדל"ן שמוחזקות על ידו ועל ידי אחרים בנאמנות עבור פישמן. זאת בידיעה ברורה שפישמן מצוי בהליכי פשיטת רגל, והסתרת נכסים עבורו מהווה עבירה פלילית.

 

פישמן והלבט פישמן והלבט צילום: אוראל כהן, פייסבוק

 

הפנייה של בנקל לבית המשפט בבריטניה נעשתה בדצמבר האחרון ובה נמסר כי הלבט, שנעדרת ידע עסקי כלכלי או נדל"ני מחזיקה במלוא הון מניותיה של חברה אנגלית שרכשה את מניותיה של חברה גרמנית, איסט ווסט ג'רמני, זמן קצר לפני פשיטת הרגל של פישמן, ואשר הוחזקה ע"י שלושת ילדיו של איש העסקים - ענת, אייל ורונית.

דיקאושיץ, טוען בנקל, קשר עצמו לפישמן וטען כי מניות השותפות הוענקו לו בחינם באמצעות הלבט שפעלה בשמו.

 

ריסה אמר כי פישמן הוא הגורם שמקבל את ההחלטות בכל הנוגע לנכסים, וזאת במסגרת העסקה שהוצגה לסוכני חברת המודיעין העסקי שנועדו עימו. ריסה הדגיש שהוא פועל עבור פישמן במשך עשר השנים האחרונות והמשיך בכך גם אחרי הליכי פשיטת הרגל שלו, שמונעת ממנו לעסוק בפעילות עסקית ולצאת מגבולות הארץ. לדבריו של ריסה, הוא פועל לרכוש עבור פישמן בית מלון תוך כדי הליך פשיטת הרגל.

 

אליעזר פישמן ובני משפחתו בדיון משפטי בעניינם אליעזר פישמן ובני משפחתו בדיון משפטי בעניינם צילום: יאיר שגיא

 

רשימת הנכסים שמציג בנקל ואשר אותה הציג ריסה לרכישה בפני הסוכן של בלאק קיוב כוללת פרויקט מגורים בן 265 דירות בוונסדורף שמחוץ לברלין. לדברי עוה"ד ריסה, פרויקט זה יימכר כחלק מעסקת חבילה, יחד עם 85 דירות בקמניץ, תמורת 18 של מיליון יורו. ריסה הוסיף שהנכסים מנוהלים על ידו והוא אחד מבעלי המניות.

 

הנכס השני שהציע ריסה הוא בית מלון בלייפציג, אשר שוויו נאמד בסך 9 של מיליון יורו. נכס שלישי היה בית קולנוע בשטוטגרט, בשווי של כ-16 מיליון יורו, שריסה הציע להיות המנכ"ל שלו אחרי הרכישה. הנכס הרביעי היה מרכז מסחרי ודירות מגורים בקמניץ בשווי 5.4 מיליון יורו.

 

בנקל מציין עוד כי בית המשפט הבריטי דחה בקשה של הלבט לבטל צו זמני שהפקיע את סמכויותיה בחברה שרשומה תחת בעלותה. לעומת זאת דחה בית המשפט בגרמניה את הבקשות של בנקל לקבל צווים במעמד צד אחד נגד חלק מחמשת המעורבים בטענה כי לא הובאו בפניו ראיות לכך שפישמן העביר נכסים מישראל לשם רכישת נכסים אחרים שלטענת בנקל מוחזקים עבורו. בנוסף, יש להדגיש שבנקל איננו מביא הוכחות ממשיות לקיום הנכסים.

 

ממשפחת פישמן נמסר בתגובה כי "זוהי בקשה של הנאמן המבוססת על טענות דמגוגיות ממוחזרות וחסרות בסיס עובדתי שכוחן רק בעיתונות. מר פישמן חזר והצהיר כי אין כל אמת בטענות אלו ואין לו אף נכס - בארץ או בחו"ל - שלא גולה באופן מלא כבר בתצהיר הנכסים שהגיש ביום הראשון של פשיטת הרגל, לפני למעלה משנתיים. גם הסעד המבוקש על ידי הנאמן הינו אבסורדי שכן אם הוא חשף (כטענתו) נכסים של החייב מה יש לו לבקש מהחייב 'לחשוף את נכסיו'. שילך למקום שמצא את הנכסים וייקח אותם. אבל זה לא המצב. הנאמן לא חשף. הנאמן לא גילה. הנאמן פשוט טוען טענות ריקות לצורך פרסום בעיתון וכדי לנסות ולהצדיק את העובדה שלמרות השכר העצום ששולם לו על חשבון הנושים, ולמרות שחלפו שנתיים מאז מינויו, הוא לא איתר מאום מעבר למה שדווח לו מלכתחילה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x