$
משפט

מעקב כלכליסט

ועדת הבחירה תתעמת עם הרשם שהסתיר הרשעות עבר

הוועדה לבחירת רשמי הוצאה לפועל תבדוק מה לעשות עם גיא אבגי, שלא חשף את הרשעותיו בעבירות של נהיגה בשכרות, נהיגה רשלנית וגרימת חבלה. בימים האחרונים התוודה על הכל בפני ראש ההוצל"פ

ענת רואה 07:0417.04.19

הוועדה לבחירת רשמי הוצאה לפועל תתכנס לדון בעניינו של רשם ההוצאה לפועל בתל אביב גיא אבגי, שהסתיר בעת מינויו כי בעבר הורשע בנהיגה בשכרות ובגרימת חבלה.

 

 

 

ב"כלכליסט" נחשף לפני כשבוע כי אבגי מונה ב־2018 כרשם הוצאה לפועל בתל אביב, ובין היתר הוא מוסמך לשלול רישיונות נהיגה. אלא שלאבגי בעצמו עבר עשיר של עבירות תעבורה: ב־2013 הוא הורשע בעבירת נהיגה בשכרות ונדון לפסילת רישיון ושירות לטובת הציבור. ב־2003 הוא הורשע בנהיגה רשלנית, גרימת חבלה ועבירות נוספות ונדון לפסילת רישיון וקנס.

 

בעקבות החשיפה פנה ראש ההוצאה לפועל, עו"ד תומר מוסקוביץ, לאבגי ודרש ממנו הסברים. אבגי התוודה בפניו שאכן הורשע בעבירות הללו בעבר ולא דיווח על כך בעת מינויו. הוא טען כי להבנתו האופן שבו נוסחו טופסי המועמדות לא חייב אותו לדווח על עברו הפלילי.

 

מבדיקת "כלכליסט" עמדתו של אבגי תמוהה ביותר. טופס הבקשה להתמנות כרשם ההוצאה לפועל הוא מסמך ארוך בן 21 עמודים, ובו מתבקש המועמד לפרט כמות עצומה של פרטים עליו ועל עברו. עמוד 15 בטופס דורש מהמועמדים לפרט "מידע בתחום המשמעתי/ פלילי", ומובהר במפורש כי "הכוונה לחקירה בכל גוף". בסעיף זה מתבקשים המועמדים לפרט אם התנהלה אי פעם חקירה נגדם בתחום משמעתי או פלילי או תלונות או קובלנות, "למעט עבירות קנס וברירת משפט". בהמשך נדרש המועמד להשיב אם נעצר, הועמד לדין, לפרט היכן ומה היו תוצאות ההליך. בסעיף הבא אף נדרשים המועמדים לפרט על הליכים אזרחיים שהם היו צד להם, ואפילו על הרשעות של בני זוג, קרובי משפחה ותיקי הוצאה לפועל נגד המועמד וכל בני משפחתו הקרובה.

 

מנהל רשות האכיפה והגבייה, וחבר בוועדה למינוי רשמי הוצל"פ, עו"ד תומר מוסקוביץ. אבגי התוודה בפניו מנהל רשות האכיפה והגבייה, וחבר בוועדה למינוי רשמי הוצל"פ, עו"ד תומר מוסקוביץ. אבגי התוודה בפניו צילום: טל שחר

 

מהדברים עולה בבירור כי על המועמד לפרט בסעיף זה כל הליך משפטי נגדו, ובוודאי שהיה עליו לדווח על הרשעה בנהיגה בשכרות או על נהיגה רשלנית וגרימת חבלה. התחום היחיד לכאורה שהסעיף מדלג עליו הוא "עבירות קנס", למשל לביצוע עבירות חניה שגוררות תשלום דו"חות.

 

אלא שאבגי התחכם וטען כי ההרשעות שלו בוצעו בבתי המשפט לתעבורה, והן מוגדרות כעבירות תעבורה. לכן לדבריו הוא סבר שאינו חייב לפרט בנוגע להליכים אלו ורשאי להסתיר אותם מהוועדה. התחכמות נוספת של אבגי התייחסה לסעיף אחר בטופס בו התבקשו המועמדים לפרט על פעילות ציבורית או התנדבותית שלהם. אבגי ציין בקורות חייו שהוא שימש כמתנדב בעמותת ידיד, ולא חשף שה"התנדבות" כלל איננה התנדבות, אלא עונש שנגזר עליו בבית המשפט ולפי המלצות שירות המבחן. כשאבגי עומת עם הטענה הזו, הוא השיב כי לאחר שסיים לרצות את העונש הוא המשיך להתנדב בעמותה.

ההתנהלות המפוקפקת לכאורה של אבגי התאפשרה גם הודות למחדלי ועדת הבחירה. הוועדה מורכבת מחמישה חברים, וזו היתה אמורה לעיין במסמכים שהיא מקבלת מהמשטרה: מרשם פלילי ומרשם תעבורתי של כל מועמד.

 

אלא שמתברר כי הוועדה לבחירת רשמים נהגה לקבל מהמשטרה רק את המרשם הפלילי של המועמדים, בו מופיעות הרשעות בעבירות פליליות רגילות, ואילו את המרשם התעבורתי בו מופיעות עבירות חמורות בתחום התעבורה – היא לא קיבלה. דוברת ההוצל"פ מסרה בתגובה כי ההוצאה לפועל פנתה למשטרה בבקשה להוסיף את עבירות התעבורה למידע המועבר אליהם.

 

בראש הוועדה לבחירת רשמי הוצאה לפועל עומד השופט בדימוס משה מכליס, ולצדו מנהל רשות האכיפה והגבייה מוסקוביץ, מיכל שביט, הממונה על הרשמים, יריב וינצר, נציג הציבור, ועו"ד יוסף ויצמן, נציג לשכת עורכי הדין. הוועדה בוחרת מי ראוי לדעתה להתמנות, והמינוי בפועל נעשה על פי החלטת שרת המשפטים.

 

דוברת ההוצאה לפועל מסרה בתגובה: "מבדיקה התברר לנו שהמרשם הפלילי אותו אנחנו מקבלים מהמשטרה כחלק מהליך בחינת המועמדויות לתפקיד רשם הוצאה לפועל אינו כולל עבירות תעבורה. פנינו למשטרה בבקשה להוסיף גם עבירות תעבורה למידע המועבר אלינו. גם השאלון אותו נדרשים המועדים למלא אינו חד־משמעי בנושא עבירות תעבורה. השאלון יתוקן כך שיכלול גם מידע על עבירות תעבורה. אשר לעצם הרשעת הרשם בעבירות תעבורה, מאחר שהמידע לא היה לפני הוועדה לבחירת רשמים בשעה שבחרה ברשם, הוא יובא בפניה בישיבתה הקרובה, שטרם נקבע לה מועד. הרשם ממשיך למלא את תפקידו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x