$
משפט

בלעדי לכלכליסט

מבקר המדינה יבדוק את פרשת המבקרת של לשכת עורכי הדין

הוועד המרכזי של לשכת עורכי הדין אישר השבוע הסכם פרישה שמעניק למבקרת שש משכורות בעלות של 175 אלף שקל, אף שייתכן כי היה אפשר לפטרה מיד; משרד רו"ח ארנסט אנד יאנג יבדוק את התלונה על מעילה במחוז הצפון של הלשכה

ענת רואה 06:4904.04.19

מבקר המדינה יוסף שפירא יבדוק את פרשת המבקרת של לשכת עורכי הדין עו"ד נורית ליברמן, שלא פרסמה אף דו"ח ביקורת במשך שש וחצי שנים - כך נודע ל"כלכליסט". ממשרד מבקר המדינה נמסר במענה לפניית "כלכליסט" כי משרד המבקר נמצא במהלך ביקורת בלשכה, וכי נושא מבקרת הלשכה מוכר לצוות הביקורת.

 

 

 

בפרשה אחרת שנוגעת ללשכת עורכי הדין, קיבל שלשום הוועד המרכזי של הלשכה החלטה לשכור רו"ח חיצוני שיבדוק את התלונה על מעילה במיליוני שקלים מכספי מחוז הצפון של הלשכה.

 

פרשת מבקרת לשכת עורכי הדין - שקיבלה שכר בעלות כוללת של 2.4 מיליון שקל במשך שנות העסקתה, ושהיתה אמורה לפרסם דו"ח ביקורת בכל שנתיים אך לא עשתה זאת - נחשפה ב"כלכליסט" לפני קצת יותר מחודש, ובעקבות זאת החליט ראש לשכת עורכי הדין הזמני עו"ד אבי חימי לסיים את העסקתה.

 

מבקרת הפנים בלשכת עורכי הדין, עו"ד נורית ליברמן מבקרת הפנים בלשכת עורכי הדין, עו"ד נורית ליברמן צילום מסך פייסבוק

 

בישיבת הוועד המרכזי שלשום גם אושר הסכם פרישה עם ליברמן, ומפרטיו הנחשפים כעת מתברר שהוא כולל תשלום של עוד שש משכורות, עד אוקטובר 2019. זאת, אף שלליברמן לא היה הסכם העסקה בתוקף וייתכן שאפשר היה לסיים את העסקתה לאלתר. עלות שכרה של ליברמן, לפי המפורט בתקציב הלשכה, היא 350 אלף שקל בשנה עבור משרה בהיקף 70%. כלומר, ההוצאה על הסכם הפרישה ללשכה תעמוד על 175 אלף שקל.

 

בלי הסכם בתוקף

 

בישיבה טענה עו"ד דפנה שמואלביץ, שנתנה ייעוץ משפטי ללשכה בעניין הסכם הפרישה, כי הלשכה לא יכולה לפטר כעת את המבקרת, מאחר שלאורך עבודתה לא העלתה נגדה טענות על שאינה מפרסמת דו"חות ביקורת. אלא שבמהלך הדיון נמסר למשתתפים כי אין למעשה כל מסמך בכתב בדבר הארכת כהונתה של ליברמן, שהחוזה שלה הסתיים באוקטובר 2017.

  

מבקר המדינה, יוסף שפירא מבקר המדינה, יוסף שפירא צילום: אלכס קולומויסקי

 

לכאורה הדרך המתבקשת לטפל בסוגיית המבקרת היתה לכנס כעת את המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין ולקבל החלטה, הן בנוגע לעובדה שכהונתה הוארכה - על ידי ראש הלשכה הקודם אפי נוה ועל ידי מנכ"ל הלשכה אורי אלפרסי - בלא דיון במועצה, והן ביחס לשאלה הנגזרת מכך בדבר אפשרות פיטוריה.

 

אתמול טענו מקורות בלשכה כי אלפרסי טוען שהדרך היחידה לסיים את כהונת המבקרת לאלתר תהיה לכנס את המועצה הארצית ולהעביר החלטה ברוב של שני שלישים מחבריה, אך הוא מעריך שיהיה קשה מאוד להשיג רוב כזה ולכן התבקשו חברי הוועד המרכזי לאשר את הסכם הפרישה. על פניו, טוענים המקורות, עמדתו של אלפרסי תמוהה, שכן כהונת המבקרת לא הוארכה מעולם בישיבת מועצה ארצית כדין, ולכן לא ברור מדוע נדרש רוב של חברי מועצה כדי לסיים כהונתה, שממילא יש שאלה משפטית אם היא תקפה.

 

רו"ח חיצוני יבדוק

 

בישיבת הוועד המרכזי של לשכת עורכי הדין שלשום גם הוחלט לשכור את משרד רואי החשבון ארנסט אנד יאנג לבדוק את התלונה על מעילה שהוגשה לפני כשנה על ידי עובד לשעבר במחוז הצפון של הלשכה נגד בכיר בוועד מחוז צפון. בתלונה נטען כי חלק מתוך מיליוני השקלים שהעביר הוועד המרכזי למחוז במשך כמה שנים לבניית בית הפרקליט בנצרת שימש למטרות פרטיות. כפי שנחשף ב"כלכליסט", התלונה הועברה בשעתה לראש הלשכה נוה והוא העביר אותה לטיפול ליברמן ואלפרסי, אך מאז דבר לא נעשה בנידון. חימי הורה לליברמן לבוא לישיבת הוועד השבוע כדי להסביר מה עשתה בנידון, אך היא לא הגיעה.

 

אתמול פרסם יו"ר מחוז הצפון חאלד חוסני זועבי הודעה לכל עורכי הדין במחוז ובו תקף את הפרסום על התלונה וטען שהיא הוגשה על ידי "עובד ממורמר לאחר שעבודתו הופסקה". לטענת זועבי, מבקרת הלשכה "לא ראתה צורך" לקבל את תגובת המחוז לטענות שנבדקו, לטענתו, כבר ב־2011.

 

מלשכת עורכי הדין נמסר בתגובה כי "התלונה הועברה לבודק חיצוני ובמידת הצורך תוגש תלונה למשטרה. המבקרת זומנה לישיבה ואולם זו החליטה לא להופיע". מליברמן לא נמסרה תגובה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x