$
משפט

המשטרה עצרה עשרות חשודים בהפעלת טלגראס: "ארגון פשע בטלגרם"

כפי שפורסם ב-ynet, חוקרי להב 433 פשטו על בתי חשודים בעבירות של סחר בסמים ב"טלגראס" בטלגרם. בהמשך יוחלט אם להביא אותם לדיון בהארכת מעצרם. ראש הרשת נעצר בחו"ל. המשטרה: "פעלו כארגון פשיעה לכל דבר ועניין"

אלי סניור, ynet 07:2512.03.19
פרשת ענק של חשד לעבירות סייבר נחשפת: ל-ynet נודע כי חוקרי יחידת הסייבר של להב 433 וימ"ר צפון ביצעו הבוקר (ג') גל מעצרים נרחב ופשטו על בתיהם של חשודים בעבירות סחר בסמים שהפעילו את רשת "טלגראס" - בהם ראש הרשת, שנעצר באוקראינה במסגרת ביקור שלו במדינה.

 

 

מהמשטרה נמסר כי "בשעות הבוקר נעצרו 42 חשודים לחקירה באזהרה, כולל בחו"ל, בחשד למעורבות בעבירות ניהול ומימון ארגון פשיעה, מסחר והספקה של סמים מסוכנים במסגרת ארגון פשיעה, תיווך בעסקי סמים מסוכנים במסגרת ארגון פשיעה, שיבוש מהלכי משפט במסגרת ארגון פשיעה, קשירת קשר לפשע במסגרת ארגון פשיעה, ביצוע עבירות מס וכן עבירות נוספות".

   

עם מעבר החקירה הסמויה לשלב גלוי, יוחלט בהמשך היום אם להביא את החשודים לדיון בהארכת מעצרם בפני שופט.

  

מהמשטרה נמסר עוד: "מרבית החשודים משתייכים לדרג הבכיר ביותר בארגון בהם ראש הארגון, שלושת סגניו ובעלי תפקידים בדרגת מנהלים. מדובר בחקירה המנוהלת במשטרת ישראל על ידי להב 433, יחידת הסייבר הארצית, היחידה המרכזית במחוז צפון בשיתוף פעולה עם רשות המיסים ובליווי רציף של מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, כמו גם ליווי של המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה.

  

"כמו כן בוצעה הפעילות בשיתוף האגף ללוחמה בפשיעה המאורגנת ושחיתות של שירות הביטחון באוקראינה וגורמי אכיפה נוספים בארצות הברית וגרמניה. מדובר בפרשה בינלאומית שעניינה הפעלת ארגון פשיעה ברשת בעל תשתיות בארץ וברחבי העולם המנהל רשת לסחר בסמים מסוכנים בד בבד עם ביצוע עבירות נוספות.

  

"מחומר החקירה עולה כי חברי הארגון ניהלו את פעילותם הפלילית על גבי אפליקציית העברת המסרים 'טלגרם' כאשר משטרת ישראל הצליחה לחשוף את האנונימיות של חברי הארגון אשר פעלו מעל פלטפורמה זו, באמצעותה נוהלו עשרות קבוצות וערוצי תקשורת אשר שימשו זירה לסחר, תיאום וניהול של כלל פעילות הארגון. מדובר כיום באחת התשתיות המשמעותיות והמרכזיות לסחר בסמים מסוכנים בישראל וכאמור חברים בה עשרות חברי הנהלה במדרגי בכירות שונים, אלפי סוחרים ועשרות אלפי משתמשים והפעילות המשטרתית הסירה את האנונימיות שאפיינה את פעילות הארגון".

  

טלגרם טלגרם
לפי המשטרה, "חברי הרשת פעלו כארגון פשיעה לכל דבר ועניין, באופן מאורגן ושיטתי לאורך תקופה ארוכה, כשהם מצליחים לסחור בסמים מסוכנים מסוגים שונים בהם: קוקאין, MDMA ואקסטזי בנוסף לכמויות עצומות של חשיש ומריחואנה, כשלכל חבר בארגון תפקיד ייחודי וברור שנועד לקדם ולאפשר את פעילות הארגון, להגדיל את היקפי הסחר, להעניק שירות למשתמשים ולהגדיל את ההכנסה הכספית ובכך להגדיל את השכר אותו הוא מקבל בעבור פעילותו. השכר לעובדי ומנהלי הארגון הועבר במזומן, בביטקוין או בסמים, תוך הסוואת מקור הכספים. על פי המידע שבידי החוקרים, הסמים המסוכנים סופקו באמצעות פלטפורמת טלגראס גם לקטינים".

  

עוד נאמר כי "במהלך היום בוצעו עשרות חיפושים במהלכם נתפסו סכומי כסף שונים, סמים וכן אמצעים טכנולוגיים ששימשו את הארגון לניהול הפעילות ברשת ובוצעה אכיפה כלכלית לצורך הליך חילוט.

 

החשודים יובאו במהלך היום לבית משפט השלום בראשון לציון ולבית משפט השלום בנצרת והמשטרה תבקש להאריך את מעצרם בהתאם לצרכי החקירה והחשדות האמורים".

  

במשטרה הגבירו לאחרונה את האכיפה בתחום המחשבים, כמעט שנתיים אחרי דו"ח חמור של מבקר המדינה בנושא. "תפיסת ההפעלה של מערך הסייבר טעונה תיקון, שכן היא גובשה בהתאם למצב הפשיעה והאתגר הטכנולוגי שהיו בשנת 2000, ולא בהתאם למאפייניה הייחודיים של פשיעת סייבר שהתפתחו דרמטית מאז", כתב המבקר בהתייחס למשטרה במאי 2017.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x