$
משפט

בעקבות חשיפת כלכליסט

לשכת עוה"ד מטייחת: העסקת המבקרת תימשך עד אוקטובר

ראש הלשכה הזמני עו"ד אבי חימי וראש המועצה עו"ד חוה מרצקי מצאו שהמבקרת אכן לא פרסמה אף דו"ח ב־6.5 שנים, אך החליטו להשאירה

ענת רואה 06:5612.03.19

ראש לשכת עורכי הדין הזמני עו"ד אבי חימי וראש המועצה הארצית בלשכה עו"ד חוה מרצקי החליטו להמשיך את כהונתה של מבקרת הלשכה עו"ד נורית ליברמן עד לסיום החוזה שלה באוקטובר השנה.

 

 

כך עולה מבדיקת "כלכליסט". בסיום הליך "בדיקה" אותו הודיע חימי שיקיים בעקבות חשיפת "כלכליסט" מלפני שבועיים, ולפיה המבקרת לא פרסמה אף דו"ח ביקורת ב־6.5 שנות כהונתה, החליטו חימי ומרצקי שלא לכנס את המועצה הארצית לדון בעניין.

 

מבקרת לשכת עורכי הדין עו"ד נורית ליברמן מבקרת לשכת עורכי הדין עו"ד נורית ליברמן צילום מסך פייסבוק

 

 

ליברמן מונתה על ידי המועצה באוקטובר 2012 ל־5 שנים, אך לא פרסמה אף דו"ח בניגוד לנוהל הביקורת בלשכה, המורה לפרסם דו"ח אחת לשנתיים לכל הפחות. עלות העסקתה – 350 אלף שקל לשנה למשרה חלקית בהיקף 70%.

בנוסף, פורסם ב"כלכליסט" שבמקום לסיים את כהונתה באוקטובר 2017 ולבחור מבקר חדש החליטו ראשי הלשכה להמשיך להעסיקה עד אוקטובר 2019.

 

במועד פרסום הכתבה מסרה הלשכה ל"כלכליסט" תגובה שהתבררה כלא נכונה, ולפיה המועצה הארצית האריכה את כהונתה לשנתיים. כעת מאשרים בלשכה שהמועצה מעולם לא התכנסה לדון בכך, וכי הדבר נעשה בהסתמך על שתי חוות דעת משפטיות. בקשת "כלכליסט" לקבל את חוות הדעת נענתה בסירוב, אבל המסמכים הושגו.

 

בחוות הדעת שנתן בספטמבר 2017 היועץ המשפטי של לשכת המבקרים הפנימיים עו"ד שובל מרדכי, נכתב כי ליברמן "רשאית" להמשיך בתפקידה "לתקופה בלתי קצובה" בנימוק שהמועצה לא הגבילה את כהונתה ל־5 שנים. חוות הדעת, שלא התייחסה לעובדה שליברמן לא פרסמה דוחות, הופנתה לליברמן, ולמעשה עולה מהדברים שהיא יזמה את הארכת כהונתה.

 

שלושה שבועות מאוחר יותר נחתמה חוות דעת נוספת, של עו"ד דוד יצחק ממשרד שמוליק קסוטו המשרד יועץ משפטי של הלשכה, ולפי תקציב 2019 מקבל מהלשכה 750 אלף שקל בשנה. בפתח חוות הדעת, המופנית ליו"ר הלשכה אז עו"ד אפי נוה ולמרצקי עם העתק למנכ"ל אלפרסי, מודה יצחק שהליך הארכת הכהונה "אינו נטול קשיים", אך "ניתן בכל זאת" לעשות זאת בנימוק כי לא ראוי שגורם שלטוני יכבול את יכולתו של מי שייבחר אחריו לבחור מבקר פנים. יצחק מצטט פסיקה ולפיה השרים בממשלת מעבר וערב בחירות מחויבים לנהוג איפוק, אף שנותרו 21 חודשים לבחירות ללשכה.

למרות הרוב האוטומטי שהיה אז לנוה במועצה החליטו הוא ומרצקי שלא לכנסה, ולמעשה האריכו על דעת עצמם את כהונת ליברמן על בסיס חוות הדעת לעוד שנתיים.

 

בעקבות חשיפת "כלכליסט" הודיע חימי כי יקיים בדיקה. בחלוף שבועיים נמסר כי החליט לפעול "להגברת השקיפות וחיזוק אמון הציבור בלשכה", וליברמן תסיים את כהונתה באוקטובר 2019. גם התגובה הזאת מוזרה: ליברמן אמורה לסיים את כהונתה באוקטובר.

 

בתגובה לפניית "כלכליסט" אמר חימי שהמבקרת שכרה עו"ד והודיעה שתנהל הליך משפטי אם תנסה הלשכה לפטר אותה. הוא הוסיף שקשה לפטר מבקר פנים וכי סיכם עם ליברמן שבחודשים הקרובים תמלא את תפקידה כראוי ותכתוב דוחות.

 

חימי ומרצקי סירבו להשיב לשאלה מדוע הם לא מכנסים את המועצה הארצית לדון בעובדה שהמבקרת קיבלה שכר ולא פרסמה דוחות. כשנשאלה מרצקי מדוע פעלה להאריך את כהונתה היא הפנתה אותנו לליברמן. ליברמן התעלמה מפניות "כלכליסט" וכך גם המנכ"ל אלפסי.

 

גורם בכיר בלשכת מבקרי הפנים תמה על התנהלות ליברמן והלשכה. לדבריו, ועדת הביקורת של הלשכה היתה צריכה למנוע את ההתנהלות הבעייתית, אלא שספק אם ללשכה יש ועדת ביקורת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x