$
משפט

הנציבות האירופית חוקרת חשד להונאה של שפיר בפרויקט ברומניה

על פי החשד, שפיר הסבה ביצוע עבודות לשיפוץ כביש באורך 88 ק"מ לחברה אחרת שבשליטתה - בניגוד להוראות החוזה. שפיר פרשה ב-2014 מהפרויקט לאחר שהשלימה 18% ממנו, ומאז נמצאת בסכסוך עם ממשלת רומניה. שפיר: "הטענה נדחתה בעבר בפסק בורר"

תומר גנון 21:3520.02.19

הנציבות האירופית חוקרת חשד להונאה שביצעה חברת בת של שפיר במסגרת פרויקט לבניית כבישים DN-18 ברומניה שבנק ההשקעות האירופאי השתתף במימונו. כך דיווחה הערב החברה לבורסה.

 

על פי הדיווח, המשרד לחקירות הונאה בנציבות (OLAF), פנה בכתב לחברת שפיר מבנים 1991, חברה בת בבעלות מלאה של החברה, והודיע על החקירה. על פי החשד, שפיר הפרה חוזה לביצוע הפרויקט, עקב הסבה לכאורה של ביצוע העבודות לחברה אחרת שבשליטתה, שפיר מבנים רומניה, בניגוד להוראות החוזה.

 

על פי הדיווח, לחברה ניתנה "ההזדמנות להגיב בכתב על טענה זו בטרם סיכום מסקנות החקירה. החברה בוחנת את הפנייה שהתקבלה ושוקלת את הצעדים שתנקוט בנושא. בנוגע לפרויקט זה התנהלה בוררות בהתאם למנגנון ה-ICC בין החברה הבת למזמין העבודות, במסגרתה הועלתה הטענה הנ"ל ונדחתה בפסק הבוררות באוגוסט 2018".

 

הראל וחן שפירא, מבעלי השליטה בשפיר הראל וחן שפירא, מבעלי השליטה בשפיר צילום: נמרוד גליקמן

 

בין שפיר לממשלת רומניה ישנה מחלוקת ארוכת שנים סביב הפרויקט לשיפוץ ושיקום כביש באורך 88 ק"מ בשם DN18 בתמורה ל-360 מיליון שקל. במאי 2014 שפיר שלחה הודעת ביטול לממשלת רומניה, לדבריה בעקבות עיכוב בתשלומים, וזאת לאחר שהשלימה 18% בלבד מהפרויקט.

 

זמן קצר לאחר מכן החברה הרומנית קרסה, ובמקביל הגישה בקשה להקפאת הליכים ברומניה. חמישה חודשים לאחר מכן, בורר ברומניה קבע שהודעת הביטול ששלחה לרשויות הייתה כדין. באפריל 2015 שפיר תבעה את ממשלת רומניה על הפרויקט, ופנתה במקביל למוסד בוררות בינלאומי בוושינגטון בטענה להתעמרות ממשלת רומניה ואובדן השקעה.

 

בספטמבר האחרון ניתן פסק דין בבורורת, ובו נקבע שהודעת הביטול של שפיר לגבי הכביש היתה כדין, והחברה תקבל בחזרה לידיה בחזרה ערבויות בסכום של 31 מיליון שקלים בתוספת פיצוי של 7.5 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x