$
משפט

ההצעות לרכישת הקואופ נחשפות: הגבוהה ביותר של רמי לוי - 163 מיליון שקל

נאמני הרשת הגישו היום את ההצעות, ומהן עולה שהפער בין הצעתו של לוי להצעה הנמוכה ביותר - של ויקטורי - עומד על 45 מיליון שקל; גם ללוי וגם לזול ובגדול, בעלת ההצעה השנייה בגודלה, יש כבר חנויות בירושלים והדבר מעלה חשש לתחרות לא הוגנת

ההצעות לרכישת הקואופ נחשפות בדו"ח שהגישו היום (ד') הנאמנים ד"ר שלמה נס ורו"ח חן ברדיצ'ב, לבית המשפט המחוזי בירושלים. לפי הדו"ח, הצעת רמי לוי היא הגבוהה מבין ההצעות בסך 163 מיליון שקל, ואחריה בפער של כ-10 מיליון שקל הצעת זול ובגדול בסך 153 מיליון שקל, והצעת מחסני השוק בסך 139 מיליון שקל. הצעת פרשמרקט עומדת על כ-133 מיליון שקל והצעת רשת ויקטורי, הנמוכה ביותר, עומדת על 118 מיליון שקל. הדיון בהצעות ייערך ביום שני הקרוב.

 

 

 

מבחינת אישור הממונה על ההגבלים, שתי ההצעות הגבוהות יותר (רמי לוי וזול ובגדול) נחשבות לבעייתיות לעומת ההצעה של מחסני השוק, זאת מכיוון שלרמי לוי ולזול ובגדול יש כבר חנויות בירושלים ויש חשש מתחרות לא הוגנת. במסגרת הצעת רמי לוי צוין, כי אם יוטלו על העסקה סייגים מצד הממונה שתחייב את לוי למכור יותר מ-20% מהחנויות של רשת קואופ, הוא יהיה רשאי לשקול מחדש ו/או לבטל את הצעתו.

 

 

סניף קואופ סניף קואופ צילום: אוראל כהן

 

 

בדו"ח, שהוגש על ידי עו"ד שי גליקמן, בא כוח הנאמנים, ניתן לראות את הפער בהצעות שהוגשו בין השלב הראשון לשני, שבו שופרו ההצעות, ועומד על עשרות מיליוני שקלים. הנאמנים מצייניםם כי הפער בין ההצעה הגבוהה ביותר (של רמי לוי) לבין ההצעה הנמוכה ביותר (של רשת ויקטורי) עומד על סך של כ-45 מיליון שקל. עוד מצויין כי מבחינת העובדים, שלוש המציעות המובילות נמצאות תחת מו"מ, כאשר קבוצת מחסני השוק נמצאת כבר בשלבים מתקדמים שלו.

 

בדו"ח נכתב כי "הנאמנים סבורים כי בכפוף להשלמה מהירה של הליכי בדיקת הממונה והליכי המו"מ עם נציגות העובדים, ניתן יהיה להשלים במהירות ובהקדם את הליכי מכירת הרשת. בשל הפער הכספי המשמעותי בין ההצעות השונות, לא ניתן להתעלם ולבטל כ'לאחר יד' את סוגיית התמורה. זאת, מאחר שפער זה יבוא לידי ביטוי באופן משמעותי על סיכויי נושי החברה וחברי האגודה (שתי הקבוצות ה'מוחלשות') להיפרע ממלוא חובם, כאשר הם אלה שצפויים להיפגע מפער זה".

 

 

ההצעות לרכישת הקואופ ההצעות לרכישת הקואופ

 

 

הנאמנים מבקרים את ויקטורי

הנאמנים ציינו כי הם "מודעים גם למתח שנוצר בין המציעות ולנסיונות שעושים גורמים שונים על מנת להשפיע על המציעות, אולם אינם נותנים לכך יד".

 

במסגרת הדו"ח, נתנו הנאמנים התייחסות קצרה לבקשה שהוגשה על ידי אחת המציעות, רשת ויקטורי, אשר ביקשה כי הם ייתנו גילוי פומבי עדכני לנושים בדבר ההצעות השונות לרכישת החברה. "במסגרת הבקשה שהוגשה על ידה, מרחיקה ויקטורי לכת ומציגה ניתוח עצמאי של ההצעות שהוגשו לנאמנים, לרבות הצגת ספקולציות שונות אודות יתר ההצעות שהוגשו, מתוך מטרה להפעיל לחץ פסול על הנאמנים לבחור הצעה זוכה, על אף שהיא מודעת להליך הבדיקה המבוצע על ידי הממונה, וכן לחשיבות להגעה להסכם קיבוצי עם נציגי ההסתדרות והעובדים".

 

עוד צויין בדו"ח, שישנם מספר רכיבים שונים הנלקחים בחשבון בעת בחינת ההצעות ובהם התמורה על רכישת פעילות הרשת, חתימה על הסכם קיבוצי ושמירה על זכויות העובדים, התייחסות ומתן מענה לתווי הקנייה, לפעילות החברה במגזר הכפרי ועוד.

 

בנובמבר האחרון הורה בית המשפט על מתן צו הקפאת הליכים, לאגודה השיתופית קואופ ישראל וחברת קואופ ישראל, ועל מינויים של נס וברדיצ'ב לתפקיד הנאמנים. זאת בגין חובות המוערכים בכ-200 מיליון שקל. עיקר הפעילות המסחרית מרוכזת אצל החברה (אשר מניותיה מוחזקות ברובן המוחלט ע"י האגודה), העוסקת בשיווק קמעונאי של מוצרי צריכה ומזון, זאת באמצעות רשת חנויות המונה 42 סניפים המפוזרים ברחבי הארץ.

 

בנוסף, לרשת הקמעונאית, קיים מערך הסכמים עם 127 סניפים נוספים (צרכניות) המופעלים ברחבי המרחב הכפרי (קיבוצים ומושבים שונים ברחבי הארץ).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x