$
תיירות

צפיפות, לכלוך ומקומיים שלא רוצים אתכם: אתרי התיירות שכדאי להתרחק מהם ב-2019

העלייה במספר התיירים ביעדים הנחשבים מייצרת לא מעט תסכול בקרב המקומיים. כך, בוונציה יחלו לגבות ממבקרים דמי כניסה לעיר, באיסלנד מגבילים את Airbnb ובפרו מנסים לאכוף מכסה של 500 מטיילים ביום בשביל האינקה

שירות כלכליסט 21:3702.01.19

מבול התמונות המתפרסמות במדיה החברתית, מחופשות מושלמות של חברים ברחבי העולם, מעודדות יותר ויותר אנשים לנסוע לחופשות חלומיות משל עצמם. אולם, העלייה הזו במספר התיירים ביעדים הנחשבים בעולם, מייצרת לא מעט תסכול בקרב המקומיים.

 

התמונות המפתות לרוב לא מציגות את הצד הפחות יפה של התיירות: צפיפות יתר, לכלוך ופגיעה ברכוש ציבורי; זאת מבלי לדבר על הפגיעה הסביבתית הבלתי הפיכה ועל כך שרוב החיות שעוזרות להפוך את התמונות למעניינות יותר סובלות מיחס מחפיר. כך, באתר the travel פרסמו רשימה של מקומות שעדיף להימנע מלתייר בהם בשנה הקרובה - ולו למענם של התושבים המקומיים.

 

 

 

 

סנטוריני, יוון

 

אי יפהפה, אך כמעט ולא נותרו מקומיים שיעריכו זאת

מי הטורקיז והבתים המרהיבים עזרו להפוך את סנטוריני לחביבת התיירים. ב-2015 ביקרו באי היווני מעל ל-790 אלף אנשים, אולם אוכלוסיית האי מונה 15 אלף תושבים בלבד. רבים עזבו בשל עליית מחירי הנדל"ן והקושי במציאת עבודה, שכן עלות המעבורת לאיים הסמוכים יקרה מדי. המקומיים שבכל זאת נשארו מוצאים עצמם מתמודדים עם תיירים חצופים שהורסים את הרכוש שלהם ומלכלכים את הכבישים.

  

סנטוריני סנטוריני צילום: Jessie&Jake

 

 

ונציה, איטליה

חששות לטביעת העיר

 

זו כבר עובדה ידועה שהעיר ונציה נמצאת בסכנת טביעה, אך זה עדיין לא מפריע לתיירים להמשיך ולהציף אותה - 80 אלף תיירים מבקרים בעיר התעלות בכל יום. הרחובות מלאים באנשים, והמקומיים שעוד נותרו מתלוננים כי התיירות וספינות השייט שעוגנות רק מעלים את שיעורי הזיהום. נזק נוסף נגרם למערכת האקולוגית במפרץ הים. השבוע הכריז ראש העיר כי יחל לגבות מהתיירים דמי כניסה של 10 יורו ליום.

  

ונציה ונציה צילום: רויטרס

 

 

טאג' מאהל, הודו 

קרבן לזיהום תיירותי

 

טאג' מאהל נחשב לאחד מהסמלים המפורסמים ביותר של הודו, ואף מוגדר כאתר מורשת של אונסק"ו. בכל שנה מבקרים בארמון מעל לשמונה מיליון תיירים, אך הכמות הגדולה הזו של אנשים גורמת גם נזק לעיר אגרה, שבה שוכן הארמון. העיר לא נהנית משדרוגים כלכליים או חברתיים כתוצאה מהפופולריות של הטאג' מאהל, וכן סובלת מזיהום חמור.

 

 

טאג' מאהל טאג' מאהל צילום: איי אף פי

 

 

באנף, קנדה 

נופים הרריים מדהימים רק אם מתעלמים מכמויות התיירים

 

באנף שבמחוז אלברטה הוא אחד האתרים המפורסמים ביותר בקנדה, הודות להרים מרהיבים, אגמים צלולים וקרחונים. אולם, פעילים סביבתיים קוראים להגבלת כמות המבקרים המורשים להיכנס בכל שנה לפארק הלאומי, מכיוון שכמויות האשפה הגדולות, בזבוז המים והאינטראקציות עם החיות מסכנות את המשך קיום המערכת האקולוגית המקומית. החשש הוא שאם לא יעשו שינויים בקרוב, תימשך ההידרדרות.

  

 

אגם באנף, קנדה אגם באנף, קנדה צילום: oneworldoneyear

 

 

איסלנד 

אוכלוסייה של 330 אלף תושבים מול 1.26 מיליון תיירים

 

איסלנד הפכה בשנים האחרונות ליעד תיירותי פופולארי, עד כדי כך שב-2015 ביקרו במדינה הקטנה 1.26 מיליון תיירים. זאת, בעוד שמספר התושבים המקומיים עומד על 330 אלף בלבד. התיירות סייעה לכלכלה האיסלנדית להתגבר על מיתון, אך לרוע המזל התשתיות המקומיות לא מצליחות לעמוד בעומס. ב-2016 הגבילה הממשלה את השכרת הדירות דרך Airbnb בניסיון להפחית את כניסת התיירים, וצעדים נוספים צפויים בהמשך.

 

  

הלגונה הכחולה, איסלנד הלגונה הכחולה, איסלנד צילום: Adventure/Gerardi Babolla

 

 

מאצ'ו פיצ'ו, פרו 

שרד מהמאה ה-15 רק כדי להינזק בתוך כמה עשורים

 

אחד מאתרי המורשת החשובים של אונסק"ו, אך הפופולריות שלו גם פגעה בו. תיירים לא מתחשבים רבים סוטים מהמסלולים הקבועים ויוצרים בעיות סניטציה, עד כדי כך ששבילים רבים מטונפים בנייר טואלט. ממשלת פרו החליטה להגביל את מספר המבקרים ל-500 ביום בשביל האינקה ו-2,500 ביום במאצ'ו פיצ'ו, אך הם לא תמיד מצליחים לאכוף את המכסה הזו.

 

 

מאצ'ו פיצ'ו מאצ'ו פיצ'ו צילום: MatadorNetwork

 

 

ברצלונה, ספרד 

Airbnb השתלטו על הדירות

 

ברצלונה ידועה באדריכלות של גאודי, יינות טובים וברי טאפאס. מאז שאירחה את האולימפיאדה ב-1992 העיר הקטלנית נהנתה מעלייה תמידית במספר המבקרים, וכיום מגיעים אליה בסביבות 32 מיליון תיירים בשנה. אולם, לכמות הזו של מבקרים יש השפעה שלילית על המקומיים. בעלי הדירות גילו כי משתלם בהרבה לפרסם ב-Airbnb מאשר להשכיר למקומיים, ובמקביל שכר הדירה למי שכן מצא מקום עלה ב-20%. כמו כן, חנויות רבות שפעלו במשך שנים בשדרת ראמבלס הוחלפו על ידי חנויות מזכרות המיועדות לתיירים, כיוון שלא עמדו במחירי השכירות.

 

  

שדרות רמבלה, ברצלונה שדרות רמבלה, ברצלונה צילום: גטי אימג'ס

 

 

אמסטרדם, הולנד

עיר שקשה למצוא בה מצרכים בסיסיים

 

אמסטרדם היא עיר מקסימה עם תעלות, אדריכלות מדהימה והיסטוריה מרובה. אולם, התיירים הופכים את העיר לצפופה ועמוסה, והמקומיים מתלוננים על תרבות הסמים המתלווה לסוג זה של תיירות. הממשלה אף אסרה על פתיחת חנויות חדשות המיועדות לתיירים, לאחר שכבר כמעט ולא היה ניתן למצוא חנויות לרכישת מצרכים בסיסיים. בממשלה גם החלו לפקח על פעילות Airbnb בשל משבר דיור.

 

  

אמסטרדם אמסטרדם צילום: שאטרסטוק

 

 

דוברובניק, קרואטיה

תהילת משחקי הכס פחות מלהיבה מכפי שהיא נראית

 

דוברובניק היא עיר יפה, השוכנת בסמוך לים ומציעה תרבות מקומית עשירה. לאחר שצולמו בה סצינות לתוכנית הטלוויזיה המצליחה משחקי הכס, היא חוותה עלייה בתיירות, שאף העניקה דחיפה לכלכלה. אולם, עכשיו העיר הקטנה הזו צפופה ועמוסה. בעיר מתקשים להתמודד עם העלייה הזו בתיירים ופועלים כדי להגביל את מספר הנכנסים בכל יום ל-4,000-8,000 בלבד. התיירים גם הובילו לעלייה ביוקר המחיה, והחשש בקרב המקומיים הוא שהעיר מאבדת חלק מהאופי שלה.

 

 

דוברובניק דוברובניק צילום: reddit

 

 

קייפטאון, דרום אפריקה 

הנופים מסתירים את העוני

 

קייפטאון היא יעד חובה לכל מי שאוהב אוכל, יין, חופים ואפילו פינגווינים. אולם, העיר סובלת גם מבצורת ומשיעורי פשע גדלים. על אף המראות היפים, קשה להתעלם מהעוני ומהילדים המקבצים נדבות ברחובות. הפער בין העשירים והעניים רק הולך ומתרחב, ובמקביל מבקרים רבים שהגיעו לעיר רכשו נכסים שהוצעו בזול והובילו לעליית מחירים שמקשה על המקומיים לרכוש בתים.

 

 

קייפטאון קייפטאון צילום: איי אף פי

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x