$
משפט

הנושים של דקור יצביעו היום על הצעת ההסדר: 50% תספורת לנושים הרגילים

רשת המטבחים נמכרה תמורת 3.6 מיליון שקל והנדל"ן שלה נמכר תמורת 90 מיליון שקל. אם הנושים יאשרו את ההסדר, הבעלים הקודם, יוסי אלקובי, יקבל הפטר ולא יהיה חשוף להליכי פשיטת רגל

ענת רואה 13:4126.12.18

שנה לאחר שרשת מטבחי דקור נקלעה להליך חדלות פרעון והקפאת הליכים, היום (ד') אחר הצהריים יכונסו אסיפות הנושים של החברה בכדי להצביע על הצעת הסדר נושים. הצעת ההסדר גובשה בסיוע השופט בדימוס, עדי זרנקין.

 

 

 

לפי הצעת הנושים, הנושים המובטחים, בהיקף של 39 מיליון שקל, יקבלו את מלוא החוב כלפיהם, וכך גם נושים בדין קדימה, בהיקף של 14 מיליון שקל. נושים רגילים, בהיקף של 55 מיליון שקל, יקבלו 50% מהחוב, כאשר חלק מקבוצה זו הם נושים שמחזיקים בערבויות אישיות של הבעלים הקודם, יוסי אלקובי, שצפויים לקבל 10% יותר. מקום=רם של ה-10% - במימוש נכסים אישיים של אלקובי. בתמורה יקבל אלקובי הפטר, ולא יהיה חשוף להליכי פשיטת רגל נגדו. כמו כן, בית המגורים של אלקובי, בית פרטי בשווי 3.6 מיליון שקל, ישאר ברשותו ולא ימכר.

 

הבעלים הקודם של הרשת יוסי אלקובי. אם ההצעה תאושר - יקבל הפטר מחובות הבעלים הקודם של הרשת יוסי אלקובי. אם ההצעה תאושר - יקבל הפטר מחובות צילום: אילן ספירא

 

 

בינואר 2018 מינה בית המשפט המחוזי בבאר שבע את עורכי הדין מור נרדיה וליזה חדש, כמנהלים מיוחדים של החברה. נרדיה ייצג את בנק הפועלים, נושה מובטח של דקור, וחדש מייצגת בדרך כלל עובדים.

 

בכלכליסט נחשף כי לדקור היו נכסים רבים, בעיקר בתחום הנדל"ן, שלא קשורים לפעילותה של רשת המטבחים, כך שמלכתחילה היה ספק האם דקור אכן היתה חדלת פרעון או שרק נקלעה למצוקת תזרים זמנית שניתן היה לפתור בדרך אחרת.

 

על פי הסדר הנושים שמוגש היום לאישור הנושים נכתב כי מצבת חובות החברה מסתכמת ב-108 מיליון שקל – נתון זהה לזה שפורסם בעבר, כמשקף את היקף תביעות החוב שהוגשו, לפני בדיקתן.

 

מקורות ההסדר, מהם יתאפשרו התשלומים לנושים, יהיו מכירת פעילות החברה תמורת 3.6 מיליון שקל, ומכירת נכסי הנדל"ן של החברה תמורת יותר מ-90 מיליון שקל. לכאורה אמורים היו הסכומים הללו לאפשר החזר של כמעט 100% לנושים, ואולי אף מעבר לכך (אם מצבת החובות הסופית תקטן לאחר בדיקה כפי שקורה בדר"כ), אבל מההסדר עולה שישנם תשלומי מס נכבדים, בהיקף של 15-7 מיליון שקל, שצפויים לחול בגלל מכירת נכסי הנדל"ן. כמו כן, ישנן עלויות ההליך הרגילות: שכר טרחת בעלי התפקידים, אגרת השגחה של הכונס הרשמי ותשלומים למפעיל החיצוני שסייע לנאמנים.

 

תרומת הבעלים אלקובי להסדר תהיה מבוססת על כל זכויותיו בנכסי המקרקעין הנמצאים בבעלותו ובבעלות רעייתו, למעט בית המגורים בו הם מתגוררים. על הבית יש משכנתא לטובת בנק מזרחי טפחות.

 

קודם להשגת הסדר הנושים בתיווך המגשר, הוגשו שני הסדרים: הראשון הוגש מטעם הבעלים אלקובי, באמצעות עו"ד עמית פינס המייצג אותו. באותה הצעת הסדר הוצג בנק מזרחי כנושה מובטח שמקבל 100% מהחוב כלפיו, בהיקף של 7.4 מיליון שקל, וזאת למרות שהבנק אינו נושה מובטח של החברה. הבנק הוא כן לקוח של עו"ד פינס בתיקים אחרים, כמו למשל בהליכי פשיטת הרגל של אליעזר פישמן. בהמשך הוגשה הצעת הסדר נוספת מטעם הנאמנים נרדיה וחדש, שלא כללה הפטר לאלקובי, ובהסדר הזה נחשף שמעמדו של הבנק הוא של נושה רגיל.

 

על פי ההסדר הנוכחי הבנק ככל הנראה יוגדר כנושה רגיל בעל ערבויות אישיות, ויקבל 60% מהחוב כלפיו. לגבי בית המגורים של אלקובי כתב המגשר כי לבקשתו נערכה חוות דעת עדכנית בנוגע לשווי הזכויות שלו, ולפיה הנכס המלא והפנוי מוערך ב-3.6 מיליון שקל ויש עליו משכנתא של חצי מיליון שקל לבנק מזרחי.

 

אלקובי יספק עבור ההסדר מספר נכסים: זכויות במגרש בהוד השרון, זכות לדירה בקבוצת רכישה ברחובות (שני אלה מוערכים ב-1.1 מיליון שקל), משק חקלאישלגביו גובש הסדר פרטני, וכן השקעת מאמצים מצד בעל המניות לאספקת מטבחים ללקוחות. ההסדר יעשה אגב פירוק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x