$
משפט

נחשף בכלכליסט

אישום: יבואני מזון שיחדו בכירים במשרד הבריאות כדי לפגוע במתחרים

לפי כתבי אישום שהגישה הפרקליטות נגד 7 עובדים ומנהלים בשירות המזון הארצי, הם קיבלו כשוחד בין היתר מעטפות כסף עם אלפי שקלים, מוצרים שונים כגון טלוויזיה, מכשיר כושר או טלפון אלחוטי, חופשות בבתי מלון, בילויים במסעדות יוקרה ובקבוקי יין

תומר גנון 14:0219.12.18

הפרקליטות הגישה היום (ד') לבית המשפט המחוזי בת"א כתב אישום נגד 7 עובדים ומנהלים בשירות המזון הארצי במשרד הבריאות, על קבלת שוחד מיבואנים ויועצי מזון שונים. זאת בתמורה ליחס מועדף, טיפול באופן מזורז בבקשות ייבוא לאישור מזון רגיש, או פגיעה במתחרים שלהם. בנוסף, הוגש כתב אישום נגד 11 נותני השוחד

 

 

על פי כתב האישום שהגישה המחלקה הכלכלית בפרקליטות, העובדים קיבלו כשוחד בין היתר מעטפות כסף עם אלפי שקלים, מוצרים שונים כגון טלוויזיה, מכשיר כושר או טלפון אלחוטי, חופשות בבתי מלון, בילויים במסעדות יוקרה ובקבוקי יין.

 

בין הנאשמים בפרשה: מנהלת תחנת ההסגר באשדוד, ויקטוריה שמיט; מנהלת מחלקת יבוא בשירות המזון הארצי, רות שימברג; וארתור פטחוב, מהנדס מזון במשרד ארבעה עובדים נוספים בשירות.

 

על פי כתב האישום בין נותני השוחד נמצאים תמיר סיטי, הבעלים ומנהל חברת "סיטי תוספי מזון לספורטאים"; אברהם קריספל, יבואן גבינות ומוצרי מזון יבשים באמצעות "אגל סחר מזון"; גיורא דביר, מנכ"ל חברת "א.דגן מערכות בריאות" המייבא תוספי מזון; חיים שלום מחברת "מרשל מוצרי טבע"; יועצי היבוא רפי ניניו, מוסיה טוקר ויורם מלבסדקי; וכן מספר עובדים ביבואנים קטנים של קפה, פירות יבשים, פיצוחים וגלידות.

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: shutterstock

 

 

כך למשל מתואר בכתב האישום כיצד שלח היבואן סיטי טלוויזיה בגודל מסך 36 אינץ' בשווי של כ-1,700 שקלים לביתה של מנהלת תחנת ההסגר באשדוד שמיט, ובהזדמנות אחרת רכש עבורה מכשיר כושר אליפטי. עוד נטען בכתב האישום שסיטי נתן לשמיט מעטפות ובהן סכומי כסף משתנים במזומן בסכומים של בין 2,000-2,500 שקלים; לעיתים היו במעטפות גם סכומים גדולים יותר שהגיעו באחד המקרים ל-6,000 שקל.

 

בסך הכול טובות ההנאה שקיבלה שמיט על פי כתב האישום מסתכם ב-300 אלף שקל. בתמורה לשוחד ביקש ממנה סיטי לפעול לשחרר מוצרים שייבא במהירות האפשרית, וכן לעכב משלוחים של מתחרים עסקיים.

 

את תגובת שמיט לא היה ניתן להשיג.

 

מעורכי הדין גיל דחוח וגלית רוטנברג המייצגים את רות שימברג נמסר: "רות עובדת במשרד הבריאות כבר שנים רבות. בכל אותן שנים דאגתה הראשונה הייתה לבריאות הציבור והיא מעולם לא נתנה הקלה או העדפה לאף גורם. גם כתב האישום לא טוען זאת לגביה. היא עומדת לדין על קבלת מתנות בחגים. אנו מאמינים שבית המשפט לא יראה במתנות לחגים כ'קבלת שוחד'.

 

מעורכי הדין מיכה גבאי וליאור מרכס באי כוחה של שמיט ויקטוריה נמסר: "כתב האישום נגד מרשתנו מבוסס כולו על עד המדינה תמיר סיטי. מדובר בעד המנסה למלט עצמו מהפשעים אשר ביצע. עד המדינה חיזר אחרי מרשתנו תרתי משמע ובמסגרת החיזור הרעיף על מרשתינו מחמאות ומתנות רבות וזאת מבלי שקיבל ממרשתינו תמורה כלשהיא ובוודאי שאין כאן יחסי נותן ומקבל.

 

"עד המדינה פעל כפי שפעל על מנת להתפאר בפני לקוחותיו שיש לו לכאורה דלת פתוחה במשרד הבריאות ובכך הוא אכן הצליח. אין ספק שבסיומו של המשפט יתברר שזו הצלחתו היחידה וכי במרשתינו לא דבק רבב. מרשתינו ביצעה תפקידה בנאמנות ובמקצועיות ורק טובת המערכת היתה נר לרגליה וגם עד המדינה לא יוכל להשחיר את פניה. מרשתינו בטוחה ומשוכנעת שבבית המשפט יתגלה פרצופו האמיתי של עד המדינה אשר בכישרונו הצליח להפיל גם את נציגי התביעה".

 

בין החברות שנפגעו לכאורה מיחסי השוחד: יבואן תוספי מזון בשם רן רובו, שלפי כתב האישום משלוח שלו עוכב ב-218 יום לבקשת סיטי, וכתוצאה מכך הוא השיב את רובו לארה"ב. בעקבות הנזק שנגרם לו, כך נטען, הוא סגר את עסקיו בישראל והיגר לארה"ב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x