$
משפט

שופטת על ערעור האלוביצ'ים: "ילד לא אשם שאמא שלו חשודה, מתנות שקיבל לבר מצווה הן שלו"

השופטת שרית זמיר דנה בערעור שהגישו שני בניה של איריס אלוביץ', על גובה הריבית שיישאו כספי המתנות שקיבלו והוקפאו בחקירה. ביהמ"ש קבע שהריבית תהיה של בנק ישראל, הילדים דורשים בערעור 6%

תומר גנון 13:5303.12.18

"ילד לא אשם שאמו שלו חשודה. אנחנו כרשויות צריכים להגן על הזכות שלו. מתנות לבר מצווה שילד מקבל זה שלו - זה לא של ההורים. אי אפשר למסור לילד בן 13 כסף, ולכן לא סביר להגיד שזה שייך להורים ולא לו. יש גבול לעד כמה המדינה יכולה לטעון דברים כאלה".

 

 

 

את הדברים האלה אמרה היום (ב') שופטת בית המשפט המחוזי בת"א, שרית זמיר, במהלך ערעור שהגישו שני ילדיה של איריס אלוביץ', אשתו של בעל השליטה לשעבר בבזק שאול אלוביץ', על גובה הכספים השייכים להם שישוחררו מחשבונות שהקפיאה המדינה עם פתיחת החקירה בתיק 4000.

 

המשטרה ורשות ני"ע המליצו אתמול להעמיד לדין את בני הזוג על מתן שוחד לראש הממשלה, בנימין נתניהו, ואישתו שרה, וכן על ביצוע עבירות הלבנת הון ושיבוש מהלכי משפט.

 

המדינה הקפיאה לבני הזוג נכסים בגובה של כ-80 מיליון שקל, הכוללים נדל"ן, ני"ע וכספים.

 

המחלוקת בערעור נוגעת למתנות בר מצווה בשווי מאות אלפי שקלים שהופקדו בחשבון של הילדים, ונשאו מאז ריבית. הערעור נוגע לגובה הריבית שיישאו הכספים שישוחררו. הפרקליטות ביקשה שהריבית תהיה ריבית בנק ישראל, בעוד שילדי אלוביץ', המיוצגים על ידי עוה"ד איתן מעוז ודניאל עינב, דרשו שהריבית תהיה 6%.

 

במהלך הדיון, ולאחר שהשופטת אמרה לפרקליטות שלשיטתה כספי מתנות הם של הילדים, היא סייגה והוסיפה שבמקרה זה הכספים לא נמשכו ועברו לילדים בגיל 18. מה שמעורר לדעתה שאלה משפטית בשליטת מי בעצם הכספים.

 

ליאור ואיריס אלוביץ' היום בבית המשפט המחוזי בת"א ליאור ואיריס אלוביץ' היום בבית המשפט המחוזי בת"א צילום תומר גנון

 

 

מתנות הבר מצווה

 

הערעור הוגש לאחר שלאחרונה הורה בית משפט השלום לשחרר לידי הילדים את כספי מתנות הבר מצווה, שהופקדו בשני חשבונות בנק לפני מספר שנים. לאור זאת הגישו בני הזוג אלוביץ' חוות דעת שבה דרשו שהסכום המדויק שישוחרר, מאות אלפי שקלים, יישא ריבית של כ-6%.

 

במחלק הלבנת הון ביחידיה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (היאל"כ) ובפרקליטות התנגדו לחישוב. הם הגישו חוות דעת נגדית שבה טענו שהריבית הרלוונטית לחישוב הסכום על פני שנות הפיקדון היא זו של בנק ישראל (ב"י).

 

שופט בית משפט השלום בת"א, עלאא מסארווה, קיבל לאחרונה את עמדת המדינה, כך שבשורה התחתונה הסכום הסופי שהחליט שישוחרר לילדים נמוך בכ-100 אלף שקל. "סבורני", כתב השופט, "כי שחרור חלק יחסי של הכספים, משיקולים שונים ולפנים משורת הדין, איינו מתיישב עם חישוב לפי גובה ריבית המתאים להשקעות לטווח ארוך הלוקח בחשבון 'יכולת מיקוח גבוהה' (משוערת) מול הבנקים לנוכח סכומי ההפקדה הגבוהים במקור כפי שטוענים המשיבים (האלוביצ'ים)".

 

השופטת זמיר אמרה בדיון כי מקבלת את עמדתו של השופט מסארווה כי הוא לא צריך לקבוע מה הריבית, והריבית יכולה להיות שמרנית בשלב זה. עם זאת, היא ביקשה מהפרקליטות להסביר לה מדוע בעצם שחרור הכספים הוא לפנים משורת הדין ולא כפי שדורש החוק. זמיר תפרסם החלטה בהמשך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x