$
רכב

מנכ"ל TATA מוטורס: "אנחנו מתעניינים בטכנולוגיה מישראל למכוניות הבאות של הודו"

גונתר בוטשק המתארח בארץ: "ישראל היא מקום חם בכל הקשור בטכנולוגיות תחבורה ובמיוחד תחבורה חכמה. יש כאן שילובים מעניינים מבחינה תעשייתית וישראל עונה היטב על הצרכים של תעשיית הרכב ההודית"

תומר הדר 16:0929.10.18

"לתעשיית הרכב יש אתגרים אך גם לממשלות יש אתגרים"- כך ציין היום (ב') גונתר בוטשק, מנכ"ל TATA MOTORS- במהלך הוועידה השנתית של מנהלת תחליפי הדלקים והתחבורה החכמה במשרד ראש הממשלה.

 

 

לדברי בוטשק: "הרגולטורים עובדים קשה כדי לנקות את המכוניות. כיום יש דיון משמעותי על נושא הדיזל מול הבנזין והתעשייה נמצאת בקונפליקט. לדעתי הפערים בנושא בנזין ודיזל עומדים להסתיים באפריל 2020 עם כניסת תקנות זיהום חדשות להודו.

 

"לטאטא יש מעל 200 סוגי מנועים והם חייבים להיות מוכנים כי אחרת לא נוכל למכור אותם. מדובר בהחלטה שהתקבלה ברמת בית משפט ואנו מחויבים לה. מעטות הן המדינות שיצרני הרכב שלהן קיבלו כאלה גזירות בפרק זמן כל כך קצר.

גונתר בוטשק, מנכ"ל טאטא. "מחפשים שיתופי פעולה עם ישראל" גונתר בוטשק, מנכ"ל טאטא. "מחפשים שיתופי פעולה עם ישראל" צילום: Dhiraj Singh

 

 

"מבחינת תשתית, הודו היא בעלת רשת הכבישים השנייה באורכה בעולם - וחלק גדול מהכבישים אינם טובים. לכן הודו אינה ערוכה כל כך מהר לרכב אוטונומי. לנו חשוב קודם כל שהרכבים שלנו יהיו בטוחים. ומקושרים. לכן ישראל מעניינת אותנו - פגשנו כאן הרבה סטארט-אפים שעוסקים בקישוריות וגם בסייבר סקיוריטי, שני תחומים שהולכים יחד תמיד".

 

באשר לרכב חשמלי ואוטונומי מציין בוטשק: "כתעשייה אנחנו בהחלט מודעים לעובדה שאנחנו מחויבים לכך, אך היעדים רחוקים. יש לחשוב על מערכות תחבורה מהירות באמצעות תחבורה ציבורית. יש להתחיל לחשוב על כל מה שקשור בתחבורה שיתופית, בין היתר מכיוון שהדור הצעיר בהודו למד לא מעט על שיתופיות.

 

"יצרני הרכב צריכים לשאול את עצמם היכן מקומם בשרשרת הזאת. מכוניות טאטא ממוקדות מאז ומתמיד בקהל ההודי. הן מיועדות לפתור צרכים של החברה ההודית. ולכן אנחנו שואלים את עצמנו תמיד מה עונה על צרכי החברה ההודית. מבחינתנו כרגע החברה ההודית צריכה אוויר נקי יותר.

 

"לדעתי, יצרני הרכב צריכים לפתח גישה כוללנית. עם דגש על קיום לטווח ארוך. אני אישית לא מאמין שהגישה לתחבורה צריכה להיות מהפכנית, אלא הוליסטית. יש לכלול את כולם. גם ממשלות, גם יצרני רכב, גם נהגים וגם קהילות. רק בניית מודעות בציבור תאפשר רכב שיתופי.

 

"צריך לשלב כוחות"

 

"אנחנו צריכים לפנות לממשלות כדי לשלב כוחות. השינויים האלה לא יתרחשו בן לילה. זו תוכנית מורכבת שחייבת לתת הגנה ליצרני הרכב, גם מבחינה פיננסית. יצרן רכב לא יכול לשנות הכול בפרק זמן קצר, לעבור לחשמל מבנזין, לעבור מהר מדי לשיתוף רכב. כאן אנחנו צריכים גב ממשלתי וסבלנות. אנחנו צריכים כמובן להתקדם עם הרכב החשמלי אבל לא לעשות את זה מהר מדי. עלינו להיות יותר דיגיטליים".

 

לסיכום ציין בוטשק: "אנחנו מחפשים כאן שותפויות. אנו מבינים שהממשלה תומכת בתחום ואנו מבינים שישראל היא מקום חם בכל הקשור בטכנולוגיות תחבורה ובמיוחד תחבורה חכמה. יש כאן שילובים מעניינים מבחינה תעשייתית וישראל עונה היטב על הצרכים של תעשיית הרכב ההודית"
בטל שלח
    לכל התגובות
    x