$
הכמוסה

הכמוסה

מסע בעולם המופלא של המפרקים: איך אפשר להוציא מיליונים מחברה שקרסה

ברוכים הבאים לעולמם הרווחי, ולעתים גם המקומם של מפרקי החברות: עורכי הדין שמתמנים על ידי בית המשפט כדי לפרק ולהבריא חברות. פודקאסט הכמוסה יוצא לסיור מודרך עם ענת רואה, כתבת המשפט של כלכליסט

קרן צוריאל ואורי פסובסקי 08:0826.10.18

ברוכים הבאים לעולמם המופלא, הרווחי, ולעתים גם המקומם של מפרקי החברות. זה מתחיל בחברה שנקלעת לקשיים ומגישה לבית המשפט בקשה להקפאת הליכים. אז נכנסים לתמונה הנאמנים: עורכי הדין שאמורים לשקם את החברה, אבל לפעמים לוקחים אותה לפירוק. בדרך הם יכולים לגזור קופון שמן, על פי נוסחה חמקמקה, שמתורגמת לעתים לעשרות מיליוני שקלים.

 

"למי נאמן הנאמן? זו שאלה טובה. הוא אמור להיות נאמן לחברה, להיכנס בנעלי המנהלים שלה, לנהל אותה במקומם ולייצג את האינטרסים שלה", מסבירה ענת רואה, כתבת המשפט של כלכליסט. "אבל הרבה פעמים יש תחושה שהם נאמנים לעצמם, לשכר הטרחה ולמטרות האישיות שלהם, שלא תמיד תואמות את מטרות החברה או הנושים שלה".

 

 

 

 

בפרק מרתק של "הכמוסה", הפודקאסט מבית כלכליסט, רואה מספקת הצצה לעולמם המופלא והרווחי של נאמני החברות, מסבירה את העולם רווי האינטרסים שבו דווקא הנושים הרגילים נשכחים מאחור, איך זה שלחברה אחת יכולים להיות 3 נאמנים שונים, ומתי השופטים מוצאים את עצמם לפעמים באותה קבוצת וואטסאפ עם עורכי הדין.

 

איך מתמנים לתפקיד נאמן?

 

"לפי המצב היום, השופטים יכולים לעשות מה שהם רוצים", מסבירה רואה. "החברה יכולה לבקש את מי שהיא רוצה לתפקיד, ולפעמים השופט יסכים ולפעמים הוא יאמר, 'לא, אני לא רוצה למנות את מי שהחברה ביקשה ואמנה מישהו אחר'. יש המלצות של כונס הנכסים הרשמי (כנ"ר), ולצערי הרבה פעמים אלה שמות שחוזרים על עצמם והם לא משקפים את האנשים שיודעים לעשות את העבודה הכי טובה.

 

"ומה שמצער הוא שאין אף גורם שמרכז מידע על בעלי התפקיד שעושים את העבודה הכי טובה ומצליחים להביא תוצאות טובות לנושים. אתה יכול לקלקל כמה תיקים ותמשיך לקבל עוד תיקים מבית המשפט. אף אחד לא יגיד שהתוצאות שלך כל כך גרועות, שלא מגיע לך לקבל את התיק הבא.

 

ענת רואה. "אין אף גורם שמרכז מידע על בעלי התפקיד שעושים את העבודה הכי טובה" ענת רואה. "אין אף גורם שמרכז מידע על בעלי התפקיד שעושים את העבודה הכי טובה" צילום: אוראל כהן

 

 

"יש תפיסה שאם עסק נכשל ולא הצליח, זו לא אשמתו של בעל התפקיד: התהליך התחיל מאוחר מדי, היה מעט מדי כסף, העסק כושל. אני חושבת שזה מאוד לא נכון", מדגישה רואה. "הכנ"ר והשופטים צריכים להתעורר ולגלות יותר אחריות בהליכים האלה. המטרה העליונה צריכה להיות לשקם את העסק, ומי שיצליח בזה יגיע לו שכר טרחה גבוה. אם ממילא ממנים שוב ושוב אותם אנשים, שאלה יהיו בעלי תפקיד שמביאים תוצאות ואז חברות פחות יפחדו מההליך הזה (של הקפאת הליכים) ויגיעו טיפה קודם, כשניתן יהיה להבריא ולהציל אותן. וזו תוצאה שיותר טובה למשק".

 

 

רעיונות ואנשים יוצאי דופן שיגרמו לכם לראות את העולם קצת אחרת
 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

 

 

את פודקאסט "הכמוסה", עם קרן צוריאל ואורי פסובסקי אפשר למצוא מדי יום שישי באתר כלכליסט, ובאפליקציית הפודקאסט האהובה עליכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x