$
משפט

חשד: בעלי אפיקים סגרו חוב של הפקיד הבכיר למעצב הפנים שלו

המשטרה חושדת שבני משפחת סלע, המחזיקים בחברת האוטובוסים אפיקים, רקחו עסקאות סיבוביות שסייעו לבכיר משרד התחבורה שנעצר להחזיר חובות אישיים. ארבעת בני המשפחה שנעצרו מכחישים

תומר גנון וליאור גוטמן 10:2307.10.18

הבכיר במשרד התחבורה שנחשד בהטיית מכרזים לטובת חברת האוטובוסים אפיקים עשה זאת בתמורה לכיסוי חובות אישיים בידי בעלי החברה - זה החשד המרכזי בפרשת השוחד והמרמה שחקירתה הפכה גלויה בשבוע שעבר. המשטרה חושדת כי בני משפחת סלע בנהריה, בעלי אפיקים העוסקים גם בנדל"ן, סייעו לבכיר לכסות חובות של עשרות אלפי שקלים שהיה חייב לקבלן תקשורת ולמעצב פנים. מעצרו של הבכיר, שנחשד בקבלת שוחד, קבלת דבר במרמה, הפרת אמונים, קשירת קשר לפשע והלבנת הון מור, אמור להסתיים מחר (ב').

 

 

 

במסגרת החקירה נעצרו גם ארבעה מבני משפחת סלע. העצורים הם אב המשפחה אמנון סלע (70), בעלי אפיקים המיוצג בידי עו"ד רן תגר, ששוחרר בתום החקירה בתנאים מגבילים; בניו ערן סלע (46), האחראי על תחום התחבורה בעסקי המשפחה, ואיתמר סלע (33), האחראי על תחום הנדל"ן בעסקי המשפחה, שנעצרו עד מחר; ואשתו שוש סלע (70) ששוחררה ביום שישי.

 

 

איתמר סלע איתמר סלע צילום: אבישג שאר ישוב

 

אנשי היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית, החוקרים את הפרשה, מתמקדים בשני אירועים מרכזיים שבהם לכאורה קיבל הבכיר שוחד ממשפחת סלע. באירוע הראשון, לפי החשד, קיזזו בני המשפחה חוב פרטי של הבכיר לקבלן תקשורת מחוב אחר של הקבלן לחברת אפיקים. מי ש"תפר" את העסקה, לפי החשד, היה ערן סלע, שנמצא בקשרי חברות עם הבכיר. סלע, המיוצג בידי עו"ד ליאור אפשטיין, מכחיש את הדברים.

 

מהראיות שבידי המשטרה עולה שהקבלן היה חייב למשפחת סלע מאות אלפי שקלים. הבכיר במשרד התחבורה הזמין ממנו עבודה אך לא שילם את מלוא שכרו, ומשפחת סלע סייעה לו בכך שוויתרה לקבלן על עשרות אלפי שקלים מחובותיו כלפיה.

 

באירוע אחר שילמו שוש ואיתמר סלע על פי החשד עשרות אלפי שקלים במזומן למעצב הפנים גילי אונגר, המועסק בחברת סלע בינוי שבבעלותם, בתמורה לעבודה פרטית שביצע בבית הבכיר, אחרי שאונגר טען כי הבכיר לא שילם לו מספיק. שוש ואיתמר סלע, המיוצגים על ידי עוה"ד יפעת כהן ווליד כבוב, מכחישים את התשלום.

 

לפי חשדות המשטרה, בתמורה לטובות ההנאה האלה פעל הבכיר לסייע לחברת אפיקים לזכות במכרזים לקווי אוטובוס רווחיים, שיש להם ביקוש גבוה בקרב הנוסעים. הבכיר, המיוצג על ידי עו"ד אלי כץ, הכחיש בחקירתו כי קיבל טובות הנאה, וטען שהכספים ניתנו לו כהלוואות והוא החזיר את כולם.

 

 

חברת האוטובוסים אפיקים חברת האוטובוסים אפיקים צילום: youtube

 

פרשות עבר במשרד התחבורה

 

פרשת השוחד החדשה אינה הפרשה הראשונה שבה מעורבים אנשי משרד התחבורה בשנים האחרונות. באחת הפרשות שסוקרו בתקשורת ניסה שחקן הכדורגלן והפרשן לשעבר דני נוימן, שקידם מוצרים של חברה שהיה עימה בקשר, לשכנע את מנכ"ל משרד התחבורה דאז עוזי יצחקי לחייב בעלי מכוניות להתקין אור מהבהב ("צ'קלקה") על גגות המכוניות. ערוץ 2 חשף פגישות שקיים יצחקי עם חברות שחלקן לא היו קיימות בפועל כדי לקדם אינטרסים מסחריים. נגד יצחקי לא הוגשו

אישומים, והוא פרש מתפקידו בתחילת 2016.

 

גם חברות שבפיקוח משרד התחבורה נקשרו בעבר בחשדות לשחיתות. אחד המקרים הידועים נוגע לחברת נתיבי ישראל (לשעבר מע"צ), והוליד שורת כתבי אישום נגד רוב בכירי החברה.

 

חשדות אחרים נקשרו בשמו של יו"ר ועד מפעילי הציוד המכני בנמל אשדוד אלון חסן. חסן הואשם שהוא ומקורביו קיבלו טובות הנאה בהיקף של מיליוני שקלים במסגרת פעילות תפעולית בנמל. חסן אמנם זכאי, אך התנהלות הנמל בתקופתו הולידה דו"ח מטעם רשות החברות הממשלתיות שקבע כי הנמל הפסיד הכנסות כתוצאה מחתימה על עסקאות בשטחו. הדו"ח לא הטיל דופי פלילי באיש.

  

מטעם משפחת סלע נמסר: "בין מעצר ובין אשם יש מרחק שאין צורך להסבירו. בכאב רב ברור לכל ששיטת החקירה בתיקים סבוכים מחייבת מעצרם של אנשים ללא רבב. בני משפחה מפוארת במקרה זה נאבקים בעלילה קשה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x