$
קריירה

התדמית טובה, המציאות פחות - גם בפייסבוק קשה להיות אמא עובדת

פייסבוק אמנם נחשבת בארה"ב למעסיקה נדיבה מבחינת הענקת זכויות לאמהות ולהורים בכלל, אבל מתברר שאמהות צעירות בחברה טוענות שההטבות אינן מספיקות, בנוגד למסרים המשפחתיים והתומכים בנשים שמפזרת הסמנכ"לית שריל סנדברג. אחת מהאמהות סיפרה כי נאלצה להתפטר לאחר שנדחתה בקשתה לעבוד מהבית או לעבור למשרה חלקית

שירות כלכליסט 10:4418.09.18
פייסבוק אמנם נחשבת בארה"ב למעסיקה נדיבה מבחינת הענקת זכויות לאמהות ולהורים בכלל, אך עדיין עובדות ברשת החברתית מתלוננות שהן מתקשות לאזן בין העבודה והמטלות בבית.

 

 

  

ההטבות שמציעה פייסבוק לעובדות בהיריון ולאמהות צעירות כוללות חניה קרובה, מענק של 4,000 דולר לכיסוי הוצאות, מעונות יום מסובסדים וארבעה חודשים של חופשת לידה בתשלום – בין הארוכות ביותר שחברות מציעות בארה"ב.  

מארק צוקרברג, אשתו והתינוקת מארק צוקרברג, אשתו והתינוקת צילום: facebook

 

אך בכל זאת, האמהות טוענות כי זה לא מספיק כדי שיוכלו להתמודד גם עם העבודה וגם עם גידול המשפחה, וקוראות לחברה להאריך את חופשת ההורות או לאמץ הטבה שהפכה לאחרונה לפופולריות בחברות רבות – לאפשר לעובדים לעבוד במשרה חלקית או לעבוד מהבית.

 

כך למשל, מנתחת המידע אלייזה קונר (38) סיפרה כי התפטרה מעבודתה בפייסבוק ביולי לאחר שנאמר לה שלא תוכל לעבוד מהבית וגם לא תוכל לעבור למשרה חלקית. בנוסף, בקשתה לצאת לחל"ת נוספת כדי לטפל בתינוקת שלה נדחתה.

 

 

שריל סנדברג,  סמנכ"לית התפעול של פייבוק שריל סנדברג, סמנכ"לית התפעול של פייבוק צילום: בלומברג

 

התלונות הללו, שהפכו פומביות בשבוע שעבר, חושפות צד חדש בפייסבוק המנוגד למסרים המשפחתיים והתומכים בנשים שמפזרת סמנכ"לית התפעול שריל סנדברג.

 

עובדות בפייסבוק סיפרו שהן בוכות ליד שולחן העבודה

 

קונר, שהיא אם לשלושה, פרסמה את הסיפור שלה בטור במגזין Wired ועוררה בכך דיון ציבורי על המדיניות בפייסבוק בפרט ועל מצב חופשות הלידה בארה"ב בכלל.

 

ארה"ב היא המדינה המפותחת היחידה שלא עיגנה בחוק חופשת לידה או הורות, כך ש-85% מהאמריקאים לא זכאיים ולו ליום חופשה אחד בתשלום לאחר לידה או אימוץ של ילד. כתוצאה מכך, כ-25% מהנשים חוזרות לעבודה בתוך 10 שבועות בלבד לאחר הלידה.

 

"כולנו אומרים שפייסבוק זו חברה כזו טובה והיא מעולה להורים, כשאנחנו יודעים שמדובר בחופשה בתשלום של ארבעה חודשים, שזה רק מצביע על כך שבתרבות שלנו אנחנו חושבים שחופשת לידה של ארבעה חודשים היא נדיבה. היא לא, והגיע הזמן שמישהו יגיד את זה", הסבירה קונר. "הנחתי שיש עוד אנשים שחושבים כמוני, שזה גיל מוקדם מדי לעזוב את התינוק ולחזור לעבודה במשרה מלאה".  

 

אלייזה קונר, עובדת פייסבוק,  והבת שלה אלייזה קונר, עובדת פייסבוק, והבת שלה צילום: Eliot Khuner

 

המאמר אכן זכה לתגובות רבות, כולל של עובדות בפייסבוק שסיפרו שהן בוכות ליד השולחן שלהן במשרד או חוששות מהחזרה לעבודה אחרי הלידה. "אהבתי לעבוד בפייסבוק, אבל לא הצלחתי להבין איך אני יכולה להיות אמא טובה ונוכחת וגם עובדת טובה", כתבה עובדת לשעבר בקבוצת פייסבוק סגורה המיועדת לאמהות שעובדות בחברות טכנולוגיה.

 

"גם אני עזבתי את החברה אחרי חזרה נוראית לעבודה מחופשת הלידה", כתבה בקבוצה עובדת לשעבר נוספת. "אני בשוק שחברה שבראשה עומדת שריל סנדברג כל כך לא תומכת בהורים".

הבעיה היא לא רק השעות הרבות שמצפים מהעובדים לתת, אלא גם מחירי הבתים הגבוהים באזור המטה של פייסבוק בעמק הסיליקון מאלצים רבים לגור במרחק ממקום

העבודה ולהעביר שעות בכבישים בכל יום.

 

שנת חופשה בנטפליקס

 

התלונות מגיעות על אף שפייסבוק נחשבת לאחת החלוצות בתחום חופשות ההורות בארה"ב. מייסד ומנכ"ל החברה מארק צוקרברג היווה דוגמה כשיצא לחופשה של חודשיים לאחר הולדת כל אחת משתי בנותיו. אולם, בינתיים חברות אחרות בתעשייה עוקפות אותה ומציעות תנאים נוחים יותר. נטפליקס לדוגמה מאפשרת לכל העובדים לקחת חופשה של עד שנה בשכר מלא לאחר הולדת ילד, ובסיילספורס העובדים זכאים ל-26 שבועות של חופשה למטפל העיקרי ו-2 שבועות למטפל המשני.

 

עם זאת, לא כל החברות שמציעות חופשות ארוכות מאמצות תרבות שמעודדות את העובדים לנצל אותן. "אני משוחחת עם נשים רבות שעובדות בתעשיית הטכנולוגיה, ויש כל כך הרבה תסכול מהקונפליקט הזה בין ההבטחות שהן מקבלות והמציאות", מסכמת קייטי בתל, מייסדת תנועת Paid Leave US.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x