$
משפט

בכיר בלהב 433: "טוענים שאנחנו רוצים להרוס את שיכון ובינוי, גורמים להפסד לציבור – זה לא נכון"

סנ"צ אסף וולפיש, ראש מפלג ביחידה הארצית לחקירות הונאה, החוקר את פרשת השוחד בחברת התשתיות, הגיב בביהמ"ש לטענות שהמשטרה לא מזרזת את החקירה. "מדובר בתיק שנמצא בראש סדר העדיפויות"

תומר גנון 16:2913.09.18

"נשמעות טענות מולנו שאנחנו רוצים להרוס את החברה, שאנחנו גורמים להפסד כיס של ציבור גדול בישראל, ואנחנו כאן כדי לומר: לא היא". כך אמר היום (ה') במהלך דיון בבית המשפט בכיר ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה), סגן ניצב (סנ"צ) עו"ד אסף וולפיש, שעומד בראש המפלג בלהב 433 שחוקר את פרשת השוחד ועבירות ני"ע בשיכון ובינוי.

 

"מדובר בתיק שנמצא בראש סדר העדיפויות וההתעניינות של היחידה החוקרת והפרקליטות המלווה", הוסיף סנ"צ וולפייש. "מדובר בחברה ציבורית בישראל ונשמעות טענות למכביר אל מול רשויות החקירה לזרז את החקירה. אנחנו עושים כל שאפשר כדי לקדם את החקירה".

 

הדיון שנערך היום מבית משפט השלום בראשון לציון היה בבקשת המשטרה לאשר לה לעיין במידע שהועתק מטלפונים ומחשבים השייכים למנכ"ל SBI עד לאחרונה, רוני פאלוך. פאלוך, אחד החשודים המרכזיים בפרשה, הטיס בעבר את הטלפונים והמחשבים במיוחד לישראל, העתיק את המידע ומסר אותו לסנגורו, עו"ד ירון ליפשס ממשרד כספי ושות'.

 

בכירים שנעצרו בפרשת שיכון ובינוי: יהודה אלימלך אלכסנדר ישיש ורוני פאלוך (ארכיון) בכירים שנעצרו בפרשת שיכון ובינוי: יהודה אלימלך אלכסנדר ישיש ורוני פאלוך (ארכיון) צילום: עמית שעל

 

"חשודים יהפכו את עורכי דינם למקלט שבו יסתירו חומרים מהמשטרה"

 

עם פתיחת החקירה הפלילית, הוציא בית המשפט צו שבו חייב את עו"ד ליפשס להעביר את המידע שהועתק לידי המשטרה. עם זאת, בשלב זה החומר נותר עדיין במעטפה אטומה לאור טענתו של עו"ד ליפשס שהמידע שקיבל מפאלוך חוסה תחת חיסיון עו"ד-לקוח.

 

"חומרי המחשב הועברו אלי לצורך ייעוץ משפטי מקצועי בקשר להליך בדיקה פנימי שביצעה שיכון ובינוי בעניינה של SBI", טען עו"ד ליפשס בתגובה שהגיש לבית המשפט. לדבריו, פאלוך שכר את שירותיו עוד בטרם נפתחה החקירה הפלילית בישראל, לאור הבדיקה הפנימית שערכה שיכון ובינוי, ועל כן הוא העביר לו את החומרים לצורך ייעוץ.

 

"הבדיקה נוהלה בשוויץ, בתיאום עם התובע השוויצרי, על ידי פירמת רואי החשבון דלויט ומשרד עו"ד מקומי בשוויץ שנשכרו על ידי שיכון ובינוי", הוסיף היום עו"ד ליפשס שהסביר שהבדיקה החלה לאחר תביעה שהגיש חשב החברה בקניה לשעבר, שי סקף, לבית הדין האזורי לעבודה בת"א.

 

 

סנ"צ אסף וולפיש (צילום ארכיון) סנ"צ אסף וולפיש (צילום ארכיון) צילום: שאול גולן

 

"מתברר אפוא", טוען ליפשס, "כי חומרי המחשב הועברו אלי מפאלוך ללא קשר לחקירה הפלילית, ועוד בטרם ידע על דבר קיומה". ליפשס הוסיף היום בדיון כי הטלפון והמחשב עצמם נתפסו עם פתיחת החקירה על ידי המשטרה, כך שהראיות נמצאות גם ככה בידה.

 

במשטרה דחו את הטענות. הם טענו שפאלוך לא יכול לבקש להטיל חיסיון גורף על כל החומרים, ואם בית המשפט יסכים לכך, יהפכו חשודים את עורכי דינם למקלט שבו יסתירו חומרים מהמשטרה. כמו כן הם ציינו שחברת שיכון ובינוי, שהחומרים שייכים לה לכאורה, הסכימה להסרת החיסיון באמצעות משרד גורניצקי ושות'. עוד מציינים במשטרה כי חשוד אחר בפרשה, מנהל אזור אפריקה בנו ארביט, שהעתיק גם הוא המחשבים והניידים שלו ומסר אותם לעורך דינו, הסכים להסיר את החיסיון.

 

 

עו"ד ירון ליפשס עו"ד ירון ליפשס צילום: עמית שעל

 

"העובדה שהתקן האחסון - שעליו העתקי הטלפונים והמחשבים שהוטסו לישראל - נמצא פיזית במשרדו של הסנגור", טען בתגובה לבית המשפט רפ"ק עו"ד עודד אררה מיאח"ה, "אינה הופכת את תכולתו באופן אוטומטי וגורף לחסוי מכוח חיסיון עו"ד לקוח. משרדי עוה"ד אינם מקלט לחומרים שחשודים מבקשים למלט מחקירות פליליות, באצטלה של חיסיון".

 

"אין לי טענה כלפי עורך הדין, אני חושב שהמחלוקת היא באמת משפטית", הוסיף היום בדיון נציג המשטרה רפ"ק אררה. "לשיטתנו, העברת החומרים לא היתה תמימה ונעשה ניסיון לעשות שימוש לרעה בחיסיון המוקנה לקוח. לצורך כך אני מפנה לדו"ח הסודי".

 

השופט גיא אבנון הודיע שיפרסם החלטה בנושא בהמשך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x