$
תיירות

מפחדים מטיסות? אלה חברות התעופה הבטוחות בעולם

אתר AirlineRatings פרסם את הדירוג השנתי של חברות התעופה הבטוחות והמסוכנות ביותר בעולם לשנת 2018. אל על קיבלה ציון מירבי בתחום הבטיחות, אך ציון לקוי באיכות הטיסה הוציא אותה מרשימת 20 החברות הבטוחות בעולם

שירות כלכליסט 22:1127.08.18
אם אתם משתייכים לקבוצה הלא קטנה של הסובלים מפחד טיסות, הרשימה הזו היא בשבילכם - האתר AirlineRatings פירסם היום את דירוג 20 חברות התעופה הבטוחות ביותר בעולם, ולצידו את רשימת החברות הכי פחות בטוחות, שכדאי להתרחק מהן.

 

 

 

AirlineRatings בדק 409 חברות תעופה גדולות לפני שפרסם את הדירוג, תוך שהוא לוקח בחשבון תאונות עבר, את הגיל הממוצע של ציי המטוסים בכל חברה וכן דו"חות בטיחות ובדיקות שנערכו לחברות ע"י ממשלות ורשוות התעופה השונות. בארבע השנים האחרונות נבחרה קוונטאס האוסטרלית לחברת התעופה הבטוחה בעולם, אך השנה היא כבר לא מובילה לבד ויש עוד חברות שזכו לציון מושלם.  

מטוס של חברת התעופה קוואנטאס מטוס של חברת התעופה קוואנטאס צילום: Qantas

 

 

לרשימת 20 החברות הבטוחות נכנסו השנה חברות ותיקות מאירופה, המזרח התיכון ואסיה. רק שתי חברות אמריקאיות נכנסו ל-20 הראשונות - אלסקה איירליינז והאוויאן (Hwaiian), בעוד שדלתא ויונייטד, שנכללו בשנה שעברה בין 20 הבטוחות, הודחו מהרשימה לטובת אמירייטס של איחוד האמירויות ורויאל ג'ורדניאן הירדנית.

 

חברת אל על שנבחנה אף היא זכתה לציון המירבי מבחינת הבטיחות (שבעה כוכבים), אך בדירוג איכות המוצר שלה, שלוקח בחשבון קריטריונים כמו המרחק בין המושבים במטוס, האוכל שמוגש בטיסה, מערכות הבידו, רמת המידע שנמסר באתר החברה, זכתה אל על רק לארבעה כוכבים, ולכן לא נכללה בדירוג 20 הבטוחות ביותר.  

 

אלו הן 20 חברות התעופה הבטוחות בעולם (בסדר אלפביתי)

 

1. Air New Zealand

2. Alaska Airlines

3. All Nippon Airways

4. British Airways

5. Cathay Pacific Airways

6. Emirates

7. Etihad Airways

8. EVA Air

9. Finnair

10. Hawaiian Airlines

11. Japan Airlines

12. KLM

13. Lufthansa

14. Qantas

15. Royal Jordanian Airlines

16. SAS

17. Singapore Airlines

18. Swiss

19. Virgin Atlantic

20. Virgin Australia

  

מטוס של חברת פינאייר מטוס של חברת פינאייר

 

"קוונטאס הייתה חברת התעופה המובילה בכל התפתחות בתחום הבטיחות התפעולית ב-60 השנה האחרונות, ולא חוותה תאונה בעידן הסילון, אך היא אינה לבדה. חברות תעופה ותיקות כמו Hawaiian ופינאייר מחזיקות גם הן מוניטין מושלמים בעידן הסילון", כתב ג'פרי תומאס, העורך האחראי של AirlineRatings.

 

האתר פרסם גם רשימה של עשר חברות הלואו-קוסט הבטוחות ביותר. אייר לינגוס, פלייבי (Flybe) ותומס קוק נמצאות ברשימה, אך לא חברות ענק כמו ריינאייר ואיזיג'ט. "שלא כמו מספר חברות לואו-קוסט אחרות, החברות שנבחרו להוביל את הרשימה עברו את בדיקות הבטיחות המחמירות ביותר של ארגון התעופה הבין לאומי (IOSA) ומחזיקות במוניטין בטיחותיים מושלמים", הסביר תומס.

 

מטוס של הוואיאן מטוס של הוואיאן צילום: Airbus

 

AirlineRatings.com אינו האתר היחיד שמדרג חברות תעופה על פי בטיחותן. מרכז ההערכה הגרמני למידע על תאונות (JACDEC) עושה זאת גם כן, ולדידו אמירייטס היא כיום החברה הבטוחה ביותר, לפני נורוויג'ן, וירג'ין אטלנטיק, KLM ואיזיג'ט. בריטיש איירווייז וריינאייר לא נכנסו כאן לרשימת ה-20 הראשונות.

 

החברות הכי פחות בטוחות

 

AirlineRatings.com פרסם גם את רשימת 20 החברות הכי פחות בטוחות ל-2018, אלו שקיבלו רק כוכב אחד מבין שבעה אפשריים. החברות הללו הן Air Koryo הצפון קוריאנית, בלו-ווינג אירליינז מסורינאם, טריגנה אייר סרביס האינדונזית, וארבע חברות נפאליות - בודהה-אייר, נפאל איירליינז, טארה אייר ו-ייטי איירליינז.  

 

מטוס של אייר קוריו הצפון קוריאנית. לא בטוח מטוס של אייר קוריו הצפון קוריאנית. לא בטוח צילום: אי פי איי

 

כיום ישנן יותר מ-100 חברות תעופה, שעל רובן כנראה אפילו לא שמעתם, שנאסרת עליהן הכניסה לשטח האווירי של האיחוד האירופי, או שהן עומדות בפני מגבלות תפעוליות מסוימות, כיוון שאינן עומדות בתקנים האירופיים. אלה כוללות את כל חברות התעופה מקירגיסטן, אפגניסטן, ליבריה, מוזמביק, סיירה-לאון, אנגולה (למעט אנגולה-איירליינז), קונגו, ג'יבוטי, גינאה המשוונית, אריתריאה, גאבון (למעט אפריג'ט ו-AG2SN), לוב, נפאל, סאו תומא-ופרינסיפה וסודאן, כמו גם עשרות חברות אינדונזיות.

 

אייר זימבבואה. נאסרה עליה הכניסה לאירופה אייר זימבבואה. נאסרה עליה הכניסה לאירופה צילום: businessdaily

 

האמת היא שאין באמת סיבה לחשוש מטיסות. התחבורה האווירית מעולם לא הייתה בטוחה יותר. על פי רשות ביטחון התעופה (ASN) שמתעדת כל התרסקות ותאונה אווירית שמדווחת בעולם, בשנה שעברה אירעו רק 10 תאונות בטיסות מסחריות שגרמו ל-44 הרוגים, ירידה לעומת 16 תאונות כאלה ו-302 הרוגים ב-2016. בהינתן העובדה שבשנה שעברה עלו לאוויר 36.8 מיליון טיסות נוסעים, הסטטיסיקה מסתכמת בתאונה אחת לכל 8.36 מיליון טיסות.

 

 

 

התאונה האווירית האחרונה שאירעה בטיסה מסחרית רגילה התרחשה ב-17 באפריל 2018, כאשר מנוע של חברת התעופה Southwest כשל מעט לפני שהמטוס הגיע למהירות שיוט. שברים שהתנתקו מהמנוע שברו את אחד החלונות, מה שגרם לירידת לחץ האוויר במטוס ולמותה של הנוסעת שישבה ליד אותו חלון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x