$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

משרד הבריאות סירב לבקשה להקים בי"ח בקריית שמונה

מנהל ביה"ח ברזילי לשעבר מצא שטח להקמת בית חולים פרטי וקיבל את ברכת ראש העיר. הוא קיווה שרוב עלות הפרויקט, כ־400 מיליון שקל, תגיע מהמדינה, אך במשרד הבריאות חשבו אחרת. כעת הוא מאיים לפנות לבג"ץ

אדריאן פילוט 06:5915.08.18

משרד הבריאות דחה בקשה של ד''ר שמעון שרף - לשעבר מנהל בית החולים ברזילי ויו''ר פורום בתי החולים הממשלתיים - להקים בית חולים פרטי בקריית שמונה, כך נודע ל"כלכליסט". בעקבות ההחלטה שרף מאיים לפנות לבג"ץ בנושא.

 

בקשתו של שרף הוגשה לוועדת הפרויקטים של משרד הבריאות בראשות עוזי קורן לפני כחודשיים, היא נידונה, ובשבוע שעבר, אחרי התייעצות עם מנכ''ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, הוחלט על דחייתה.

 

הפרויקט, שעלותו נאמדת בידי היזמים ב־400 מיליון שקל, אמור היה לכלול 100 מיטות אשפוז, מכון CT, מכון MRI, חדרי ניתוח, מכון דיאליזה, יחידות שיקום פיזיותרפיה, מחלקה קרדיולוגית, הוספיס ומחלקה סיעודית.

 

 

במחוז צפון יש כיום 2,038 מיטות אשפוז בסך הכל לעומת כ־3,700 במחוז מרכז ו־3,370 במחוז תל אביב, למשל. בשנים 2018-2000 נוספו למחוז צפון 168 מיטות בלבד. בקריית שמונה, שבה מתגוררים כ־23 אלף איש, פועל כיום מוקד של מד"א, שלא נותן מענה לצרכים רפואיים דחופים או מורכבים כמו טיפולי דיאליזה. כך, תושבי העיר והסביבה נאלצים לנסוע לטיפול בבית חולים זיו בצפת המרוחק כ־40 דקות נסיעה מהם.

 

"לא מתוכננת הקמת בית חולים כללי באזור"

 

"הוועדה המליצה למנכ"ל משרד הבריאות לא לאשר את הבקשה להקמת ביה"ח, והמנכ"ל קיבל זאת הואיל והדבר אינו עולה בקנה אחד עם הקריטריונים הקבועים בתקנות בריאות העם ביחס לאישורי הקמה ואין מיטות אשפוז שניתן להקצות לעניין זה. אם יוחלט על הקצאת 100 מיטות אשפוז להקמת בית חולים כללי (פרטי או ציבורי) חדש על ידי גורם שאינו ממשלתי, יהיה הכרח לפרסם מכרז בנושא מכיוון שמדובר במשאב מוגבל", נמסר ממשרד הבריאות ליזמים. במשרד הבריאות טוענים כי "בשלב זה לא מתוכננת בניית בית חולים כללי באזור שצוין, ולכן בקשה זו לא אושרה".

 

שמעון שרף שמעון שרף צילום: אוראל כהן

מנגד, משרד הבריאות מסר לשרף, שחבר לד"ר שמעון ויסמן, כי לא יתנגד להקמת מוסד סיעודי, מכון דיאליזה או הוספיס באזור המבוקש, ו"זאת בכפוף להגשת תוכנית שתעמוד בדרישות של המשרד וככל שהמיקום של המוסד מבחינת התב"ע יאפשר זאת". אולם היזמים מתנגדים לכך ומעוניינים להקים בית חולים כולל.

 

לדברי שרף וויסמן, הם כבר מצאו מיקום לבית החולים – מפעל נטוש בצומת גיבור שבקריית שמונה המשתרע על פני 24 דונם – והם זוכים לתמיכה גורפת מראש העיר ניסים מלכה. מלכה פנה לפני כחודשיים לראש הממשלה בנימין נתניהו בבקשה שיתמוך בפרויקט. "אחרי מאמצים רבים שנמשכו תקופה ארוכה מצאנו משקיע רציני שמוכן להקים בקריית שמונה בית חולים עבור העיר והאזור", כתב מלכה לנתניהו. מלכה הוסיף ש"כדי לצמצם את הפער בתחום הבריאות בין הצפון למרכז הארץ, יש צורך דחוף בהקמת בית החולים".

 

"לאסותא אשדוד הממשלה נתנה מיליארד שקל"

 

בידי היזמים יש 10%–15% מהסכום הדרוש לפרויקט (400 מיליון שקל), ולדבריהם, את יתרת ה־85% הדרושים תכננו לגייס ממשקיעים, תורמים ובעיקר מהמדינה. ויסמן מתייחס להקמת בית החולים הפרטי אסותא אשדוד שנפתח לפני שנה, שנקלע כבר לגירעון עתק של 150 מיליון שקל ומבקש כעת עוד מאות מיליונים. "הממשלה נתנה לו מיליארד שקל – 600 מיליון שקל לבניית בית החולים ועוד 400 מיליון שקל באמצעות האפשרות להעניק שר''פ (שירותי בריאות פרטיים). המדינה, כשיש לה עניין, מוכנה לתת כסף, אך כשאין לה עניין היא לא נותנת".

 

לדברי שרף וויסמן אין כל מניעה להתחיל לבנות בית חולים באזור שזקוק נואשות למוסד שכזה.

 

בכיר במערכת הבריאות הסביר ל"כלכליסט" כי "אי אפשר להקים בית חולים יש מאין. מספיק להסתכל על המתרחש באסותא אשדוד. תראו באזה סחרור הם נמצאים שם". הוא הוסיף ש"המשמעות של בית חולים היא תשתיות וכוח אדם מקצועי רב. אם לא עושים זאת נכון — מדובר בפגיעה בחולים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x