$
משפט

פרסום ראשון

פקטור חדש: 94% מהנבחנים בבחינת ראיית החשבון השנויה במחלוקת יקבלו ציון עובר

מועצת רואי החשבון החליטה על פקטור חדש במבחן ההסמכה מיולי 2017 - לאחר שבית המשפט המחוזי פסל את הפקטור הקודם

עמרי מילמן 14:3811.07.18

לאחר שבית המשפט המחוזי פסל את הפקטור שניתן על מבחני ההסמכה של מועצת רואי החשבון בנושא "חשבונאות פיננסית מתקדמת" מיולי 2017 בטענה כי הפקטור שניתן לנבחנים בעקבות תלונות רבות על קושי המבחן מפלה ביניהם, מועצת רואי החשבון החליטה היום על פקטור חדש, שיביא לכך שכ-94% מהנבחנים יעברו בפועל את המבחן.

 

הפקטור שאומץ על ידי המועצה הוא פקטור מקובל כאשר ישנה התפלגות לא אחידה של תוצאות המבחן (כלומר זנב גדול של נכשלים); לפי הנוסחה, לוקחים את השורש הריבועי של הציון ומכפילים אותו ב-10. משמעות הדבר היא כי מי שקיבל 36 יקבל בעקבות הפקטור 60, שהוא הציון העובר.

 

447 נבחנים נכשלו בבחינה המקורית (כ-70%). כעת בעקבות הפקטור החדש, כמעט כל הנכשלים עברו את הבחינה. 

 

נבחנים בודדים שעברו את המבחן לאחר הפקטור הקודם, אך בעקבות הפקטור החדש נכשלו, והחלו לעבוד כרואי חשבון (לאור ההסתמכות על הפקטור הקודם) יקבלו גם הם את האישורים הנדרשים, בהתאם לחוות הדעת של הייעוץ המשפטי של המועצה.

 

למרות ההפסד בבית המשפט, מועצת רואי החשבון לא ביקשה דיון חוזר במטרה שלא למשוך את האירוע לעוד כמה מועדי בחינות. ביום ראשון הקרוב אמור להיות מועד בחינה נוסף, שכעת מעטים מאלו שנבחנו ביולי 2017 נדרשים לגשת אליו שוב.

 

בשעות אלה מתקשרת המועצה לכל נבחני מועד יולי 2017 שקיבלו בבחינה 36 ומעלה, ומודיעה להם רשמית כי עברו את הבחינה ויוסמכו לרואי חשבון.

 

אמי פלמור אמי פלמור צילום: תומי הרפז

 

כפיר בר ואריה בר איתן, מובילי המאבק, מסרו עם קבלת התוצאות: "אנחנו מברכים על ההחלטה הדרמטית. מדובר בניצחון גדול של האדם הקטן על הממסד ואנחנו מבקשים מדורות הנבחנים הבאים - אם אתם מרגישים שנעשה לכם עוול, אל תשתקו ואל תוותרו".

 

בקרב העותרים מודים היום לרו״ח אבי דגן, שבחוות דעתו שהוגשה במסגרת ההליך, הצביע על פקטור שורש כפקטור האפשרי היחיד שיסייע לתקן את הטעות.

את העותרים ייצגו במאבק עוה״ד רועי פדל ועמרי קאופמן ממשרד עוה״ד גולדפרב זליגמן ושות׳.

 

כזכור לאחר המועד המקורי, בעקבות אותן תלונות החליטו במועצת רואי החשבון, שבראשה עומדת מנכ"לית משרד המשפטים אמי פלמור לבחון בצורה מקלה את המבחן, כך שבמקום לבדוק את כל 6 השאלות, ייבחרו 3 השאלות הטובות ביותר והן יקבלו יחד משקל של 100%.

 

אמנם אותה החלטה הביאה לכך ש-83% מהנבחנים יעברו את המבחן (לעומת 72% בבחינה בשנה הקודמת) אך לאור כך ש"שיטת העבודה" בבחינה זו, כפי שמלמדים בכל קורסי ההכנה היא "גריפת נקודות", כלומר לענות על כמה שיותר שאלות גם אם באופן חלקי ולא להתמקד רק בחלק מהשאלות; מאחר שכל שאלה מ-6 השאלות מורכבת מסעיפים קטנים רבים, שאינם קשורים בהכרח אחד לשני, נוצר מצב שבו יש סטודנטים שקיבלו ציון כולל גבוה יותר לפני שינוי השיטה ולא עברו, בעוד סטודנטים שהתמקדו במעט שאלות וקיבלו ציון נמוך יותר לפני כן - כן עברו. דבר זה יצר, לטענת הסטודנטים שעתרו, אי שוויון בבדיקה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x