$
משפט

למה העדיפה חברה בהקפאת הליכים לנהל את הדיון בת"א ולא בלוד

"יעקב אלעזר בניה ויזמות 2010", פנתה למחוזי בת"א בבקשה דחופה למתן צו הקפאת הליכים ולמינוי נאמנים, למרות שהיתה אמורה לפנות למחוזי בלוד. מדוע העדיפה החברה את הנשיא איתן אורנשטיין?

ענת רואה 08:3609.07.18

האם שוב מתרחש מקרה שבו חברה שנכנסת להקפאת הליכים פונה לבית משפט שאליו היא לא אמורה לפנות כדי להקל עם עצמה?

 

חברת הבנייה "יעקב אלעזר בניה ויזמות 2010", פנתה אתמול (א') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה דחופה למתן צו הקפאת הליכים ולמינוי נאמנים. מבדיקת "כלכליסט" עולה כי בקשת ההקפאה הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב אף שהיתה אמורה לכאורה להיות מוגשת לבית המשפט המחוזי בלוד, שהוא זה שמוסמך לדון בחברות שרשומות ברחובות.

 

איתן אורנשטיין איתן אורנשטיין צילום: יריב כץ

 

מדובר בחברה ותיקה שנוסדה לפני 80 שנה וטוענת כי מעילה שבוצעה בחודשים האחרונים בידי אחד מבניו של בעל השליטה בחברה, גרמה כעת למשבר תזרימי. החברה בנתה בעבר 270 יחידות בכפר הנופש מועדון ים כנרת, כ־69 יחידות בפרויקט תאומי המדע ברחובות וכמה עשרות יחידות דיור בכמה פרויקטים בתל אביב. חובותיה מסתכמים ב־39 מיליון שקל. מהבקשה עולה שאין לחברה רכוש משמעותי אולם לבעל השליטה יעקב אלעזר שנתן ערבות לחלק מהנושים יש רכוש בהיקף נרחב של 90 מיליון שקל.

 

החברה הגישה את הבקשה רגע לאחר שנודע לה כי הנושה הגדולה ביותר שלה, חברת מניף שירותים פיננסיים, שהחוב כלפיה 23 מיליון שקל, מתכוונת לבקש מינוי כונס נכסים על פרויקט מרכזי של החברה ברחובות. ואכן כמה שעות אחרי שהוגשה בקשת ההקפאה, הגישה מניף בקשה לכינוס ולאכיפת שעבודים וביקשה למנות את עו"ד אבנר כהן ככונס ולבצע פעולות לקידום הפרויקט.

 

בבקשה נטען כי החברה פונה לבית המשפט בתל אביב מאחר שבפועל משרדיה ממוקמים בתל אביב וזאת נטען "כבר שנים". לא ניתן כל הסבר מדוע במשך שנים לא טרחה החברה לעדכן את רשם החברות בדבר המעבר מרחובות לתל אביב.

 

מבדיקת "כלכליסט" עולה כי הסמכות המקומית נקבעת לפי הכתובת הרשומה, גם אם נטען כי בפועל המשרד הוא במקום אחר. החלופה הנוספת להעברת תיק למחוז אחר היא דרך "מקום עיסוקה העיקרי". לטענת החברה יש לה פרויקט גדול שמצוי בתהליך תכנון בתל אביב, אולם על פי הפירוט שלה היא טרם הצליחה להשלים את כל החתימות הדרושות של הדיירים לפרויקט פינוי בינוי, כך שספק אם ניתן להחשיב את התוכנית הזו כפרויקט בנייה שנמצא בביצוע.

 

מדוע העדיפה החברה את הנשיא איתן אורנשטיין על פני השופטת עירית וינברג נוטוביץ שהיתה ככל הנראה מטפלת בתיק לו היה מוגש לבית המשפט בלוד? ראשית, החברה ביקשה שני נאמנים, שולי גולדבלט ואלונה בומגרטן, שניהם מוכרים באולמו של אורנשטיין והוא מינה אותם בתיקים רק לאחרונה (את בומגרטן אף מיוזמתו). בנוסף, וינברג נוטוביץ מוכרת כמי שבדרך כלל נוטה לאמץ את עמדת כונסת הנכסים הרשמית עו"ד סיגל יעקבי. במצב כזה פחותים סיכוייה של החברה להצליח לקבל הן את שני הנאמנים שהיא ביקשה והן צו להקפאת הליכים אישי לבעלים. הנשיא אורנשטיין בתל אביב מסתמן כנראה כסמכות נוחה יותר. אם היה מתמנה כונס נכסים לא ניתן היה לקבל צו הקפאה אישי לבעלי החברה.

 

אורנשטיין קבע דיון שיתקיים ביום שלישי הקרוב ודוברת בתי המשפט מסרה בתגובה לפניית "כלכליסט" כי "הנושא ידון בדיון ככל שידרש".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x