$
משפט

ביהמ"ש מינה 2 מפרקים זמניים לחברת איי.ג'י אינווסטק טכנולוגיות

אחד המפרקים: עו"ד קליר: "התמונה שמצטיירת היא שיש ככל הנראה נושים בכ-12 מיליון דולר. מה שהיה אמור לקרות זה שעל כל שקל שמועבר לחברה, 70 אגורות היו אמורות ללכת לחברת נאמנות"

נעמי צורף ותומר גנון 13:1702.07.18

נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט איתן אורנשטיין, מינה אתמול (א') את עוה"ד רענן קליר ושי מילוא למפרקים זמניים לחברת איי.ג'י אינווסטק טכנולוגיות.

 

"לפני בית המשפט נפרסה תמונה, הגם חלקית ולכאורה, שמשקפת מצב עגום של השקעת כספים בסכומים ניכרים על-ידי ציבור רב של משקיעים תוך שאלה איבדו, כך לכאורה, את מרבית השקעתם", כתב השופט אורנשטיין בהחלטתו. "בנסיבות אלה אין ספק שיש מקום לפנות מפרקים זמניים ולהסמיך אותם לנקוט בכל הפעולות הדרושות, לתפוס את כל נכסי החברה, להתחקות אחר נכסים אלה, לחקור את עלי התפקיד ולהשיא במידת האפשר את נכסי החברה".

 

עוד כתב נשיא בית המשפט בהחלטתו כי "זה התיק הרביעי שהגיע לפתחי שבו חוזרת על עצמה תופעה שלפיה ציבור של משקיעים מפקיד בידי חברות סכומי עתק לשם השקעתם בפלטפורמות שרובן בחו"ל, כאשר הכספים אמורים להיות מופקדים בנאמנות, באופן שיבטיח את ציבור המשקיעים אך בפועל מסתבר שלא כך ארע. מרבית הכסף מוצא למטרות שונות, אלה אינם נמצאים בחשבונות הנאמנות, תוך שמוצג למשקיעים מצג שאינו משקף את הדברים כהוויתם. כל זאת נעשה ללא פיקוח וללא השגחה של הרשויות ושל הרגולטורים בארץ. יש מקום לשקול פיקוח של הרשויות והגורמים המפקחים במדינה על השקעות מהסוג האמור.

 

עו"ד רענן קליר, אחד משני המפרקים הזמניים שמונו, תאר לבית המשפט במהלך הדיון שהתקיים הבוקר בבית המשפט המחוזי בתל אביב כי במסגרת חקירה משטרתית שמתבצעת בנוגע לקריסת החברה, נעצרו שני בעלי המניות העיקריים בה - המנכ"ל עדי מרדכי שהוא גם האחראי על סוגיית הכספים ושחף הרטמן שלטענתו התעסק רק בנושא השיווק ולא בענייני הכספים. השניים שוחררו בתנאים מגבילים, ביניהם עיכוב יציאה מהארץ ל-180 יום.

 

  צילום: שאטרסטוק

 

עו"ד קליר אמר כי "עד עתה התמונה שמצטיירת היא שיש ככל הנראה נושים בכ-12 מיליון דולר. מה שהיה אמור לקרות זה שעל כל שקל שמועבר לחברה, 70 אגורות היו אמורות ללכת לחברת נאמנות". כך, שהצפי היה שיהיו 8.4 מיליון דולר בחשבון הנאמנות, אולם נמצא כי יש בו רק מיליון שקל. "התמונה שמצטיירת דורשת חקירה מקיפה", אמר עו"ד קליר והוסיף "אותו מנגנון נאמנות כשל כישלון חרוץ וזה מה שאנחנו יודעים עד עתה".

 

לדבריו של קליר, מרדכי הסביר שהוא "הפר את אותה התחייבות לחברה להעביר לחשבון הנאמנות 70 אחוז מהכספים. כל העסקאות היו צריכות להתבצע על ידי ברוקרים בחו"ל, אך לדבריו הוא ביצע עסקאות באופן שהלקוחות לא דווחו עליהן". קליר תאר כי המערכת עבדה בצורה כזו שכל אחד מהלקוחות יכול היה לראות במחשב את מצב החשבון שלו ואת התקדמות העסקאות, אך מרדכי טען שהוט ביצע גם עסקאות שלא דווחו. "הלקוחות שפונים אלינו בעשרות מראים לנו שלפי המוצג בתוכנת המחשב יש להם זכויות כלאו ואחרות, אבל לדברי מרדכי הזכויות האלו לא קיימות כיוון שהוא הפסיד את כל הכספים באותן עסקאות. לדבריו של קליר "כל ההשקעות ירדו לטימיון כיוון שמרדכי רצה לכסות על איזשהו בור", עם זאת הדגיש קליר כי "הכל עוד דרוש בדיקה, טרם גיבשנו עמדתנו".

 

בהמשך אמר קליר לגבי דבריו של מרדכי שהם טעונים בדיקה ובכל מקרה "כל הכסף שעבר לברוקרים בחו"ל כבר לא קיים, נמוג. התמונה עגומה". לדבריו, מדובר על יותר מ-150 איש שנפגעו כתוצאה מכך.

 

במהלך הדיון סיפר עו"ד מילוא, המפרק השני שמונה כי בסוף שנת 2016 היו בחשבונות 20 מיליון דולר. "היה סוג נוסף של פעילות ואפשר לראות שכ-6-5 מיליון דולר נוספים בכלל לא עברו דרך המנגנון הזה. למעשה, אנשים השקיעו את הכסף והכסף הזה לפי מה שנאמר לנו על מנת לצמצם הפסדי עבר, אוטומטית עבר במלואו לכאורה לברוקרים, זאת אומרת שהכסף כלל לא עבר דרך חשבון הנאמנות". מילוא הסביר שיש לכאור מנגון מחושב ומשוכלל, אבל בכמעט כל פעולה אפשר לעקוף את כל סוגי ההגנות. "מההשקעות הנכבדות אנחנו רואים שנותר כמעט כלום. המצב הוא מאוד עגום. אנחנו מקבלים טלפונים, שיחות, מיילים מהמשקיעים השונים שטוענים שהם מסתכלים באותו מסמך שמבשר להם שהשקעתם בטוחה ובידיים נאמנות ובפועל אין שם כמעט דבר. המצב קשה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x