$
דעות

לתת לבני הנוער כלים לעולם המחר

לקראת אירוע יזמות 2018 בשיתוף "כלכליסט" שייערך מחר, אמורת מנכ"לית עמל כי היתרון הגדול של היזם בעידן המודרני היא היכולת לשלב מגמות טכנולוגיות חדשות עם תועלות חברתיות הטמונות בהן.

רוית דום עיני 12:0818.06.18

"הדרך הטובה ביותר לחזות את העתיד, היא להמציא אותו", אמר פיטר דרוקר, הוגה דעות אמריקאי ואבי תורת הניהול המודרנית. בדבריו ניבא בעצמו את העתיד, שכן אנו חיים כיום בעידן חדש של יזמים המשנים את פני החברה והעולם.

  

לפרטים והרשמה לאירוע יזמות 2018 לחצו כאן

  

זוהי המגמה המתחזקת בעולם וגם בארץ. כך למשל, מנתונים שהוצגו על ידי "מינגה – הזירה לעסקים חברתיים", יש היום בבריטניה הנחשבת למובילת תחום העסקים החברתיים, כ- 70,000 עסקים חברתיים, שמחזורם העסקי כ- 24 מיליארד ליש"ט בשנה, וכמיליון איש מועסקים בהם.

 

בדו"ח "מיזמים עסקיים – חברתיים: מחקר בינלאומי השוואתי" (ICSEM) על מודלים של עסקים חברתיים בישראל, אשר נכתב במסגרת פרויקט מחקר בינלאומי הבודק מודלים של עסקים חברתיים בכ- 50 מדינות בפיזור גיאוגרפי רחב, ופורסם על ידי המסלול האקדמי של המכללה למינהל במאי 2017, נאמר כי ישראל מאופיינת בשיעור גבוה של יזמות וחדשנות.

 

עסקים חברתיים כוללים היבטים הקשורים מחד לתרבות הסטארט-אפ הישראלי ומאידך לחיבור לתפיסות הקשורות לקהילה ולחברה. בדו"ח נכתב בין היתר: "על רקע החיבור בין תרבות הסטארט-אפ לבין הרצון לתרום לחברה מבלי להסתמך על פילנתרופיה, אפשר לראות החל משנות ה-2000, ארגונים ואנשים הפועלים אל מול אתגרי הזמן למען חברה טובה ושונה מזו הקיימת: לא רק יזמות של סטארט-אפ שבגינו יש הנפקה לבורסה, אלא גם כזו שמאפשרת לקחת את אותם הכישורים הקיימים ביזם הישראלי ולהפנותם פנימה אל החברה והקהילה".

 

להכשיר בני נוער להובלת יזמות בעסקים ובתעשייה

 

המגמה המצטיירת מכך היא חיובית מאוד, ותפקידה של מערכת החינוך לחזק ולטפח אותה. היתרון הגדול של היזם בעידן המודרני היא היכולת לשלב מגמות טכנולוגיות חדשות עם תועלות חברתיות הטמונות בהן. יתרון חשוב זה יש להביא לידי ביטוי במערכת החינוך בישראל, כך שבני הנוער שלנו יהיו מובילי היזמות החברתית.

 

עו"ד רוית דום עיני, מנכ"לית רשת עמל עו"ד רוית דום עיני, מנכ"לית רשת עמל צילום: נמרוד גליקמן

 

לכן יזמתי בשנים האחרונות הקמתם של מרכזי יזמות חדשניים. המטרה היא להכשיר בני נוער להובלת יזמות בעולם העסקים והתעשייה ולתת להם כלים ייחודיים פורצי דרך לעולם המחר. כל זאת בדגש על החיבור עם הקהילה.

 

במרכזי היזמות הללו חווים התלמידים התנסות כיצד להוביל יוזמה מהכוח אל הפועל, מקבלים הדרכה מקצועית וחניכה אישית ממיטב המומחים, ומקיימים מפגשים עם מנכ"לים, עם מובילי יזמות מעולם ההייטק והתעשייה ועם אנשי אקדמיה.

 

מדובר בתפיסה חינוכית וחברתית המבוססת על שלושה ערכים: יזמות, בחזרה לקהילה וחיבור לתעשייה. התלמידים הופכים רעיונות מקוריים למיזמים מוחשיים בתחומים מתקדמים מאוד, כמו פיתוח אפליקציות, סייבר, רחפנים, ביו רפואה, ניו מדיה ועבודה עם מדפסות תלת ממד. המאפיין המרכזי הוא שכל הפיתוחים החדשניים נועדו לסייע לקהילה.

 

בהתאם לתפיסה זו אנו עורכים גם השנה את תחרות היזמות הארצית של קבוצת עמל למען אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים, על שמו של הנשיא התשיעי שמעון פרס, במסגרת אירוע "יזמות 2018" הנערך בשיתוף עם "כלכליסט". מחמם את הלב לראות כיצד בני נוער יצירתיים בעלי מודעות ורגישות חברתית גבוהה, הוגים ומפתחים מיזמים חדשניים, חלקם מצילי חיים ממש וחלקם המשפרים באופן מהותי את יכולת התפקוד ואת איכות חייהן של אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים.

 

תפקידנו במערכת החינוך הוא לתת לבני הנוער כלים ייחודיים פורצי דרך לעולם המחר בשילוב חינוך ערכי למעורבות חברתית גבוהה, לתת להם מעוף. אין לי ספק שהם ידאגו להגיע הכי רחוק שרק אפשר. זהו מנוע הצמיחה של מנהיגות צעירה, יצירתית ויוזמת בחברה הישראלית.

 

הכותבת, עו"ד רוית דום עיני, משמשת מנכ"לית קבוצת עמל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x