$
משפט

שופט העליון בדימוס דנציגר יגשר בתביעה על פטנט קייט פארמה

פרופ' גדעון גרוס, שותפו למחקר של פרופ' זליג אשחר, ממציא הפטנט לתרופה נגד סרטן ואשר נמכרה ע"י קייט פארמה ב־11.9 מיליארד דולר, תבע אותו על זכויות בשווי כ־11 מיליון דולר

זוהר שחר לוי 12:2331.05.18

שופט בית המשפט העליון בדימוסיורם דנציגר יהיה המגשר במחלוקת על זכויות הפטנט של קייט פארמה לתרופה נגד סרטן ושנמכר לפני מספר חודשים לגיליאד סיינסז.

 

 

 

התביעה, שהוגשה על ידי פרופ' גדעון גרוס שטוען לזכויות בפטנט שהמציא פרופ' זליג אשחר, עברה החודש להליך גישור בהסכמת הצדדים.

 

הסכמתם של השניים על פנייה להליך גישור מגיעה על רקע דיון שהתקיים בחודש שעבר בפני שופט בית המשפט המחוזי מרכז שבלוד, יעקב שפסר, שהמליץ לצדדים לפנות לדרך זו. "אופי התיק והמחלוקות העומדות ביסודו", כתב אז בהחלטתו, "אכן מלמדות על כך כי רצוי ומומלץ כאינטרס כלל הצדדים בתיק לפנות להליך גישורי".

 

בהודעה שהגישו הצדדים בשבוע שעבר לבית המשפט נכתב כי "הצדדים הסכימו ביניהם לפנות להליך גישור על מנת לנסות ולפתור את המחלוקות העולות במסגרת ההליך דנן". כעת הגישו השניים הודעה נוספת ולפיה דנציגר הוא זה שהוסכם עליהם כמגשר בהליכים. ישיבת גישור ראשונה נקבעה כבר לתחילת חודש יוני.

 

 

מימין: פרופ' זליג אשחר ופרופ' גדעון גרוס מימין: פרופ' זליג אשחר ופרופ' גדעון גרוס צילום: שאטרסטוק, אפי שריר, גיל יוחנן

 

"חוסר תום לב שיש בו יותר מקורטוב של כפיות טובה"

 

התביעה המתנהלת בפני השופט שפסר הוגשה בספטמבר האחרון על ידי פרופ' גרוס נגד פרופ' אשחר ונחשפה ב"כלכליסט" התביעה, שהוגשה באמצעות עוה"ד שירלי קדם בן עמי וגלית בונה, הגיע לפתחו של בית המשפט זמן קצר לאחר פרסום עסקת המיזוג בין קייט פארמה לגיליאד. אשחר, חתן פרס ישראל, עורר באותם ימים הד ציבורי בעקבות מכירת קייט פארמה, המחזיקה בטכנולוגיה שפיתח לתרופה נגד סרטן, תמורת 11.9 מיליארד דולר.

 

בתביעה דרש פרופ' גרוס שבית המשפט יאשר כי 15% מתוך האופציות או המניות המוחזקות על ידי אשחר בחברת קייט פארמה – שייכות לו. שווי המניות של אשחר בקייט פארמה נאמד ב-72 מיליון דולר, כך שגרוס טוען כי מגיעים לו כ-11 מיליון דולר.

 

גרוס טוען בתביעה כי היה שותף לפיתוח הפטנט עליו מתבססת מכירת קייט פארמה במזמן מחקר דוקטורט שביצע במכון ויצמן בהנחייתו של פרופ' אשחר. לדבריו, במסגרת הסכמים שנחתמו בשנת 2011 בין המדענים העבירו גרוס ומנהלת המעבדה שלו, טובה ווקס, את כל זכויותיהם בפטנטים שונים לאשחר ובתמורה הוא התחייב לחלוק עמם את כל התקבולים והזכויות הקנייניות שהוא יקבל בקשר עם מסחור הפטנטים.

 

בתגובה שהגיש לביהמ"ש דחה אשחר את הטענות כשלגרסתו אין לגרוס "כל זכות בתשלום הכספי שקיבל עבור פדיון האופציות של קייט פארמה". אשחר הוסיף כי מדובר בטענות חסרות תום לב וחסרות יסוד "אשר יש בהם יותר מקורטוב של כפיות טובה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x