$
משפט

בלב דו”ח נציב התלונות על שופטים: מינוי בעלי תפקיד

הדו"ח מפרט תלונות על מינוי חוזר ותדיר של עורכי דין מסוימים כבעלי תפקיד בהליכי פירוק ושיקום חברות או כאפוטרופוסים של חסויים, כשהשיקולים למינויים לא תמיד גלויים ושקופים

ענת רואה 10:1127.05.18

נציב תלונות הציבור על השופטים, השופט בדימוס אליעזר ריבלין, בחר לפתוח את הדו”ח השנתי שלו בסוגיית מינוי בעלי תפקידים בתחום חדלות הפירעון וענייני משפחה, כשהבעיות המרכזיות הן "מינוי חוזר של בעלי תפקיד", "היעדר שקיפות במינוי בעלי תפקידים" ו"הצורך בגיוון במינויים של בעלי תפקיד".

 

הדו"ח מפרט תלונות על מינוי חוזר ותדיר של עורכי דין מסוימים כבעלי תפקיד בהליכי פירוק ושיקום חברות או כאפוטרופוסים של חסויים, כשהשיקולים למינויים לא תמיד גלויים ושקופים. “על בית המשפט להיות ער לצורך בגיוון זהותם של בעלי תפקיד המתמנים על ידו, מה גם שמדובר במשאב ציבורי לגביו יש לפעול בשקיפות תוך שקילת שיקולים של שוויון, של צדק והגינות ומניעת שרירות ואפליה”, כתב ריבלין.

 

הופשט בדימוס אליעזר ריבלין הופשט בדימוס אליעזר ריבלין צילום: אלכס קולומויסקי

 

בבתי המשפט למשפחה בעיית המינויים מקבלת משנה תוקף, שכן התיקים מתנהלים במחשכים ובדלתיים סגורות. ריבלין כתב בדו”ח שהוא גילה שבבתי המשפט לענייני משפחה אין כל נתונים בדבר שכיחות המינויים של עורכי דין מסוימים. בדצמבר 2017 מסר לו מנהל בתי המשפט דאז מיכאל שפיצר כי סוגית מינוי בעלי התפקיד "מונחת לפתחה של מערכת בתי המשפט זה זמן רב", ומסקנות של ועדת בדיקה בראשות שופטת העליון בדימוס טובה שטרסברג־כהן, שהוגשו כבר ב־2008, לא יושמו עד כה.

 

בינואר השנה עדכן מנהל בתי המשפט כי הנשיאה חיות החליטה להקים שני צוותים לבדיקת נושא המינויים, אך עד כה לא גובשו נהלים חדשים. בתחום חדלות הפירעון אמור נושא המינויים להיות מוסדר בחוק החדש שמגדיל את השפעתו של הכנ”ר על מינוי מועמדים. עם זאת, לאור העובדה שבתיקים רבים הכנ”ר גילה מדיניות לא עקבית, נראה שהחוק הזה צפויה אף להחמיר את הבעיה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x