$
משפט

בלעדי לכלכליסט

טריביטש לא משלם לנושים, אך לא מוותר על מסעדות יוקרה

בעלי טיב טעם לשעבר שפשט רגל הצהיר שאין ביכולתו לעמוד בתשלום של 8,000 שקל בחודש, אך דו"ח המנהל המיוחד חושף כי הוא שוכר בית בצפון ת"א ב־15.4 אלף שקל בחודש, הוציא 22 אלף שקל על טיסות ואלפי שקלים על יין ומסעדות

זוהר שחר לוי 06:4817.05.18

איש העסקים קובי טריביטש, מי שהקים את רשת טיב טעם ואת שוק אלנבי צפון ונקלע להליכי פשיטת רגל, הצהיר כי אין לו הכנסה וכי אין באפשרותו לעמוד בתשלום של 8,000 שקל בחודש שנקבעו לו במסגרת צו התשלומים, אך דו"ח המנהל המיוחד לנכסיו חושף שהוא מתגורר בבית פאר בצפון תל אביב, אוכל במסעדות יוקרה ומבזבז אלפי שקלים בחודש על אלכוהול. "נשאלת השאלה כיצד חייב אשר הכנסת משפחתו אינו עולה על 15 אלף שקל, הוצאותיו הבסיסיות מגיעות לכדי למעלה מ־30 אלף שקל בחודש והוא מרשה לעצמו לבזבז מדי חודש אלפי שקלים במסעדות, נסיעות לחו"ל וכן על אלכוהול... נראה כי רב הנסתר על הגלוי", נכתב בדו"ח שהוגש לבית המשפט.

 

טריביטש פנה בפברואר האחרון לבית המשפט המחוזי בתל אביב, באמצעות עו"ד יואב רז ממשרדו של איתן ארז, בבקשה להוציא צו כינוס לנכסיו ולהכריז עליו כפושט רגל. לפי בקשתו, חובותיו נאמדים בסכום של למעלה מ־19 מיליון שקל ל־18 נושים שונים. במסגרת צו הכינוס שהושת עליו שבועות ספורים לאחר מכן נקבע כי ישלם מדי חודש לקופת הנושים 8,000 שקל. אולם לאחרונה פנה טריביטש לבית המשפט וטען כי אינו יכול לעמוד בצו התשלומים וביקש להפחיתם. בית המשפט טרם הכריע אם לקבל את בקשתו.

 

בינתיים, המנהל המיוחד לנכסיו, עו"ד אופיר פדר, הגיש אתמול לשופט איתן אורנשטיין דו"ח ראשון על פעילותו וממנו עולה "חשד סביר" כי טריביטש הבריח את נכסיו וכי הוא לא מגלה את כל מקורותיו הכספיים. עו"ד פדר מתנגד להפחתת צו התשלומים בעניינו של טריביטש ומעלה בדו"ח תהיות רבות על התנהלותו של איש העסקים ועל הפער בין מה שסיפר לו לבין המציאות עצמה.

 

 

מימין: איש העסקים קובי טריביטש והמנהל המיוחד לנכסיו עו"ד אופיר פדר מימין: איש העסקים קובי טריביטש והמנהל המיוחד לנכסיו עו"ד אופיר פדר

 

אורח חיים ראוותני

 

אף שטריביטש הצהיר כי חובותיו נאמדים ב־19 מיליון שקל, לפי הדו"ח של המנהל המיוחד, עד עתה הוגשו לו שבע תביעות חוב בסכום של כ־4 מיליון שקל כשהנושה הגדול ביותר הוא בנק הפועלים — לו חייב טריביטש כ־3 מיליון שקל.

 

בדו"ח מתמקד עו"ד פדר בעיקר באורח החיים הראוותני שמנהל לשיטתו טריביטש, והוא לא חוסך ביקורת וחששות על החבאת כספים מצידו.

 

לפי הדו"ח, טריביטש ובני משפחתו מתגוררים בשכונת רמת אביב ג' בתל אביב בבית פרטי שכור שעלות דמי השכירות בו הוא של 15,400 שקל כשמדובר בבית פרטי ובו חמישה חדרים, מרתף וממ"ד. בחקירתו אצל המנהל המיוחד אמר טריביטש כי עד למועד צו הכינוס, השתכר סכום של כ־3,000 שקל בחודש בלבד ואילו ממועד צו הכינוס, אינו מצוי במעגל העבודה ואינו מקבל שכר משום גורם שהוא. כמו כן, הצהיר במסגרת חקירתו כי בארבע השנים האחרונות "לא הכניס כסף" למשק הבית המשותף מעבר למשכורת הנ"ל וריקון חסכונותיו. רעיית של טריביטש, ליאת רון, עצמאית בתחום התקשורת, משתכרת, כך לפי הדו"ח, סכום של כ־26 אלף שקל ברוטו בממוצע בחודש, כלומר סכום של כ־15 אלף שקל נטו בממוצע בחודש. אולם, מבירור שערך עו"ד פדר עולה כי הוצאות משק הבית שלו נאמדות בלא פחות מ־30.9 אלף שקל.

 

בשביל מה יש חברים

 

לדברי המנהל המיוחד, לשאלה כיצד ממומן הפער שבין רמת ההכנסות להוצאות, השיב טריביטש כי הוא נעזר בבני משפחה וחברים. לפי חקירתו, אלה שילמו את השכירות על הבית בסכומים של עשרות אלפי שקלים, אולם מדי פעם שינה את גרסתו באשר לסכומים שקיבל כסיוע ולא הציג לכך שום אסמכתאות או שמות של אותם מסייעים.

 

"מזה כארבע שנים", כך לשון הדו"ח, "'נעזר' החייב, כך לדבריו, במשפחתו וחבריו, על מנת לקיים את אורח החיים הראוותני בו הוא חי, אולם משנכנס להליכי פשיטת רגל — אינו מוכן עוד להיעזר בחברים. בכל הכבוד — טענות אלו אינן עושות שכל, שעה כי חייב אשר חי לכאורה מעל יכולתו הכלכלית המוצהרת, בוחר לגדוע 'מקור הכנסה' קבוע ממנו חי מזה כארבע שנים, בדיוק בזמן בו נכנס להליכי פשיטת רגל, בהם השקיפות, כמו גם הצניעות באורח חייו אמורה להיות נר לרגליו". 

 

 

 

 

 

לפי המנהל המיוחד, עיון בפירוט כרטיסי האשראי של טריביטש מצביע על בזבוזים של אלפי שקלים בחודש על טיסות, מסעדות פאר ואלכוהול. בין היתר, בפירוט שמציג עו"ד פדר תשלומים של למעלה מ־22 אלף שקל לחברת התעופה אל על, 2,000 שקל ביולי 2017 עבור מסעדות כמו הבראסרי ופו סושי, ו־2,600 שקל עבור אלכוהול מחברת אדמונד יין ואלכוהול שהוא מבעליה. באוגוסט שילם עוד כ־900 שקל על אלכוהול, ובספטמבר יותר מ־1,200 שקל על מסעדות כמו טאיזו, ו־3,400 שקל על אלכוהול.

 

"בעניין זה", תוהה המנהל המיוחד, "נשאלת שוב השאלה, כיצד חייב אשר הכנסת משפחתו אינו עולה על 15 אלף שקל מחד ומאידך — הוצאותיו הבסיסיות מגיעות לכדי למעלה מ־30 אלף שקל בחודש, מרשה לעצמו 'לבזבז' מדי חודש אלפי שקלים במסעדות, נסיעות לחו"ל וכן על אלכוהול — כל זאת, שעה כי מדי חודש, כך לדבריו, נאלץ היה 'להתדפק' על דלתות משפחתו וחבריו, על מנת 'להשלים' את הפער הצפוי בין הכנסותיו להוצאותיו. ואם בכך לא סגי — הרי שבאופן 'מפתיע' ובהתאם לאמור בבקשתו להפחתת צו התשלומים בעניינו, נראה כי למעשה כעת ממועד מתן צו הכינוס בעניינו, טוען החייב שאין הוא יכול להסתמך על קבלת סיוע מחבריו, זאת לאחר שהסתייע בהם למעלה מארבע שנים, כטענתו".

 

לפי הדו"ח, המסקנה היא כי "רב הנסתר על הגלוי" שכן לא יתכן מצב בו החייב "חי חיי נהנתנות", נושא בדמי שכירות גבוהים, מבזבז כספים בפזרנות יתרה, "כל זאת שעה שתלויה ועומדת טענתו לפיה במשך ארבע שנים האחרונות לא תרם מאום להכנסות משק הבית המשותף. במצב דברים זה, עולה החשד הסביר כי החייב למעשה מעלים הכנסות או חסכונות מעיניו של בעל התפקיד וחמור מכך מעיניו של בית המשפט". לפי המנהל המיוחד, גם אם טריביטש אכן חשף בפניו את כלל מקורותיו הכספיים, ברור שאין לאפשר לו להמשיך ולנהל את אורח החיים שהוא מנהל.

 

לגרסתו של טריביטש, חובותיו נוצרו כתוצאה מקריסת שוק אלנבי רוטשילד. הוא טען כי השוק היה נתון לשפל קשה, ומשכך ניהל אותו ללא תמורה כספית. בנוסף השקיע בעסקים נוספים אשר לגרסתו לא צלחו. עוד הוא טוען כי בחירת השותפים היתה שגויה וגרמה לעסקיו ואף לו אישית להגיע למצב של חדלות פירעון. וכן טוען טריביטש כי מאז שמונה כונס הנכסים לחברת קרן ליאת דרכה ניהל את השוק, הוא נכנס למערבולת שבסופה נאלץ להגיש את הבקשה למתן צו כינוס בעניינו. "במצב דברים זה ומטבע הדברים, אורח החיים של החייב ובני משפחתו דורש שינוי מהותי, וטוב היה עושה אילו החל בחיפוש אחר מקום מגורים חלופי, שישקף את מצבו הכלכלי כיום", סיכם המנהל המיוחד, שהוסיף כי הוא סבור שצו התשלומים הנוכחי שהושת על טריביטש סביר ומשקף מהימנה את פוטנציאל יכולת ההחזר שלו.

 

מעו"ד איתן ארז נמסר בתגובה: "טריביטש מצר על הדו"ח השגוי שהוגש על ידי בעל התפקיד לאחר בדיקה שטחית. הדו"ח מתאר הוצאות שהוצאו לפני שנתיים, זמן רב לפני קריסת שוק אלנבי-רוטשילד. טריביטש פוחד מטיסות ונוסע לחו"ל לעיתים רחוקות מאוד. הוא חי בצניעות והוא הנפגע העיקרי מקריסתו של שוק אלנבי-רוטשילד עקב החמדנות של בעלי הקרקע המשכירים. הטיסה לחו"ל בה מדובר עלתה 6,000 דולר לחמש נפשות לשבוע, כולל טיסות ללונדון ובתי מלון וזה מחיר זול מאוד. על מידת הרצינות של הדו"ח ניתן ללמוד מהעובדה שמוזכרות שם הוצאות על בתי קפה משנת 2017. טריביטש הוא איש עבודה, ישר דרך ואנו נגיש תגובה מסודרת לבית המשפט".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x