$
משפט

האחים הוניגמן יפנו את הווילות בהרצליה לצורך פרעון חובותיהם לבנקים

הוילות מוערכות בשווי של 30-40 מיליון שקל. היקף החובות האישיים של האחים לנושים עשוי לעבור את ה-100 מיליון שקל

ענת רואה 21:4815.05.18

האחים יעקב ומיכה הוניגמן, בעליה לשעבר של רשת האופנה הוניגמן שנקלעה לחובות בהיקף 233 מיליון שקל, יפנו יחד עם בנות זוגם את הווילות שלהם בהרצליה פיתוח, שיועמדו למכירה במהלך מהיר יחסית עליו הוסכם בין המנהל המיוחד שמונה להם עו"ד נדב לב לבין בנק מזרחי טפחות שיש לו משכנתא על הווילות, ומיוצג באמצעות עו"ד אורי גאון.

 

הוילות מוערכות בשווי של כ-30-40 מיליון שקל (לשתיהן יחד), ועל פי ההסכמות שהושגו האחים ונשותיהם נותנים את הסכמתם למכירה ולאחר שזו תבוצע, תישמר הזכות לכל אחד מהצדדים להעלות כל טענה.

 

הווילות של האחים הוניגמן בהרצליה הווילות של האחים הוניגמן בהרצליה צילום: יאיר שגיא

 

 

להסכמות על מכירת בתי המגורים ופינויים של האחים מהבתים בתוך 90 יום מרגע שימצא קונה, הושגו ימים בודדים אחרי שהנאמנים של רשת האופנה ביקשו להעביר אותה למסלול פירוק.

 

הוניגמן קרסה לפני 3 חודשים ומונו לה שלושה נאמנים, קרן רייכבך סגל, פיני יניב ובועז גזית. במועד הקריסה נטען שניתן להבריא את הרשת אך בסופו של דבר הליך השיקום כשל ברובו והרשת נמכרה בחלקים ותמורת סכומים נמוכים ביותר שלא מאפשרים גיבוש הסדר נושים. התוצאה היא כי כל החובות לבנקים ולנושים בעלי ערבויות אישיות של האחים, עוברים לתיקי פשיטות הרגל האישיים שנפתחו נגדם. במסגרת זו ימכרו כל נכסיהם האישיים של האחים והתמורה תחולק בין הנושים.

 

הבנק והמנהל המיוחד הגישו היום בצהריים הודעה משותפת לאישור הסדר דיוני, ולפיו הווילות ימכרו במסגרת תיק פשיטת הרגל ולא בהוצאה לפועל. אם ההליך היה מתבצע בהוצאה לפועל היה שכר הטרחה נופל לידיו של עו"ד גאון המייצג את הבנק, כשמדובר בשכר טרחה של עד 2 מיליון שקל.

 

כעת כשהבתים נמכרים במסגרת תיק פשיטת הרגל, וגאון ולב מתמנים יחד כמנהלים מיוחדים, הם חולקים בשכר הטרחה שגם יהיה צנוע יותר ויסתכם בכ-600 אלף שקל.

בכלכליסט נחשף כי למרות שעו"ד לב מונה כבעל תפקיד נטראלי שאינו קשור למי מהצדדים, אחותו עו"ד סיון לב, עובדת כשכירה במחלקת חדלות הפרעון שמנהל עו"ד ליאור דגן המייצג את דבורה הוניגמן (אשתו של יעקב הוניגמן). בכונס הרשמי טענו כי לא ידעו על כך בטרם המליצו על לב לתפקיד.

 

היקף החובות של האחים הוניגמן לנושים של הוניגמן שקיבלו מהם ערבויות אישיות הוא ככל הנראה גבוה מ-100 מיליון שקל. לפני חודש וחצי אישר השופט חגי ברנר למכור בניין בבעלות האחים בפלורנטין תמורת כ-20 מיליון שקל. שעות לפני אישור המכירה בבית המשפט התייצבו בפני השופט ברנר כמה אנשים שטענו כי הם מוכנים לשלם יותר והציעו להעלות את ההצעה לפחות ב-2 מיליון שקל ואולי גם לפתוח אותה להתמחרות.

 

למרות שהפער של עוד כמה מיליוני שקלים יכל לבטח לסייע לאחים הוניגמן לצמצם כעת את חובותיהם מול הבנקים, עורכי הדין שלהם (שאול קוטלר ושי פיאדה) לא דרשו למנוע את המכירה. הנאמנים מצידם דרשו למכור את הבניין לקונה שמצאו ולא לפתוח שוב את המכירה להתמחרות. השופט ברנר סירב אף הוא לאפשר להציע הצעות גבוהות יותר ואישר את ההצעה שעמדה בפניו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x