$
משפט

העליון אישר: הגדלה ניכרת בשיעורי המס שישלמו חברות הייטק המעניקות אופציות לעובדים

הפסיקה נוגעת בעיקר לחברות רב לאומיות עם מרכזי פיתוח בישראל. לפיה, יש לכלול את עלות הקצאת האופציות לעובדים במסגרת עסקת קוסט פלוס. השופט מינץ: "מדובר בהוצאה שמייצרת הכנסה"

משה גורלי 10:3126.04.18
בית המשפט העליון קיבל את עמדת הרשות המסים וקבע שיש לכלול את עלות הקצאת האופציות לעובדי חברת הבת הישראלית של חברה זרה בבסיס העלות שעל פיו מחושב הרווח במסגרת עסקת קוסט פלוס. המשמעות היא הגדלה ניכרת בשיעורי המס שישלמו חברות ישראליות שפועלות במודל של מרכז פיתוח, כחברות בת של חברות זרות ורב לאומיות, המעניקות אופציות לעובדים.

 

החברות הישראליות טענו שהאופציות שהוענקו לעובדים מהוות הוצאה עקיפה בלבד. לעומת זאת, טענה רשות המסים כי הקצאת האופציות היא חלק מהשכר המשולם לחברה תמורת ביצוע עבודות מחקר ופיתוח, ולכן יש לכלול את שוויין בעלות הסכם הקוסט פלוס, לצורך חישוב הרווח מההוצאות.

השופט דוד מינץ. "האופציות הוקצו כדי לתמרץ את עובדי המחקר והפיתוח להעניק את השירותים האיכותיים ביותר" השופט דוד מינץ. "האופציות הוקצו כדי לתמרץ את עובדי המחקר והפיתוח להעניק את השירותים האיכותיים ביותר"

 

חברות קונטירה טכנולוגיות ופיניסאר ערערו לבית המשפט המחוזי בתל אביב. השופט מגן אלטוביה קיבל את עמדת רשות המסים והשבוע אישרו שופטי בית המשפט העליון דוד מינץ, עוזי פוגלמן וענת ברון את פסק דינו. "האופציות", כתב מינץ, "הוקצו כדי לתמרץ את עובדי המחקר והפיתוח להעניק את השירותים האיכותיים ביותר...ככל שהשירותים שיינתנו יהיו טובים יותר, כך יגדל ערכה של מניית החברה האם, ובהתאם גם יגדל ערך ההטבה הגלומה באופציות שהוקצו לעובדי חברת הבת. על כן, מנקודת מבט כלכלית מהותית מדובר בהוצאה לייצור הכנסה במישור חברת הבת".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x