$
משפט

בלעדי לכלכליסט

מווילה של 839 מ"ר בצפון ת"א ועד חשבונות הבנק: הנכסים המוקפאים של רוית ברניב

זאת במסגרת חקירת פרשת השוחד ששילמה לכאורה שיכון ובינוי בקניה ובמדינות נוספות במזרח אפריקה. שווי הנכסים - 20 מיליון שקל

תומר גנון וזוהר שחר לוי 08:3008.04.18

המשטרה הקפיאה נכסים בשווי של יותר מ־20 מיליון שקל ליו"ר חברת שיכון ובינוי לשעבר, רוית ברניב, במסגרת חקירת פרשת השוחד ששילמה לכאורה חברת התשתיות והבנייה בקניה ובמדינות נוספות במזרח אפריקה. כך נודע ל"כלכליסט". 

עם הנכסים שהוקפאו ליו"רית החברה לשעבר, שבשליטת שרי אריסון, נמנים וילה ברחוב פתחיה 22 בצפון תל אביב בשטח של 839 מ"ר, בשווי מוערך של של 10 מיליון שקל; נכס ברחוב הצנחנים 20 בשכונת גבעת רמב"ם בגבעתיים, שמוערך בשווי של 3.5-2.5 מיליון שקל; בית ברחוב סירני 25 בגבעתיים, שמוערך בשווי של כ־2 מיליון שקל; קרקע בשטח של כ־10 דונם ליד המושב חניאל בעמק חפר, שמוערכת ב־4-3 מיליון שקל; חשבונות בנק שבהם מיליוני שקלים; ורכב מסוג קרייזלר מודל 2015.

 

הווילה ברחוב פתחיה 22 בתל אביב הווילה ברחוב פתחיה 22 בתל אביב צילום עמית שעל

 

ברניב, שהיתה נושאת משרה בכירה בשיכון ובינוי מיולי 2007 עד יוני 2012, נעצרה ונחקרה לראשונה בפרשה בסוף חודש פברואר בחשד לביצוע עבירות של מתן שוחד לעובד ציבור זר, רישום כוזב במסמכי תאגיד וקשירת קשר לפשע. המשטרה ביקשה אז לעצור אותה לתשעה ימים, אולם שופט בית משפט השלום בראשל"צ, עמית מיכלס, הורה לשחרר אותה בתנאים מגבילים, וכתב לגבי מסמכים מתיק החקירה שהוצגו בפניו כי "גם אם הם מבססים חשד הם אינם חד־משמעיים".

 

הוא שלח את ברניב למעצר בית של חמישה ימים, והורה לה גם להפקיד ערבות כספית של 100 אלף שקל, ערבות עצמית של 300 אלף שקל וערבות צד ג' של אחותה בגובה 200 אלף שקל. כן נאסר עליה ליצור קשר עם מעורבים בפרשה למשך שלושה חודשים. ככל הידוע, מאז שוחררה למעצר בית נחקרה ברניב עוד פעם אחת.

 

 

 

ברניב פנתה בערב החג השני לבית משפט כדי שזה יקבע דיון בבקשתה לשחרר את הנכסים שנתפסו. בבקשה צוין כי היא מתייחסת לחלקה בנכסים של ברניב וכן למחצית מהסכומים שבחשבונות המשותפים לה ולבן זוגה. מהבקשה עולה כי המשטרה כבר שחררה נכסים אחרים שתפסה במסגרת הצווים כגון חשבון הבנק של אמה וחשבון הבנק של בן זוגה. עוד הודיעה המשטרה כי היא אינה מתכוונת להמשיך להחזיק את חלקו של בן הזוג של ברניב בחשבונות המשותפים לשניים.

 

 

בנימוקים לשחרור הנכסים טענו עוה"ד של ברניב, מיכל רוזן־עוזר וענבל דוכובני־זאב, כי היא לא שמשה בעלת תפקיד בחברת SBI שוויץ, החברה־הנכדה של שיכון ובינוי שנמצאת במרכז החקירה, ולכן גם רחוקה מהמעגלים שנחשדים במתן השוחד, וכתבו: "החולשה הראייתית מצביעה על כך שהסיכוי להעמדה לדין, להרשעה ולחילוט בתום ההליך הפלילי (אם יתנהל כזה) נמוך ביותר". תגובת המשטרה לבקשה טרם הוגשה.

 

כפי שפורסם ב"כלכליסט", המשטרה הקפיאה גם נכסים בשווי של יותר מ־30 מיליון שקל למנכ"ל שיכון ובינוי לשעבר, עופר קוטלר, שנעצר ונחקר בפרשה, בהם חשבונות בנק של יותר מ־10 מיליון שקל וכן נדל"ן שבבעלותו. במסגרת החקירה הטילה המשטרה עיקולים גם על נכסים פרטיים של חשודים נוספים, וזאת מלבד 250 מיליון שקל שהעבירה שיכון ובינוי לקרן החילוט של משרד המשפטים בתמורה לשחרור נכסים שהוקפאו לה עם פתיחת החקירה.

 

על פי החשד המרכזי בפרשה שחוקרת היחידה הארצית לחקירות הונאה במשטרה (יאח"ה), כספי שוחד בהיקף של מיליוני דולרים הוצאו מקופת החברה־הנכדה SBI שוויץ במזומן, הוסוו בחשבוניות פיקטיביות ושולמו לפקידי ציבור זרים במזרח אפריקה בתמורה לזכייה במכרזי תשתיות ובהם כבישים.

  

רוית ברניב רוית ברניב צילום: רמי זרנגר

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x