$
דעות

פרשנות

הסיכוי של הנדלר לחמוק מכתב אישום - קלוש

הסיכוי שמנכ"לית בזק הפורשת תחלץ מאישומים בכל שלוש הפרשיות שנחקרו על ידי המשטרה ורשות ני"ע מסתמן כרגע כנמוך ביותר

תומר גנון 15:4119.03.18

"לאור החקירות והנסיבות שנוצרו", נכתב היום (ב') בהודעת בזק על הסיבות שהובילו בין היתר את מנכ"לית החברה, סטלה הנדלר, להודיע על פרישתה מהתפקיד בחודש יולי. לא בכדי. גם היא מבינה שמצבה המשפטי בפרשיות שמרכיבות את תיק בזק הוא לא פשוט. הסיכוי שהיא תחלץ מאישומים בכל שלוש הפרשיות שנחקרו על ידי המשטרה ורשות ני"ע מסתמן כרגע כקלוש.

 

 

 

בשתי הפרשיות שנחקרו רק על ידי רשות ני"ע, יש לשיטתה תשתית ראיתית מספקת להעמיד את הנדלר לדין על עבירות מרמה ודיווח חמורות. כך בפרשת המניפולציות בדו"חות הכספיים, שעליהם היא חתומה כמנכ"לית ואחראית להם, וזאת לפי החשד כדי שאלוביץ' יוכל למשוך מקופת החברה 170 מיליון שקל נוספים על מכירת מניותיו ב-yes לבזק; כך גם בפרשת המרמה מול הועדות הבלתי תלויות שאישרו שתי עסקאות בעלי עניין עם אלוביץ' (בזק-yes וחלל תקשורת yes) בשווי של כ-2 מיליארד שקל.

 

בפרשת הוועדות הבלתי תלויות למשל מסתמן שהראיות נגדה הן החזקות ביותר. הנדלר, יחד עם מזכירת בזק לשעבר לינור יוכלמן, פעלו להדליף מידע רב לאנשי אלוביץ' מתוך הוועדות הבלתי תלויות, בשעה שהוא צד נגדי לעסקאות. כלומר שהנדלר פעלה לכאורה נגד האינטרס של בזק, למען כיסו של בעל השליטה. אלה עבירות מרמה והפרת אמונים מול התאגיד שהיא מנהלת. וכשמוסיפים לכך את הבונוסים השמנים שאלוביץ' פעל לכאורה באמצעות אנשיו בדירקטוריון כדי לאשר לה, גם מתגבש החשד נגדה לקבלת דבר במרמה: כסף וטובות הנאה בתמורה למידע.

 

סטלה הנדלר בביהמ"ש סטלה הנדלר בביהמ"ש צילום: אוראל כהן

 

דווקא בפרשייה השלישית, תיק 4000 שנחקר על ידי הרשות והמשטרה, שבו על פי החשד אלוביץ' פעל לסיקור מלטף למשפחת נתניהו באתר וואלה בתמורה לכך שראש הממשלה ידאג שמנכ"ל משרד התקשורת, עד המדינה שלמה פילבר, יקדם את האינטרסים של בזק, נראה שמצבה המשפטי קצת יותר טוב. ככל הידוע הראיות למודעת של הנדלר לעסקת השוחד לכאורה בין נתניהו לאלוביץ' הן חלשות.

 

"סיוע להשחתה של איש ציבור"

 

מצד שני, התכתבויות וואטסאפ, מיילים ועדותו של פילבר, הן ראיות לכאורה לכך שהיא התנהלה מול מנכ"ל משרד התקשורת מתוך מודעות שנתניהו הציב אותו שם כדי לדאוג לאינטרסים של בזק במשרד הממשלתי. הבקשות הבוטות של הנדלר, באופן ישיר ובאמצעות אחרים, לקבל מסמכים או לנסח אותם כך שיתאימו לאינטרסים של בזק, יכולים להוביל בסופו של דבר לאישומים נגדה על סיוע להשחתה של איש ציבור.

 

ויש עניין נוסף לא פתור עם הנדלר: הכספים שהיא אישרה לבזק לשלם ליועץ האסטרטגי, אלי קמיר. 40 אלף דולר בחודש למשך שלוש שנים קמיר קיבל עם בזק, לפי החוזה בין הצדדים שחשף העיתונאי שאול אמסטרדמסקי ב"כאן". פעילותו של קמיר התמקדה בפילבר. הוא פנה אליו בענייני בזק, הפגיש אותו עם בעלי תפקידים בחברה, ביניהם בעל השליטה, ואפילו בביתו שלו הפרטי שבסביון. ככל היודע החשד בחקירה שקמיר קיבל כסף עבור פילבר לא אומת. ואז חוזרים להסבר של הנדלר בחקירה: שכירתו של קמיר בסכום גבוה כל כך הייתה עבור שירותי לובינג. השאלה אם הפרקליטות תשתכנע, או תמצא ראיות, שלא כך היה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x