$
משפט

מכירת רשת הוניגמן: המגעים מול קסטרו נמשכים, העובדים בחוסר ודאות

נאמני הוניגמן האריכו בשבוע את המועד להציע הצעות לרכישת הרשת, בניסיון להשיג הצעה שתתחרה בקבוצת קסטרו. העובדים קיבלו הודעות מרגיעות כאילו ישנן הצעות שיאפשרו להמשיך להעסיק את רובם

ענת רואה ואורנה יפת 10:5615.03.18

הנאמנים של רשת האופנה הוניגמן, עו"ד פיני יניב, עו"ד קרן רייכבך סגל ורו"ח בועז גזית, האריכו בשבוע את המועד להציע הצעות לרכישת הרשת. המהלך נעשה במטרה לאתר עוד מציעים, שיוכלו להתחרות בהצעה המרכזית נכון לעכשיו של קבוצת קסטרו-הודיס.

 

 

 

על פי ההערכה כרגע, מהלך לרכישת הרשת ייגרר כנראה לתוך ואולי אף אחרי חג הפסח, לאור התמשכות המגעים.

 

הרשת שנקלעה לחובות בהיקף 233 מיליון שקל, מעסיקה כ-1,000 עובדים אשר נמצאים בחוסר ודאות. הקפאת ההליכים של הוניגמן החלה לפני חודש ב-14 בפברואר, והעובדים המתינו בדריכות למועד האחרון להגשת הצעות על הרשת, ה-13 במרץ, בכדי לדעת מה יעלה בגורל הרשת ובגורל מקום העבודה שלהם.

 

הוניגמן הוניגמן צילום: יח"צ

 

אלא שפתיחת המעטפות לא צמצמה את חוסר הודאות של העובדים אלא להפך. שלושת הנאמנים שומרים בימים האחרונים על איפול מוחלט, הם לא הגישו עדכון לבית המשפט על ההצעות שהוגשו להם ועובדים, זכיינים, נושים וספקים אמרו ל"כלכליסט" שכל ניסיונותיהם לקבל מהנאמנים מידע ברור על מצב הדברים הנוכחי - עלו בתוהו.

גם פניות "כלכליסט" לנאמנים נענו בהתעלמות מוחלטת וסירוב להגיב לדברים.

 

על פי המידע שהגיע לידי "כלכליסט" הצעת קבוצת קסטרו-הודיס עומדת נכון לעכשיו על 40 סניפים, כאשר הקבוצה מעוניינת בעיקר בסניפים הרווחיים של הרשת. במצב הזה לא תהיה כל אפשרות להבטיח תעסוקה לרוב העובדים של הרשת הכוללת כ-140 סניפים. בנוסף נמסר כי הוגשו עוד 2 הצעות קטנות ונקודתיות. הנאמנים מנהלים מו"מ מול קבוצת קסטרו-הודיס בניסיון לשפר את ההצעה ולהרחיב אותה.

 

אתמול בערב שוגרו לעובדים מסרים מרגיעים לפיהם מתנהלים מגעים עם כמה רשתות אופנה וכי "כרגע עוד לא נסגר שום דבר וחלק מההצעות הן מרשתות אופנה שמבקשות להפעל רשתות אופנה בסניפים וכוללות התחייבות להעסקת רוב העובדים".

 

"המטרה כרגע היא להשיג הצעה נוספת שתתחרה בהצעה של קסטרו", אמר לכלכליסט גורם המעורב בתיק. "ישנם מקרים שמציעה יחידה הציעה הצעה נמוכה מאוד והתחרות גרמה להצעה לעלות במאות אחוזים".

 

הקפאת ההליכים של הוניגמן ניתנה לפרק זמן של 30 יום מהמועד בו התיק עבר מבית המשפט המחוזי בנצרת לבית המשפט בתל אביב, כלומר ההקפאה תסתיים בעוד כעשרה ימים. נכון לעכשיו זהו המועד המעודכן להשלמת הליכי המו"מ בכדי שניתן יהיה להציג לשופט ברנר תמונת מצב ברורה לצד בקשה להאריך את הקפאת ההליכים.

 

אלא שבתוך כך מתחילים להישמע קולות ביקורת נגד אופן ההתנהלות של הנאמנים בתיק. מפרק בכיר אמר ל"כלכליסט" כי תיק חדלות הפרעון של הוניגמן לא מתנהל נכון לעכשיו כמו תיק הבראה בו בעלי תפקיד לוקחים חברה כושלת ומצליחים להעביר אותה לפסים של רווחיות ולהפוך אותה אטרקטיבית יותר לרוכשים פוטנציאליים: "עדיין לא מאוחר להציל את המצב אבל הנאמנים חייבים לפעול בדחיפות", אמר המפרק.

 

במסגרת תוכנית הבראה מציעה בדרך כלל החברה או בעלי התפקיד שמונו לה הצעה שמיועדת לשקם את הרשת וכוללת מהלכים שונים למשל ויתור על סניפים כושלים והפסדיים, השתחררות מחוזים מכבידים, התייעלות עובדים וכדומה. מהלכים כאלו אמורים להפוך את החברה שבהפסדים לחברה רווחית ולגרום לכך שההצעות על רכישתה יהיו טובות יותר.

 

בשם העובדים נמסר בתגובה: "נציגי העובדים קיבלו החלטה לפיה הם ישמחו להיפגש עם הרוכשים הפוטנציאליים כדי לגבש את עמדתם בדבר זהות הצעה לרכישת רשת הוניגמן עליה הם ימליצו לבית המשפט במסגרת המכרז".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x