$
משפט

בלי לספר לנאמן: ילדי פישמן מנסים להשתלט על הום סנטר

בנק הפועלים, ש־89% ממניות הרשת משועבדות לו, מבקש אישור למכור אותן לשתי בנותיו של איש העסקים פושט הרגל ולבנו אייל, מנכ"ל הום סנטר. הילדים ישלמו 5 מיליון שקל בלבד תמורת הרשת, שלפי הודעת הבנק חייבת לנושים חצי מיליארד שקל

ענת רואה 06:5312.03.18

האם מניות הום סנטר שהשתייכו לאיש העסקים פושט הרגל אליעזר פישמן ישובו בקרוב לחיק המשפחה? שלושת ילדיו של פישמן סיכמו עם בנק הפועלים כי ירכשו ממנו את מניות הרשת שמשועבדות לבנק. בשל החובות הכבדים של הום סנטר, הם ישלמו תמורת המניות עד 5 מיליון שקל, כמחציתם במזומן והשאר במשך שנה נוספת, וכן הגיעו להסדר חוב עם הנושים. בנק הפועלים יקבל אופציה לקבלת 10% מהון המניות של הרשת ללא תמורה.

 

 

 

ההסכם בין הבנק לילדיו של פישמן, הבן אייל והבנות ענת מניפז ורונית פישמן אופיר, נעשה ללא תיאום עם המנהל המיוחד לנכסיו, עו"ד יוסי בנקל. הבנק לא היה חייב ליידע אותו, שכן הדין מאפשר לכונס נכסים למכור את הנכס המשועבד לו בהתערבות מינימלית. אף שקבוצת פישמן החזיקה 100% מהום סנטר, פחות מ־11% מהמניות עומדות לרשות המנהל המיוחד; 89.63% מהן שועבדו לבנק הפועלים להבטחת החובות שתי חברות מקבוצת פישמן.

 

מימין: אייל פישמן ואליעזר פישמן. הנאמן מאשים את הבן בניגוד עניינים מימין: אייל פישמן ואליעזר פישמן. הנאמן מאשים את הבן בניגוד עניינים צילום: אוראל כהן

 

 

בנק הפועלים הגיש אתמול בקשה לאישור העסקה לבית המשפט המחוזי בתל אביב באמצעות כונסי הנכסים עו"ד פנחס רובין ועו"ד ירון אלכאוי. כונסי הנכסים מבקשים מבית המשפט לאשר בהקדם את ההסכם למכירת המניות, שכן הוא מהווה חלק מהסכמות כוללות שגיבשה הום סנטר להסדרה ופריסה של חובותיה לנושים הפיננסיים שלה. להערכת הרשת, ההסכמות יאפשרו לה להמשיך לפעול כרגיל.

 

בבקשה מוצג המצב הקשה שנקלעה אליו הום סנטר, שמעסיקה מאות עובדים בכחמישים סניפים. לדברי כונסי הנכסים, החברה שקועה בחובות עתק של יותר מ־500 מיליון שקל: כ־300 מיליון שקל לקבוצת הנושים הפיננסיים (בנקים ומחזיקי אג"ח); 140 מיליון שקל לתאגידים קשורים; וכ־60 מיליון שקל חובות שוטפים, בין השאר לספקים ולעובדים. לפי הבקשה, נכסי החברה אינם מכסים את התחייבויותיה, ו"שווי הפעילות נמוך משמעותית מהחובות העודפים, כך שאין לחברה שווי חיובי".

 

כונסי הנכסים מציינים כי מכירת המניות לילדי פישמן מותנית בהשלמת עסקה אחרת שגיבש הבנק לפני כמה שבועות עם קרן קלירמרק. במסגרת ההסכם התחייבה קלירמרק לרכוש מהבנק חוק של הום סנטר בהיקף 97 מיליון שקל.

 

העסקה בין בנק הפועלים לילדיו של פישמן באה על רקע מתחים קשים בין המנהל המיוחד בנקל לבין ילדי איש העסקים ‑ בייחוד בנו אייל, שמשמש כמנכ"ל הום סנטר. בנקל מנסה בחודשים האחרונים לקבל מידע על מערכת היחסים וההלוואות בין הום סנטר לבין כלל החברות מקבוצת פישמן. בבקשה שהגיש בנושא לבית המשפט בדצמבר 2017 כתב בנקל שהוא שוקל למכור 10.43% ממניות הבכורה של הום סנטר המוחזקות ע"י פישמן רשתות, במקביל לניסיונות של כונסי הנכסים מטעם בנק הפועלים למכירת יתרת המניות, שמשועבדות לבנק. הוא הוסיף שאייל פישמן נמצא בניגוד עניינים חריף, ומנסה להפריע לבנקל בבדיקות.

 

הום סנטר התנגדה לבקשה בטענה שהיא נעדרת בסיס חוקי, והאשימה את בנקל כי הוא פועל למכירת נכס של פישמן רשתות בלי שהציג כל הרשאה מפישמן רשתות עצמה לנהל מגעים למכירתו. הום סנטר טענה שבנקל לכל היותר נכנס בנעליו של אליעזר פישמן, והוא בעל מניות בחברה.

 

בנקל לא נשאר חייב, וטען שממידע שהגיע לידיעתו עולה שאייל פישמן מנהל באופן אישי מגעים למכירת הום סנטר למשקיעים, ומתנה את המכירה בתנאים הנוגעים לו אישית ‑ בתור מנכ"ל הום סנטר ‑ וקשורים בין היתר להמשך העסקתו ולתנאי שכרו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x