$
משפט

שנת מאסר וקנס של 50 אלף שקל למפקח לשעבר בתאגיד מי אביבים

מיכאל קרמר הורשע במסגרת הסדר טיעון בביצוע מספר עבירות של מרמה והפרת אמונים. מדובר בפרשה שבמרכזה עבירות של קבלת שוחד ע"י עובדי עיריית ת"א ובתאגיד מי אביבים בתמורה להענקת מכרזים לקבלנים וספקים שעבדו מולם

זוהר שחר לוי 15:5518.02.18

פרשת מי אביבים: מיכאל קרמר, לשעבר מפקח במי אביבים, נידון היום (א') לעונש מאסר של שנה, קנס של 50 אלף שקל ולמאסר על תנאי של חצי שנה, זאת במסגרת הסדר טיעון שהתקבל על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב. "לו לא היה הסדר טיעון הייתי מעמידה את עונשו על שנתיים מאסר ו-150 אלף שקל קנס, לאור חומרת המעשים שביצע, משכם לאור שנים, והפגיעה המשמעותית בקופה הציבורית", כתבה השופטת מיכל אגמון-גונן בגזר הדין.

 

 

 

קרמר הואשם ביחד עם 14 נאשמים נוספים וארבע חברות בינואר 2017 במסגרת פרשת מי אביבים שבמרכזה עבירות של קבלת שוחד על ידי עובדי עיריית תל אביב ובתאגיד מי אביבים בתמורה להענקת מכרזים לקבלנים וספקים שעבדו מולם.

 

לפי כתב האישום, שהוגש על ידי פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), בשנים 2013-2010 התרחשה במי אביבים "מסכת שחיתות שלטונית", במסגרתה שורת עובדי ציבור בתאגיד מי אביבים, תאגיד המים של העיר תל אביב-יפו, חברו לחברות קבלניות שזכו במכרזי התאגיד, וקיבלו שוחד בהיקף של מיליוני שקלים. כך, נטען, הנאשמים עובדי מי אביבים, ביקשו וקיבלו שוחד לאורך תקופה ארוכה ובעדו העלימו עין מחריגות של הקבלנים מתנאי המכרז. לפי האישום בעניינו של קרמר, הוא ביצע את העבירות במשך כשלוש שנים בהן אושרו פקודות עבודה בהיקפים הנאמדים במיליוני שקלים.

 

 

  צילום: shutterstock

 

בעניינו של קרמר, הוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב הסדר טיעון שלפיו הוא מודה בביצוע מספר עבירות של מרמה והפרת אמונים. לפי ההסדר נמחקו מכתב האישום עבירות של גניבה בידי עובד ציבור וגם סכומי המרמה שיוחסו לו נמוכים יותר. בין הפרקליטות לבין סנגורו של קרמר הוסכם כי הוא ירצה עונש מאסר של שנה ותשלום קנס של 50 אלף שקל.

 

"לו לא היה מדובר בהסדר טיעון", כתבה השופטת מיכל אגמון-גונן בגזר הדין, "הייתי מעמידה את עונשו על שנתיים מאסר ו-150 אלף שקל קנס, לאור חומרת המעשים שביצע, משכם לאור שנים, והפגיעה המשמעותית בקופה הציבורית. עונש זה לוקח בחשבון כי הנאשם קרמר לא הורשע בעבירות שוחד והלבנת הון בהם חשודים מרבית הנאשמים האחרים".

 

השופטת ציינה בגזר הדין כי הסדר הטיעון שהושג עם קרמר מכיל רכיבים שמקשים עליה לקבלו, ובהם עונש המאסר שהושג בין הצדדים. "למרות הקשיים בהסדר והחריגה ממתחם הענישה מצאתי לנכון לכבד את הסדר הטיעון ותהיה תרומתו של גזר הדין צופה פני עתיד", כתבה לבסוף.

 

תגובת הפרקליטות: "הנאשם הורשע על פי הודאתו בהסדר טיעון בעבירות רבות של מרמה והפרת אמונים. בית המשפט קבע כי מעשיו, שבוצעו במשך מספר שנים, פגעו באמון הציבור ברשויות השלטון וגרמו לנזק עצום לקופה הציבורית. פסיקת בית המשפט נותנת ביטוי ממשי לחומרה הרבה המגולמת בעבירות על טוהר המידות, ומהווה נדבך נוסף בקביעת המדיניות העתידית הראויה בעבירות מרמה והפרת אמונים ובמאבק בשחיתות השלטונית, כחלק ממגמה להחמרה הדרגתית במדיניות הענישה בעבירות על טוהר המידות".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x