$
רכב

פרסום ראשון

צי הרכב המשטרתי עובר לליסינג

ל"כלכליסט" נודע כי יותר משליש מצי הרכב של משטרת ישראל יעבור לליסינג. במשטרה בוחנים לראשונה שימוש ברכבי משטרה ייעודיים

תומר הדר 09:0429.01.18

לראשונה בתולדות משטרת ישראל: יותר משליש מצי הרכב של המשטרה יעבור לליסינג ‑ כך נודע ל"כלכליסט".

 

בימים האחרונים פנתה חברת ייעוץ מטעם משטרת ישראל לחברות ליסינג ולייבואני רכב והודיעה על היערכות המשטרה לחכירה של כ־2,500 מכוניות. לדברי גורמים בענף הרכב, המשטרה בוחנת שימוש ראשון ברכבי POLICE SPEC ‑ רכבים שמיוצרים במיוחד לשימוש משטרתי. מדובר בגרסאות משודרגות של דגמים מוכרים, המצוידים במערכות חשמל ובמערכות מתלים משודרגות לעבודה מאומצת. שברולט, וולוו וטויוטה מייצרות דגמים כאלה, בין היתר.

 

צי הרכב המשטרתי נחשב לאחד הגדולים והמגוונים בישראל. על פי נתונים עדכניים של המשרד לבטחון פנים, הצי מנה בשלהי 2016 לא פחות מ־6,500 רכבים. עם זאת, נתוני המשרד לבטחון פנים מתייחסים גם לאופנועים, רכבי שטח, משאיות ורכבים מבצעיים. על פי הערכות, היקף צי הרכב הבלתי מבצעי של משטרת ישראל מונה כ־5,000 רכבים, כלומר בפועל משטרת ישראל בוחנת העברה של קרוב למחצית מהצי לליסינג.

 

 צילום: דנה קופל

 

ממפרטי איפיון ראשונים של מכרז הליסינג המשטרתי שהגיעו לידי "כלכליסט" עולה כי המכרז צפוי לכלול רכבים ממגוון קטגוריות, כשקטגוריית הרכב הנמוכה ביותר תהיה רכבי מיני, כמו יונדאי I10, והקטגוריה הבכירה ביותר תהיה רכבי מנהלים, כמו מאזדה 6. הרכבים שהמשטרה תחכור יהיו בעיקר רכבים צמודים, אך לפי גורמים במשטרה, ייתכן כי במכרז ייכללו גם ניידות סיור.

 

צי הרכב המשטרתי סובל כיום משיעור בלאי גבוה. המשטרה מחזיקה בניידת כארבע עד חמש שנים בממוצע, ורוכשת מדי שנה כ־1,500 ניידות מסוגים שונים. עם תום תקופת השירות, נמכרות הניידות במכרזי מכירה מיוחדים. התשלומים המתקבלים ממכירת הניידות מוחזרים למשטרה לטובת רכישת ניידות חדשות.

 

תקציב הרכישה וההחלפה של הניידות נכלל בתקציב המשרד לבטחון פנים. נתוני עלויות רכש צי הרכב המשטרתי אינן מתפרסמות, אך לפי הערכות בענף הרכב, תקציב הרכישה השנתי נע בין 100 ל־150 מיליון שקל. לפי הערכות, המעבר לליסינג, שמבטל את הצורך בתחזוקה ובמכירה של הרכבים, צפוי לחסוך כ־20%‑25% מסך העלויות הכולל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x