$
משפט

גנור העיד: "כך פעלתי עם שמרון לסיכול עסקה עם דרום קוריאה"

עד המדינה בפרשת הצוללות חשף בעדותו כיצד זכתה טיסנקרופ בחוזה לבניית ספינות האבטחה לאסדות הגז: "יצאה משלחת לדרום קוריאה והתקשרתי בהיסטריה לשמרון שיעצור את זה". לדברי גנור, שמרון התקשר בהמשך ואמר: "העניין טופל". מקורבי שמרון: "לא מתייחסים לחקירה". העדות נחשפה הבוקר בידיעות אחרונות

אלי סניור 08:3002.01.18
"הזעקתי את שמרון כדי לטרפד את עסקת הספינות עם הדרום-קוריאנים". כך גילה עד המדינה בתיק 3000 מיקי גנור לחוקרי להב 433 שחוקרים את פרשת רכישת הצוללות וספינות המשמר מגרמניה. גנור, ששימש נציג של חברת טיסנקרופ הגרמנית בישראל, המשיך וסיפר כי עו"ד דוד שמרון מנע יציאה של משלחת משרד הביטחון לקוריאה ואז חזר אליו ודיווח: "העניין טופל".

 

העדות הזו של גנור, שנחשפת הבוקר (ג') ב-ynet וב"ידיעות אחרונות", נועדה בין היתר לחזק את טענתו שלפיה עו"ד שמרון, מקורבו ופרקליטו של ראש הממשלה נתניהו, לא סיפק לו רק שירותים רגילים של עו"ד-לקוח, אלא היה למעשה שותפו בתיווך בין ישראל לגרמנים ופעל לקידום עסקת רכישת הספינות מטיסנקרופ תמורת 20 אחוז מהעמלה. שמרון טען לעומת זאת כי בתקופה שייצג את גנור הוא "פעל כעורך דין וכל פעולותיו היו כדין".

 

הפרשה החלה ב-2013, כשמערכת הביטחון פנתה למספנה דרום-קוריאנית בהצעה שתייצר עבור חיל הים ארבע ספינות בנפח של 1,200 טון שנועדו לאבטח את אסדות הגז. לאחר שמספנות נוספות בדרום-קוריאה דרשו להיות חלק מהעסקה, פתחה מערכת הביטחון מכרז בינלאומי, אך טיסנקרופ לא השתתפה בו מכיוון שלא ייצרה ספינות בנפח מתאים.

 

אף שהחברות הקוריאניות השקיעו מאמצים וכספים רבים בניסיון לזכות בעסקה עם ישראל, לקראת סוף ‭2014‬ חלה תפנית בעלילה כשטיסנקרופ הודיעה כי היא מבקשת להשתתף במכרז וכי ממשלת גרמניה מוכנה לסבסד את העסקה בכ-30 אחוז. המתווך של טיסנקרופ בישראל באותה תקופה היה מיקי גנור, ומי שייצג אותו היה פרקליטו של ראש הממשלה, עו"ד שמרון.

 

 

עו"ד דוד שמרון עו"ד דוד שמרון צילום: יריב כץ

 

ראש מינהל הרכש לשעבר במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') שמואל צוקר, סיפר בעבר ל"ידיעות אחרונות" כי אחרי הפנייה מגרמניה השתנתה מהותית הדרישה של חיל הים מספינות של ‭ 1,200 ‬טון לספינות של ‭ 1,800‬טון. השינוי הזה, שלדברי צוקר "לא הריח טוב", איפשר למספנה הגרמנית לזכות במכרז בסופו של דבר.

 

צוקר אף סיפר כי נציג המועצה לביטחון לאומי איים עליו שאם לא יבטל את המכרז עם הקוריאנים - מערכת היחסים בין קנצלרית גרמניה מרקל לבין ראש הממשלה נתניהו תיפגע. בהקשר זה כבר פורסם בעבר כי לחצים לטובת טיסנקרופ הופעלו גם על שר הביטחון דאז משה יעלון וכי עו"ד דוד שמרון התקשר ליועץ המשפטי של מערכת הביטחון, אחז בן ארי, כדי לדון בעניין.

 

 

מיקי גנור. העיד על הסיוע שקיבל משמרון לטרפוד עסקה מיקי גנור. העיד על הסיוע שקיבל משמרון לטרפוד עסקה צילום: אוראל כהן

 

העדות של גנור מצטרפת לעדויות הקודמות על מעורבותו לכאורה של שמרון בעסקה. לטענת גנור, במהלך המו"מ שניהל כנציג טיסנקרופ הוא הבין שמשלחת של משרד הביטחון עומדת לצאת לדרום-קוריאה כדי לדון בעסקת הספינות. בעקבות זאת, הוא סיפר לחוקרים, "התקשרתי בהיסטריה לדוד שמרון ואמרתי לו שמנכ"ל משרד הביטחון והצוות שלו אמורים להמריא לקוריאה ושהוא חייב לעצור את הפגישה הזאת". גנור הוסיף כי שמרון "הבין את המשמעות, התקשר והוריד אותם מהטיסה הזאת" ולאחר מכן התקשר אליו ואמר: "העניין טופל".

 

בשבוע שעבר ביקשו חוקרי המשטרה לערוך עימות בין גנור לבין המשנה לראש המל"ל לשעבר, אבריאל בר יוסף, כדי לבדוק בין היתר את הטענות הללו של עד המדינה, אבל העימות נדחה ברגע האחרון. ממקורבי עו"ד שמרון נמסר בתגובה: "הוא אינו מתייחס לנושאים שבחקירה ואין בזה כדי לאשר או להכחיש את הדברים".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x