$
משפט

מכירה חוזרת: מילואות רכשה קרקע של פישמן בצפון הארץ ב-40% מעל למחירה הקודם

הקרקע שהיתה בבעלות חברת מילוטל של קבוצת פישמן נמכרה לפני חצי שנה ב-37 מיליון שקל, אך השופט קבע כי יש לבטל את העסקה במסגרתה לא נעשה מאמץ למיקסום התמורה. לאחר הליך התמחרות "זכתה" מילואות בקרקע ב-52 מיליון שקל

גולן חזני 08:2331.10.17

קרקע שהיתה בבעלותו של אליעזר פישמן בצפון הארץ ונמכרה לפני כחצי שנה תמורת 37 מיליון שקל בעסקה שבוטלה בידי בית המשפט, נמכרה במכירה חוזרת הערב (ב') במחיר הגבוה ב-40% מהמחיר הקודם. ל"כלכליסט" נודע כי לאחר התמחרות אגרסיבית בין שלוש קבוצות נמכרה הקרקע תמורת כ-52.25 מיליון שקל לחברת מילובר שבבעלות תאגיד מילואות המאגד תחתיו 27 קיבוצים באיזור עכו. הצעתה של מילואות גברה על קבוצת אנשי עסקים מהצפון ששמה תהילים וחברת השילוח אוריין שבשליטת חן למדן שפרשה מההתמחרות במחיר כשזה עלה ל-44 מיליון שקל.

 

ביולי האחרון הורה שופט בית המשפט המחוזי איתן אורנשטיין לבטל את מכירת הקרקע שבבעלות מילוטל של פישמן, וזאת לבקשת הנאמן לנכסי פישמן, עו"ד יוסי בנקל. אורנשטיין פסק כי שוכנע שלא נעשה הדרוש למקסם את התמורה של הקרקע. אותה מכירה בוצעה ללא מכרז והליך של הזמנה להציע הצעות, אלא במו"מ ישיר מול קבוצה של רוכשים בודדת. "אין ספק שהתמורה שהוצעה אינה בהכרח המרבית שניתן לקבל עבור הקרקע, ולא ניתן לשלול שבהליך התמחרות יוצעו הצעות גבוהות מההצעה המרבית שהתקבלה", קבע אז אורנשטיין, "מדובר בנכס בעל שווי ניכר שיכול לעניין מציעים לא מעטים. לא נעשתה פנייה פומבית לציבור כולו ולא ניתן לשלול שקיימים מציעים פוטנציאלים שלא יודעים על הליך המכירה, ומשכך יהיה טעם בפרסום הזמנה להציע הצעות שיהיה בה כדי לעניין מציעים אפשריים".

 

 

עו"ד יוסי בנקל. ביהמ"ש הורה על הליך התמחרות חדש עו"ד יוסי בנקל. ביהמ"ש הורה על הליך התמחרות חדש צילום: אוראל כהן

 

הקרקע נמצאת באזור התעשייה מילואות שבמועצה האזורית מטה אשר ושטחה כ-66 אלף מ"ר ברוטו. היא משועבדת לבנקים דיסקונט ולאומי בין היתר בגין ערבות מילוטל לחובות חברת האם שלה, מילוטל ירקות מוקפאים, בסך 14 מיליון שקל לכל בנק.

 

 

אליעזר פישמן. הקרקע משועבדת לבנקים דיסקונט ולאומי בשל חובות בהיקף 28 מיליון שקל של מילוטל אליעזר פישמן. הקרקע משועבדת לבנקים דיסקונט ולאומי בשל חובות בהיקף 28 מיליון שקל של מילוטל צילום: אוראל כהן

 

באותו דיון פסק אורנשטיין כי יש לקיים הליך התמחרות חדש ומינה את הנאמן בנקל, עורך דינו של פישמן, שולי גולדבלט ועורכי הדין של הבנקים כמנהלים מיוחדים שיוסמכו לפעול למימוש הקרקע. הפסיקה באה לאחר שבנקל הביא הצעה חדשה מטעם מילובר של 42.9 מיליון שקל. בנק דיסקונט סבר שיש למכור לקבוצת הרוכשים ואילו לאומי השאיר את הנושא להכרעת בית המשפט.

 

במהלך ההתמחרות התגלתה מילובר כמי שמעונינת לרכוש את הקרקע כמעט בכל מחיר, ואכן שילמה את המחיר הגבוה ביותר, גבוה מכל הערכות השמאי שנעשו לקראת המכירה, וכאמור ב-40% מעל המכירה הקודמת.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x