$
משפט

גזר דין ראשון בפרשת ישראל ביתנו: 6 חודשי עבודות שירות לגזבר מטה בנימין לשעבר

במסגרת הסדר הטיעון שהוגש לביהמ"ש בחודש שעבר, נמחקו העבירות החמורות שיוחסו לאפי פלס בכתב האישום המקורי שכללו עבירות שוחד והלבנת. במכלול הנסיבות המתוארות, אלמלא ההסדר, לא הייתי מהסס לגזור על הנאשם עונש חמור מזה", נכתב בגזר הדין

זוהר שחר לוי 10:3823.10.17

גזר דין ראשון בפרשת ישראל ביתנו: בית המשפט המחוזי בתל אביב גזר, במסגרת הסדר טיעון, עונש מאסר של 6 חודשי עבודות שירות וקנס של 10 אלף שקל על גזבר מטה בנימין לשעבר, אפי פלס, שהודה בעבירה של הפרת אמונים. "במכלול הנסיבות המתוארות, אלמלא ההסדר, לא הייתי מהסס לגזור על הנאשם עונש חמור מזה", נכתב בגזר הדין.

 

 

 

 

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, ירון לוי, קיבל הבוקר (ב') את הסדר הטיעון שנחתם בין סנגורו של פלס, עוה"ד ירון קוסטליץ ושני רוזן, לבין נציגי הפרקליטות, עוה"ד מאור אבן חן ויונתן קרמר.

 

במסגרת הסדר הטיעון שהוגש לבית המשפט כבר בחודש שעבר, נמחקו העבירות החמורות שיוחסו לפלס בכתב האישום המקורי שכללו עבירות שוחד והלבנת הון. במקום זאת הודה פלס בעבירה פחותה של הפרת אמונים ללא רכיב מרמה כשהצדדים עתרו לעונש של עבודות שירות.

 

פאינה קירשנבאום פאינה קירשנבאום צילום: אוראל כהן

 

פלס הואשם בחודש אוגוסט ביחד עם סגנית שר הפנים לשעבר, פאינה קירשנבאום, ראש מטה מפלגת ישראל ביתנו דאוד גודובסקי, מנכ"ל משרד החקלאות לשעבר רמי כהן ועוד נאשמים נוספים במסגרת פרשת ישראל ביתנו המכונה גם 242. כתב האישום החמור בעניינם של הנאשמים מייחס להם קבלת שוחד והעברת כספים קואליציוניים באופן שיטתי ולאורך תקופה ארוכה.

 

בעוד שתגובתם המפורטת, הכופרת בביצוע העבירות, של יתר הנאשמים צפויה להישמע רק בחודשים הקרובים, הגיע פלס להסדר טיעון, הודה והורשע במיוחס לו. פלס הורשע בכך שבהיותו גזבר מועצת בנימין, לבקשת קירשנבאום, סייע לה בהעברת כ-57 אלף שקל ממתנ"ס מטה בנימין, לחברת הפקות פרטית בשם "דינוביצקי" מבלי לבדוק שניתנה תמורה למתנ"ס עבור הסכום.

 

במסגרת ההסדר הוא ירצה חצי שנה של עבודות שירות וישלם קנס של 10 אלף שקל וכן יעמוד נגדו עונש מאסר על תנאי. אף שהשופט לוי קיבל את העונש שהושג במסגרת ההסכם הוא ציין כי מדובר בעונש קל אולם לא עד כדי כך קל באופן המצדיק התערבות בהסדר.

 

"עוצמת פגיעת מעשי הנאשם", נכתב בגזר הדין, "בערכים המוגנים ממשית, משמעותית ומהותית, מאחר שבמעשהו קלע הנאשם את עצמו לניגוד עניינים בין האינטרס הציבורי עליו הוא מופקד – שלמור על כספי הציבור ולוודא שיתועלו למטרות הציבוריות שלהן הם נועדו – לבין אינטרס אחר כלשהו".

 

לפי גזר הדין, אמנם כתוצאה ממעשיו, לא צמחה לפלס טובת הנאה כלכלית ישירה. עם זאת, לא ניתן להתעלם מהאינטרס האישי שהיה לו, בהיענות לבקשת קירשנבאום. "מדובר", כך נכתב, "במקורבת באופן אישי, שבתפקידה כמזכ"לית המפלגה, יכלה להיטיב עמו, באמצעות היענות לבקשותיו, לקבלת תקציבים עבור המועצה המקומית, ובכך לסייע לו להצליח בתפקידו, להעלות את קרנו בעיני הממונים ואולי אף לסייע לו בקידומו המקצועי".

 

"מחובת בית המשפט", כותב עוד השופט לוי, "לתרום את תרומתו למיגור כל נגד שחיתות אפשרי במנגנון הציבורי, באמצעות נקיטת ענישה קשה ומחמירה, זאת למען יידעו עובדי הציבור, כי בתי המשפט ינקטו יד קשה כנגד כל גילוי שחיתות, שליחת יד בכספי ציבור, העדפת מקורבים או פגיעה באינטרס הציבורי". יחד עם זאת, מציין השופט כי מדובר באירוע חד פעמי ולא מתמשך ובמי שעברו נקי.

 

"במכלול הנסיבות המתוארות", מסכם השופט, "ובשים לב לעוצמת האינטרס הציבורי בענישה ממשית בעבירות מסוג זה, אלמלא הסדר הטיעון, לא הייתי מהסס לגזור על הנאשם עונש חמור מהעונש המוצע בהסדר.. לאחר שבחנתי את מכלול השיקולים הרלבנטיים, הגעתי לכלל מסקנה שעל אף שהעונש המוצע נוטה לקולא, הוא אינו חורג מהעונש ההולם, באופן המצדיק אי כיבודו".

 

עו"ד ירון קוסטליץ בירך על כך שהפרקליטות השתכנעה מכך שפלס לא היה מעורב במעשי שוחד ומרמה, וכי לא נטל דבר לכיסו. התוצאה היא מאוזנת ומידתית, ופלס יוכל להמשיך ולתרום לקהילה, כפי שעשה כל חייו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x